EXPLOZIV/Documente INCENDIARE despre APARTAMENTELE Penalului și Țoapei cu Zurgălăi!

EXPLOZIV/Documente INCENDIARE despre APARTAMENTELE Penalului și Țoapei cu Zurgălăi!

Penalul și Țoapa cu Zurgălăi au fost proprietari pe trei apartamente în Central Park: un duplex imens și două apartamente de lux situate în complexul construit de omul de afaceri Dumitru Nicolae (NIRO), implicat în Dosarul „Microsoft”. Cu toate acestea, cei doi nu au avut niciun contract de cumpărare pentru vreuna dintre cele trei locuințe. Penalul intrat în posesia unui apartament printr-o convenție cu un SRL controlat de un offshore din Panama. Pentru celelalte două locuințe au plătit Țoapa, printr-un credit ipotecar, respectiv tata-socru Ilie Sârbu printr-un împrumut realizat tocmai la firma lui Dumitru Nicolae, Central Residential Park!

Acţionarii Central Residential Park erau societatea Niro Investment SA (84,98%), controlată de Dumitru Nicolae, şi un off-shore din Insulele Britanice Virgine - Running Total Group LTD (15%), care apare în dosarul Microsoft. Prin acest offshore s-ar fi dat mita pentru care Dumintru Nicolae a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare în primă instanță în dosarul Microsoft. Prețul achitat de Țoapa cu Zurgălăi către Central Residential Park SA în anul 2007, în plin boom imobiliar, este același cu valoarea apartamentelor vândute la licitație, anul trecut, de firma G&F Real Estate în cadrul procedurii de insolvență.

SRL-ul amintit, controlat printr-un offshore din Panama - Sthemko Holding Inc, a achiziționat între 2007 și 2008 mai multe apartamente în complexul lui Niro, dar a intrat în insolvență în 2014. 

Apartamentul cu numărul 7, dintr-unul dintre blocurilor cartierului de lux ridicat prin firma Central Rezidential Park, era cedat în luna decembrie 2007 către Daciana Sîrbu și Victor Ponta, așa cum reiese din datele de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) București.

Acţionarii Central Residential Park erau societatea Niro Investment SA (84,98%), controlată de omul de afaceri Dumitru Nicolae, şi un off-shore din Insulele Britanice Virgine - Running Total Group LTD (15%), care apare în dosarul Microsoft. Prin acest offshore s-ar fi dat mita pentru care Dumintru Nicolae a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare în primă instanță în dosarul Microsoft.

Conform declarației de avere a Penalului, acesta nu a achitat niciun leu pentru apartament, în schimb Daciana Sârbu susține, în declarația sa de avere, că a plătit, 766.152 de lei plus TVA pentru acest apartament compus din patru camere și dependințe, cu o suprafața utilă de 119,74 metri pătrați și o suprafață construită de 167,42 metri pătrați. Pentru a plăti această locuință de lux, Daciana Sârbu, proaspăt europarlamentar în acel moment, a făcut un credit ipotecar la Banca Transilvania în valoare de 221.000 de euro, scadent în 2037. 

La patru ani de la cumpărarea locuinței de către Țoapă, Penalul ia un apartament tocmai de la firma menționată anterior, G&F Real Estate. Intră în posesia locuinței nu printr-un contract de vânzare-cumpărare, ci printr-o convenție, conform datelor obținute de ziarul Puterea  de la Cadastru. Altfel spus, „nu se face plata în acel moment, ci se face o promisiune de plată sau o promisiune de schimb sau orice altceva se poate trece într-o convenție”, ne-a precizat un expert imobiliar.

De ținut minte: apartamentul numărul 109 din din blocurile complexului rezidențial Central Park a fost luat de Ponta de la SRL-ul G&F Real Estate, controlat din Panama de offshore-ul Sthemko Holding Inc, reprezentat de grecul Georgios Chatzigiannis. 

Penalul a refuzat cu încăpățânare să explice cât a dat pe apartamentul său și cu cine a negociat în condițiile în care a luat un aprtament de la un srl controlat printr-o căsuță poștală din Panama.

Apartamentul plătit de socrul Ilie Sârbu

Ultimul apartament din Central Park care a ajuns pe numele Penalului este un duplex de 175 mp, suprafață utilă, și o suprafață construită de 325 mp.

Apartamentul în cauză a fost preluat de la Central Residential Park SA de către tata-socru Ilie Sârbu, care a intrat în posesia duplexului în martie 2014, așa cum reiese din informațiile obținute de la OCPI. Conform declarațiilor sale de avere, acesta a achitat direct către firma lui Dumitru Nicolae, CentralResidentialPark suma de 170.000 de euro plus TVA.

În aprilie 2015, fostul șef al Senatului face un schimb cu soții Ponta și trece duplexul de 175 mp pe numele acestora, iar Ilie Sârbu și soția sa se aleg cu apartamentul de 119 mp cumpărat de Daciana în 2007.

Date apartamente:

APARTAMENTUL nr. 109

Construcție din trei camere și dependințe cu o suprafață utilă de 94,88 mp și o suprafață construita de 123,23 mp

30 octombrie 2007

Dezmembrare nr. 3629 din 24 octombrie 2007 și intabulare, drept de proprietate, prin dezmembrare, pentru CentralResidentialPark

29 noiembrie 2007

Contract de vânzare-cumpărare nr. 458 din 27 noiembrie 2007 cu intabulare, drept de proprietate, dobândit prin cumparare, de către G&F Real Estate and Constructions srl

14 martie 2011

Act notarial 201, din 7 martie 2011, emis de Notarul Public Dan Andrei Moisescu prin care are loc intabulare, cu drep de proprietate, dobândit prin conventie de Victor Viorel Ponta și Daciana Octavia Sârbu

APARTAMENTUL nr. 7

Compus din patru camere și dependințe cu o suprafața utilă de 119,74 metri pătrați și o suprafață construită de 167,42 metri pătrați.

30 octombrie 2007

Intabulare, drept de proprietate, dobândit prin dezmembrare de CentralResidentialPark

21 decembrie 2007

Intabulare, drept de proprietate, dobândit prin cumpărare de Daciana Sîrbu și Victor Ponta

7 aprilie 2015

Intabulare, drept de proprietate, dobândit prin convenție de Ilie Sîrbu și Mariana Ilie.

APARTAMENTUL nr. 124

Locuință de tip duplex cu o suprafață utilă de 175 mp și o suprafață construită de 325 mp

20 octombrie 2007

Intabulare, cu drept de proprietate, dobândit prin dezmembrare CentralResidentialPark

5 martie 2014

Intabulare, cu drept de proprietate, dobândit prin convenție de Ilie Sârbu și Mariana Sârbu.

7 aprilie 2015

Intabulare, cu drept de proprietate, dobândit prin convenție, de Victor Ponta și Daciana Sârbu.








Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...