EXPLOZIV/Penalul, pe ASCUNS în China, în numele PSD, să laude Partidul Comunist Chinez!

EXPLOZIV/Penalul, pe ASCUNS în China, în numele PSD, să laude Partidul Comunist Chinez!

Penalul a plecat pe ascuns în China, în numele PSD, la o reuniune organizată de Partidul Comunist Chinez! Penalul nu s-a sfiit să laude și să felicite PCC, așa cum reiese din relatările site-ului  cri.cn . Sub titlul „Victor Ponta apreciază realizările PCC”, site-ul relatează că: 

„Pacea și dezvoltarea lumii de azi nu poate fi separată de contribuția uriașă adusă de China şi Partidul Comunist Chinez, a declarat miercuri, la Beijing, fostul preşedinte al Partidului Social Democrat din România, Victor Ponta.

Prezent la lucrările celei de-a cincia ediții a Forumului Politic la nivel înalt China-Uniunea Europeană, Victor Ponta a arătat că anul acesta se împlinesc 95 de ani de la înființarea Partidului Comunist Chinez, care se apropie de centenar. Lumea a asistat la dezvoltarea rapidă a Chinei, în ultimele decenii. Cea mai populată țară a lumii și a doua cea mai mare entitate economică din lume, China participă activ la afacerile internaționale, aducând o mare contribuție păcii și dezvoltării.

Ponta a mai subliniat că forumul politic la nivel înalt China-UE este foarte util pentru întărirea colaborărilor dintre partidele politice din China și țările europene. Schimburile dintre cele două părți, privind experiența și conceptele de conducere, vor stimula o dezvoltare comună mai bună.”

Tot cri.cn a anunțat și prezența Penalului la Beijing

Cea de-a 5-a ediţie a Forumului politic la nivel înalt China - UE, organizat de Secția pentru Relaţii Internaţionale a C.C. al Partidului Comunist Chinez, a început, în 17 mai, la Beijing. La ceremonia de deschidere a participat, printre lideri şi reprezentanţi ai peste 30 de partide din 24 de ţări europene, fostul premier român, Victor Ponta.

Tema principală a ediţiei din acest an este „Reformă şi dezvoltare comună -viitorul colaborării chino-europene". Directorul Departamentului pentru Relaţii Internaţionale al C.C. al P.C.Chinez, Song Tao, a arătat în discursul său că relaţiile China - Europa au intrat într-o etapă-cheie a creşterii calităţii şi eficienţei. Cele două părţi depun eforturi comune pentru edificarea unei legături armonioase, de creştere, reformă şi civilizaţie. Concepţia chineză privind creaţia, coordonarea, dezvoltarea ecologică, deschiderea şi beneficiile comune şi proiectul strategic „O centură, un drum" au multe similarităţi cu concepţia de dezvoltare din ţările europene.

El a prezentat o iniţiativă în patru puncte privind întărirea relaţiilor între partidele chineze şi europene, şi anume: impulsionarea cooperării pragmatice, intensificarea contactelor strategice, aprofundarea schimburilor de experienţă în guvernarea ţării şi a dialogului între diferite civilizaţii.

Forumul va dura două zile. Participanţii vor avea, în 19 mai, un dialog privind colaborarea în cadrul proiectului „O centură, un drum", ce va avea loc în oraşul Zhengzhou, reşedinţa provinciei Henan din centrul Chinei.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /