EXPLOZIV/DNA, noul „PATRON” al Unirea Shopping Center!

EXPLOZIV/DNA, noul „PATRON” al Unirea Shopping Center!

Direcţia Naţională Anticorupţie este noul patron după ce a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra acţiunilor deţinute de Dan Adamescu la Unirea Shopping Center SA prin The Nova Group Investments Romania, potrivit unui raport transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti, scrie  economica.net

Pachetul vizat cuprinde 2,2 milioane de acţiuni, reprezentand 74,16% din capitalul social al companiei. Acest pachet valorează 110 milioane de lei, conform celei mai recente cotaţii de la bursa, de 50 lei/acţiune.

Unirea Shopping Center este controlată de soţii Dan şi Carmen Adamescu, prin intermediul The Nova Group Investments România, care deţine 74,16% din titluri. În structura acţionariatului se mai regăseşte SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri, în timp ce 15,8% din capital este deţinut de alţi acţionari.

Compania operează centrele comerciale Unirea Shopping Center Bucureşti şi Unirea Shopping Center Braşov. 

Măsura dispusă asupra acţiunilor Unirea Shopping Center face parte din cadrul planului mai amplu al procurorilor DNA, care au pus sechestru asigurator pe acţiuni şi părţi sociale deţinute de omul de afaceri Dan Adamescu în mai multe firme, în valoare de peste 850 de milioane de lei.

"La data de 25 martie 2016, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au instituit măsura sechestrului asigurător, până la concurenţa sumei de 857.301.363,37 lei, asupra a 435.759.255 de acţiuni şi 20.406 părţi sociale, pe care inculpatul Adamescu Dan Grigore, om de afaceri, le deţine la diferite societăţi comerciale", arată DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii au luat măsura asigurătorie în vederea confiscării speciale şi a recuperării pagubei produse prin săvârşirea de către Adamescu a infracţiunilor de abuz în serviciu, spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu, în dosarul privind falimentarea Astra.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro