EXPLOZIV/Percheziții DIICOT la Liviu Luca, sluga lui SOV!

EXPLOZIV/Percheziții DIICOT la Liviu Luca, sluga lui SOV!

Procurorii DIICOT efectuează, luni dimineața, percheziții la Ploiești, la fostul sindicalist Liviu Luca, apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu, într-un dosar de spălare de bani și delapidare. Liviu Luca este cercetat pentru organizare de grup infracțional, pentru spălare de bani și instigare la delapidare cu consecținte deosebit de grave.

 Procurorii DIICOT Ploieşti au descins luni dimineaţă la una dintre casele sindicalistului Liviu Luca, aflată în localitatea Păuleşti, din apropierea Ploieştiului. Potrivit unor surse din cadrul DIICOT Ploieşti, percheziţiile ar avea legătură cu un dosar din 2014 deschis pe numele afaceristului.

Percheziţiile s-ar putea extinde luni sau zilele următoare şi la o altă proprietate a lui Liviu Luca, din Ploieşti. Acesta ar fi suspectat de spălare de bani şi delapidare cu un prejudiciu de 15 milioane de lei, însă acuzaţiile, dar şi valoarea prejudiciului ar putea fi extinse.

Celebrul sindicalist Liviu Luca a fost găsit vinovat de două fapte de corupţie şi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru rolul jucat în calitate de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia.

Afacerea “Petromservice”

De asemenea, într-un alt dosar, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, pe 14 iulie 2014, în dosarul Petromservice, pe Sorin Ovidiu Vîntu la 6 ani şi 2 luni de închisoare, pe Octavian Ţurcan la 9 ani, iar pe Liviu Luca, la 6 ani, toate pedepsele fiind cu executare.

În septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnastopol au fost trimişi în judecată pentru spălare de bani şi delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro