EXPLOZIV/Iohannisa, TAXATĂ la CRACI pe Facebucul Momâiului!

EXPLOZIV/Iohannisa, TAXATĂ la CRACI pe Facebucul Momâiului!

„Prima Duamnă” Carmen Iohannis, aflată într-o mini-vacanță oficială de cinci zile în Israel, alături de soţul său, preşedintele Klaus Iohannis, a stârnit polemici și indignare pe reţelele sociale pentru că a ales să îmbrace o fustă care nu-i acoperea genunchii la întâlnirea cu Patriarhului Ierusalimului, dar şi atunci când a intrat în Biserica Sfântului Mormânt. 

Criticile au vizat şi momentul în care prima doamnă s-a aşezat pe un scaun în prezenţa patriarhului Ierusalimului, Teofil al III-lea, iar fusta i-a dezgolit şi mai mult picioarele, fiind nevoie să folosească poșeta pentru a-și acoperi cracii.

Pe pagina oficială de Facebook a Momâiului, unde se află mai multe fotografii realizate în timpul vizitei făcute de cuplul prezidenţial la Mormântul Sfânt, au fost postate sute de comentarii referitoare la ţinuta ”Primei Duamne”.

„Fusta Doamnei Preşedinte e din nou mult prea scurtă pentru ocazie, poziţia de soţie de Preşedinte, vârsta şi respectul datorat acestor noţiuni. Cu tot regretul, comentează o utilizatoare. „Are unde să-şi arate frumuseţea, nu era cazul să-şi arate genunchii în Biserică”, este de părere o altă persoană, în timp ce unii sunt de părere că „se impune o anumită etichetă în această situaţie, dânsa este desprinsă din alt decor”.

 „La biserică nu mergi să ai ce arăta, în primul rând. La biserică femeile de obicei trebuie să aibă capul acoperit. Dar nu asta e problema. Aşa era înainte. Dar limita decenţei trebuie respectată când ai o poziţie ca doamna Iohannis. La nicio întâlnire la care e prezentă nu respectă protocolul. Măcar la biserică putea să nu-şi tragă o fustă mai scurtă. Mergi în fata preotului cu genunchii pe afară. Când stă jos au la ce să se uite oamenii”, şi-a motivat părerea referitoare la ţinuta aleasă de prima doamnă un alt utilizator, în timp ce o doamnă observă că „de multe ori a fost apreciată cum s-a îmbrăcat. Dar, scuze, la o biserică în altă ţară nu te prezinţi aşa. Dacă nu avea gentuţa aia când se aşeza oare nu i se vedeau desuurile?”.

Criticile au vizat şi momentul în care prima doamnă s-a aşezat pe un scaun în prezenţa patriarhului Ierusalimului, Teofil, iar fusta i-a dezgolit şi mai mult picioarele.

Au fost exprimate şi păreri legate de modul în care trebuie să se prezinte din punct de vedere vestimentar o persoană cu statutul primei doamne, dincolo de confesiunea religioasă căreia îi aparţine. Îmi pare rău, dar fusta este deasupra genunchilor, nu peste genunchi. Şi doi la mână, eu nu sunt o persoană publică, mă pot îmbrăca după bunul plac. În cazul în care aş fi ales să fac o vizită la Ierusalim, aş fi ales o ţinută mai decentă, iar doamna fiind persoană publică, prima doamnă a României ar trebui să ştie să respecte un anumit protocol în ceea ce priveşte îmbrăcămintea. Lumea nu înţelege că pe mine nu mă interesează dacă ea e credincioasă sau nu. În calitate de soţie a preşedintelui, într-o vizită oficială, trebuie să te îmbraci ca atare. Să fii decent, elegantă şi corespunzător ocaziei şi locului unde mergi, după cum se arată într-un alt comentariu postat pe pagina de Facebook a preşedintelui Klaus Iohannis.

Preotul Eugen Tănăsescu, blogger adevarul.ro, a subliniat că „în astfel de situaţii, consilierii prezidenţiali stabiliesc tot protocolul necesar, inclusiv vestimentar”. Contactat de Adevărul , reprezentantul Administraţiei Prezidenţiale nu a dorit să precizeze dacă a existat o înţelegere prealabilă vizitei la Ierusalim, în ceea ce priveşte protocolul vestimentar, sau să facă alte comentarii legate de acest subiect.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …