EXPLOZIV/Orban a CĂZUT pe „SURSA” Nelu Iordache!

EXPLOZIV/Orban a CĂZUT pe „SURSA” Nelu Iordache!

Ludovic Orban a căzut, ca și Murgeanu, pe sursa autorizată ca informator DNA Nelu Iordache! În 21 ianuarie, conform unor surse citate de News.ro, procurorii DNA ar fi dispus folosirea colaboratorului cu identitate reală Nelu Iordache pentru 60 de zile, până în 20 martie. Relația de prietenie, dar și de rudenie prin alianță, dintre patronul Romstrade și Ludovic Orban sunt de notorietate! Însă și în aceste condiții, faptul că Orban a apelat la Iordache chiar și după apariția informațiilor că acesta este dotat cu tehnică autorizată de procurorii DNA reprezintă o dovadă de imbecilitate. Sau, ca în cazul Oprescu, Orban este victima rutinei infracționale...

Acum se vede de ce s-a scurs această informație! Cităm din Comunicatul DNA de ieri: „La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.
Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.
Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri.”

Sursele citate precizează, conform actelor menţionate, că ”pentru aflarea adevărului raportat la existenţa indiciilor rezonabile de pregătire a săvârşirii unor noi infracţiuni este necesară administrarea de probe care nu pot fi obţinute decât prin utilizarea unui colaboratori” care ”să deruleze operaţiuni disimulate de natură să conducă la crearea unor împrejurări susceptibile să determine cercetarea sa pentru săvârşirea unor fapte de corupţie aflate sub incidenţa Legii 78/2000”.

Colaboratorul DNA trebuia, de asemenea, potrivit surselor citate, ”să accepte, să primească, sau, după caz, să dea bani ori alte foloase, în mod direct sau prin intermediari, în condiţiile incriminărilor (...) potrivit circumstanţelor de fapt care fac obiectul cercetărilor efectuate în cauză.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…