EXPLOZIV/Percheziții DIICOT la Liviu Luca, sluga lui SOV!

EXPLOZIV/Percheziții DIICOT la Liviu Luca, sluga lui SOV!

Procurorii DIICOT efectuează, luni dimineața, percheziții la Ploiești, la fostul sindicalist Liviu Luca, apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu, într-un dosar de spălare de bani și delapidare. Liviu Luca este cercetat pentru organizare de grup infracțional, pentru spălare de bani și instigare la delapidare cu consecținte deosebit de grave.

 Procurorii DIICOT Ploieşti au descins luni dimineaţă la una dintre casele sindicalistului Liviu Luca, aflată în localitatea Păuleşti, din apropierea Ploieştiului. Potrivit unor surse din cadrul DIICOT Ploieşti, percheziţiile ar avea legătură cu un dosar din 2014 deschis pe numele afaceristului.

Percheziţiile s-ar putea extinde luni sau zilele următoare şi la o altă proprietate a lui Liviu Luca, din Ploieşti. Acesta ar fi suspectat de spălare de bani şi delapidare cu un prejudiciu de 15 milioane de lei, însă acuzaţiile, dar şi valoarea prejudiciului ar putea fi extinse.

Celebrul sindicalist Liviu Luca a fost găsit vinovat de două fapte de corupţie şi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru rolul jucat în calitate de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia.

Afacerea “Petromservice”

De asemenea, într-un alt dosar, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat, pe 14 iulie 2014, în dosarul Petromservice, pe Sorin Ovidiu Vîntu la 6 ani şi 2 luni de închisoare, pe Octavian Ţurcan la 9 ani, iar pe Liviu Luca, la 6 ani, toate pedepsele fiind cu executare.

În septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnastopol au fost trimişi în judecată pentru spălare de bani şi delapidarea companiei, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...