EXPLOZIV/Kovesi, la o adunare a „Academiei SECRETE”? Un fost expert prezidențial a publicat poza

EXPLOZIV/Kovesi, la o adunare a „Academiei SECRETE”? Un fost expert prezidențial a publicat poza

Kovesi apare într-o fotografie de la o reuniune a ASSN din 27 august 2015.

Foarte ciudat, fotografia cu Kovesi la ASSN a fost dată publicității pe Facebook de Marian Zulean , profesor la Universitatea din Bucureşti, unde predă cursuri de politici publice, politica de securitate naţională şi sociologie militară.

În perioada 2001-2008, Zulean a fost expert în cadrul Administraţiei Prezidenţiale la departamentele: Relaţii Internaţionale şi Securitate Naţională, scrie  Flux24 .

În fotografii se observă și un alt personaj care până în prezent nu a apărut public că ar face parte din ASSN. Este vorba de Peter Imre, ginerele fostului șef al SIE, Teodor Meleșcanu.

Joi, jurnalista Emilia Șercan a publicat o altă fotografie de la o reuniune a ASSN din 17 iunie 2015 în care apar mai multe zeci de persoane, din care a identificat 25. Șercan a mai dezvăluit joi seară la B! TV că lista membrilor acestei Academii este secretă, ea afirmând că i-ar fi spus vicepremierul Vasile Dâncu că acest lucru înseamnă că am putea avea de a face, de fapt, cu  ofițeri acoperiți, mai scrie  Flux24 .

Numită în mod eronat Academia lui Oprea, pentru că adevăratul conducător este fostul director al SRI, actual ambasador în SUA, George Maior, Academia de Științe ale Securității Naționale nu are un site propriu și nu se știe ce face propriu zis.

Sediul ar fi în Academia Militară, dar nimeni nu știe acolo unde funcționează exact

Nu există nicăieri o listă a membrilor acestei academii, deși, conform legii, din 2015 aceștia primesc indemnizații cu titlu de rente viagere de la bugetul statului și sunt membri pe viață.

Jurnaliștii Euractiv.ro au solicitat în repetate rânduri celor trei instituții în coordonarea cărora se află ASSN - MApN, MAI și SRI - să dea publicității o listă a membrilor acestei academii, precum și detalii despre activitatea lor și sumele pe care le primesc. Până în prezent, MApN și SRI au refuzat să răspundă.

Remus Pricopie, președintele executiv al ASSN după ce fostul șef al SRI, George Maior, s-a autosuspendat pe durata mandatului de ambasador la Washington,nu comentează nici el informațiile.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

4 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

5 Un adevăr crunt din Ucraina...