EXPLOZIV/Jegul va CANDIDA la București pe lista PSD! Amănunte INCENDIARE!

EXPLOZIV/Jegul va CANDIDA la București pe lista PSD! Amănunte INCENDIARE!

Pentru a-și menține imunitatea la infracțiunea de ucidere din culpă a polițistului Bogdan Gigină, Gabriel Oprea a bătut palma cu Liviu Dragnea și cu Gabriela Firea pentru a deveni deputat PSD de București, ne-au declarat surse din PSD, dezvăluie  Alexandru Panait în Curentul .

UPDATE/Reacția Penalului de Teleorman pe Facebook:

1. Am susținut și susțin lupta împotriva corupției!

2. Ca să fie clar pentru toată lumea: la alegerile din 11 decembrie, Gabriel Oprea NU va fi pe listele PSD!

În ultimele trei săptămâni de când DNA a cerut Senatului să avizeze urmărirea penală a lui Oprea pentru uciderea polițistului, acesta a început negocieri paralele pentru a nu fi votată cererea DNA în Senat și pentru a-și asigura în continuare imunitatea. Deși astăzi Oprea a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care spunea că „peste doar câteva luni, mandatul meu de senator se încheie. Peste doar câteva luni, așa-zisa imunitate nu va mai exista, iar cazul își va urma cursul normal în Justiție”.

Sursele din PSD ne-au declarat că Oprea a vrut chiar să fie cap de listă la alegeri pentru a-și sfida „dușmanii” dar Firea a spus că îi e frică să semneze actul cu generalul de mucava pe prima poziție. Oprea este blindat de informații de pe vremea când avea servicii secrete în subordine așa că poziționarea sa pe un loc eligibil nu va fi contestată de pesediștii cărora le e frică de ce-ar putea fostul ministru să scoată de la naftalină.

În cerc restrâns, la PSD s-ar fi discutat și despre zvonurile că după retragerea doctoratului urmează ca Gabriel Oprea să fie degradat militar pentru că acesta ar fi fost avansat la gradul de general-maior în 2001 direct din cel de căpitan iar în 2009 a ajuns general cu patru stele, totul cu încălcarea legii, ceea ce ar aduce prejudicii de imagine în fața electoratului PSD care nu e interesat de doctorate. Oprea ar fi explicat că ministrul actual al Apărării, Mihnea Motoc a răspuns unei interpelări parlamentare că actele prin care el și Nicolae Onțanu au devenit generali au fost distruse conform „indicatorului termenelor de păstrare pentru documentele MApN”, adică cinci ani și prin urmare nu se va mai putea stabili încălcarea legislației iar ordinele de înaintare în grad nu vor putea fi revocate.

Simultan, secundul lui Oprea din ultimii ani, Ilie Botoș, s-a hotărât subit să părăsească corabia MAI deși detașarea sa expira în martie 2017, cerând intempestiv CSM să-i aprobe să se întoarcă la Parchetul Militar, astfel că de ieri, Botoș s-a întors pe postul său de procuror militar. Posibil în anticiparea problemelor penale pe care Oprea urmează să le aibă și la Parchetul Militar.

Recent, Antena 3 a prezentat denunțul penal al unui ofițer depus la Parchetul militar (unde tocmai s-a întors Ilie Botoș) prin care Oprea este acuzat de ” folosirea discreționară a personalului și tehnicii militare, a cazărmilor și obiectivelor militare din Armata României și NATO, deturnarea structurilor, logisticii și a fondurilor operative specifice din domeniul siguranței militare în scop personal, politic și de grup infracțional,; promisiuni de recompensare a personalului militar și civil aservit scopurilor sale ilegale; constituirea de grup infracțional în scopul subminării ordinii constituționale și de drept”. Mai precis Oprea este acuzat că „a dislocat o serie de mașini blindate cu o tehnică specială, într-o cazarmă din Bragadiru și, în timpul sărbătorilor pascale din 2012, a derulat acțiuni ilegale, fără mandat, atât de interceptare dar și de bruiaj ale unor comunicații online”.

Să vedem dacă și de pe bancheta din spate a politicii Oprea taie și spânzură că de pe bancheta din spate a mașinii l-a ucis deja pe Bogdan.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...