EXPLOZIV/Iohannis, VIZITĂ în Israel sau MINI-VACANȚĂ pentru „Prima Duamnă”? Amănunte INCREDIBILE!

EXPLOZIV/Iohannis, VIZITĂ în Israel sau MINI-VACANȚĂ pentru „Prima Duamnă”? Amănunte INCREDIBILE!

Cică președintele României se află într-o vizită de lucru în Israel. Motiv pentru care a și anunțat națiunea, săptămâna trecută, că nu merge la Reuniunea Turcia-UE. Ce nu ne-a spus președintele a fost faptul că vizita va dura 5 zile și că va fi însoțit și de Prima Duamnă! 

Cine s-a uitat luni, până la prânz, la TV, a putut vedea că Iohannis se întâlnise deja cu președintele și primul-ministru israelieni. Iar, conform programului, seara, după dineul oferit de președintele Reuven Rivlin, vizita e cam consumată, în greutatea ei. De ce sunt necesare 5 zile? De ce trebuia luată Prima Duamnă? Să viziteze și ea, moca, Zidul Plângerii?

Știați că

-instituții media importante din România nu-l însoțesc pe președintele Klaus Iohannis în vizita din Israel și Palestina pentru că nu își permit să stea atât de mult într-o delegație. Practica este ca Administrația Prezidențială să asigure transportul jurnaliștilor în deplasările externe, iar instituțiile media să achite hotelul. Pentru că președintele Iohannis stă într-o vizită externă cu zilele (la Conferința de securitate de la München a stat 5 zile pentru 4 activități oficiale), așa cum fac astăzi doar unii șefi de stat din Africa veniți în Europa, presa din România ajunge să nu-și mai permită să-l însoțească în delegații deoarece este prea scump și nu au ce să mediatizeze de acolo.

-declarațiile președintelui au fost preluate de televiziunile românești de pe site-ul președinției?

-la Antena3 s-a transmis cu insistență mesajul: „Se anunță o zi foarte PLINĂ pentru președintele României”...

Suntem de râsul curcilor, tăticule!

Programul președintelui Iohannis în Israel

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au fost primiți de Reuven Rivlin la reședința prezidențială Beit Hanassi.

Președintele Iohannis efectuează începând de duminică până vineri o vizită de stat în Israel și Palestina. Aceasta este prima sa vizită de stat de la preluarea mandatului.

El se va întâlni luni și cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Tot luni, președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, se întâlnesc și cu patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea. După întrevedere, aceștia se vor deplasa spre Biserica Sfântului Mormânt, pe care o vor vizita.

La sfârșitul zilei, președintele Iohannis și soția sa vor participa la dineul de stat oferit de omologul său israelian.

Marți, șeful statului și soția sa merg la Cimitirul eroilor israelieni. De asemenea, președintele Iohannis va vizita Memorialul Martirilor și Eroilor Holocaustului "Yad Vashem", după care va susține o scurtă declarație de presă.

Președintele Iohannis va avea marți convorbiri cu liderul opoziției parlamentare, președintele Partidului Muncii, Isaak Herzog, și cu președintele Knessetului, Yuli Edelstein. El va vizita marți, împreună cu soția sa, Așezământul Bisericii Ortodoxe Române.

Miercuri, șeful statului va merge la Zidul Plângerii și se va întâlni, la Ierusalim, cu comunitatea israeliană de origine română.

Joi, președintele Iohannis va merge în Palestina, unde se va întâlni cu președintele Mahmoud Abbas cu care va avea convorbiri tete-a-tete și va susține o declarație comună de presă. Șeful statului va participa și la un dejun oferit de președintele Palestinei.

În 2014, fostul preşedinte Traian Băsescu a fost într-o vizită oficială similară în Israel şi Palestina. Vizita a durat doar două zile.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...