EXPLOZIV/Răvășitoarea VREA la Rio! Și, dacă e ORDIN, Klaus îl EXECUTĂ!

EXPLOZIV/Răvășitoarea VREA la Rio! Și, dacă e ORDIN, Klaus îl EXECUTĂ!

Prioritatea absoluta a agendei externe a Presedintelui Romaniei este onorarea promisiunii facute primei doamne, mare iubitoare de sport, de a asista pe viu la deschiderea oficiala a Jocurilor Olimpice de la Rio. Asa ca, pentru a masca atat cat se mai poate dupa dezvaluirile din „National”, bietii responabili ai Administratiei Prezidentiale trebuie sa gaseasca acum solutii prin care sa-i convinga pe romani ca, tocmai in acea perioada, cuplul prezidential va desfasura un turneu oficial in America de Sud. „Pentru actiuni de reprezentare a intereselor Romaniei pe plan international”, desigur, dupa cum suna deja ciorna pregatita la Cotroceni pentru clipa cand se va da drumul la acest „breaking news”. 

Ce-i drept, din pacate pentru sportul romanesc, micuta delegatie a tarii noastre pentru Olimpiada nu doar ca nu sporeste sub nicio forma, dar, in urma scandalurilor de dopaj, ea scade dramatic. Insa sub nicio forma acest mic amanunt nu este luat in calcul la Cotroceni ca un impediment pentru ca prima doamna sa nu se poata afisa in tribuna oficiala de la Rio, unde, pentru ca doar asta este ”pretextul”, va lua loc si Klaus Iohannis, in calitate de „presedinte consort”. Insa cum vacantele lungi si exotice sunt oricum pe gustul cuplului prezidential, acum  se fac eforturi disperate de a mai contracta ceva vizite la inalt nivel pe continentul sud-american, pentru ca, dupa Brazilia,  Argentina si Mexic sa figureze si ele drept destinatii ale „vizitei oficiale de stat”. Sa speram totusi ca, barem in ultima clipa, consilierii cu cap de la Cotroceni vor reusi sa le puna pofta in cui „iohanisilor”, desi avionul privat a fost deja antamat si s-au facut si calculele pentru banii primiti in avans pentru decontarea cheltuielilor pentru costisitoarea vacanta din august.

1,5 milioane lei

Doar in aprilie, pentru deplasarile in strainatate ale administratiei Iohannis s-au decontat de la buget 1,5 milioane lei, suma frumusica, mai ales daca tinem cont ca in aceasta luna cuplul prezidential chiar nu a fost atat de plimbaret ca alte dati. Totusi, initiatii sistemului stiu bine ca in totalul sumei decontate intr-o luna nu intra doar banii cheltuiti pur si simplu atunci, dar si avansurile date pentru pregatirea anumitor vizite. Iar cum cuplul prezidential s-a sictirit sa fie criticat pe facebook pentru participarea cu „sepepistul” din dotare la alergari in scop umanitar sau pentru incurcarea traficului in fiecare week-end in Militari si pe Valea Oltului, singura solutie gasita a fost sa se stea cat mai mult pe „afara”. Ceea ce inseamna deci ca trebuie si mai multi bani in avans pentru pregatirea tot mai deselor si mai lungilor vacante care urmeaza.

Avionu-i gata

Desigur ca, atunci cand te pregatesti sa pleci intr-o vacanta, fie ea si pompos denumita drept „vizita oficiala”, primul lucru la care trebuie sa te gandesti este transportul. Atat al antemergatorilor care pregatesc vizita, in cazul sotilor Iohannis, cat si a lor in persoana. Iar daca antemergatorii se vor deplasa la Rio cu curse aeriene de linie, in schimb, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia naostra, deja s-au si stabilit coordonatele „cursei aeriene speciale pentru efectuarea deplasarii externe a delegatiei oficiale si de insotire a Romaniei”. Asta ca tot curge cu acuze la adresa magnatului Ion Tiriac, cum ca este invatat doar sa faca profit de pe urma afacerilor derulate in Romania. Oricum, sotii Iohannis, daca tot si-au pus in gand sa ajunga sub orice forma la Rio, nu se vor duce singuri, ceea ce presupune cheltuieli suplimentare pe masura, fie si daca ne gandim doar la „cazarea membrilor delegatiei oficiale  si de insotire a Romaniei si a antemergatorilor”, intr-o perioada in care preturile la hotelurile din capitala Braziliei vor exploda pur si  simplu.

Deci, uite ca mai intalnim si romani fericiti. Care nu doar ca se multumesc cu o „vacanta” de un week-end la autoservirile de pe litoral, dar mai au si sansa de a-si putea deconta in avans cheltuielile. Asa ca pentru cei care vor vedea deschiderea de la Rio doar la televizor, ce sa zicem… „Ghinion”!     Cătălin TACHE/National


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

3 Foarte interesante amănunte!

4 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei