EXPLOZIV/Șeful SRI, membru în „Academia” Oprea/Maior! Avocată comună cu Ponta și Oprea!

EXPLOZIV/Șeful SRI, membru în „Academia” Oprea/Maior! Avocată comună cu Ponta și Oprea!

Frate, cine dracu a gândit mega-porcăria asta de așa-zisă academie în care să sse joace niște pseudo valori ale României de-a stăpânii României? Și cum a ajuns președintele țării, Klaus Iohannis, să gireze o asemenea tiribombă? Că, uite, până și actualul director al SRI a fost pe statul lor de plată! Să te mai miri că Hellvig a avut-o avocată, în procesul cu ANI, pe Loredana Radu, avocata lui Ponta și Oprea, prospăt arestată? Bă, nenorociților, în ce țară ne-ați făcut să trăim?
 
Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, este cel de-al 33-lea membru al Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN) identificat de PressOne

Informația a fost confirmată oficial de către Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI. Acesta a spus că Eduard Hellvig a devenit membru al ASSN în septembrie 2015, când i s-a spus că, în calitatea lui de director al SRI, trebuie să facă parte din Academie. Marincea a precizat că Hellvig a demisionat din ASSN în luna decembrie 2015.

Eduard Hellvig a făcut parte din Secția Informații și Securitate Națională a ASNN. Motivele demisiei nu ne-au fost comunicate.

Potrivit legii de funcționare a ASSN și statutului Academiei, funcția de director al SRI nu este una care să-l transforme pe deținătorul ei în membru din oficiu al ASSN.

Ba, mai mult, cerința de bază face referire la faptul că membrii ASSN trebuie să fie "personalități de o deosebită valoare științifică și profesională din domeniile cercetării științifice din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională".

Eduard Hellvig nu îndeplinește acest criteriu: el nu are studii sau cercetări științifice în chestiuni de securitate națională.

Hellvig este absolvent al Facultății de Științe Politice a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca și are un doctorat în Științe Politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), al cărei rector este actualul președinte al ASSN, Remus Pricopie.

Singurele sale legături cu domeniul securității naționale, înainte de a deveni directorul SRI, au fost două cursuri de scurtă durată la Colegiul Național de Apărare și la Centrul European de Studii de Securitate "George C. Marshall".

Surse apropiate de ASSN au declarat pentru PressOne  că Remus Pricopie s-a aflat în SUA în urmă cu circa două săptămâni, unul dintre motivele deplasării fiind acela de a discuta cu George Maior despre "situația ASSN".

Unii membri ai ASSN au demisionat recent, după ce în presă au apărut informații că ei primesc indemnizație pe viață. Printre demisionarii pentru care există confirmări se numără Vasile Mihail Ozunu, fost vicepreședinte al ASSN până la mijlocul lunii februarie, Gabriel Liviu Ispas, fost membru fondator al ASSN, și generalul Cătălin Zisu.

Cine sunt demisionarii din ASSN

Generalul maior (r) Vasile Mihail Ozunu este profesor universitar, director al Colegiului Național de Apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare "Carol I" și unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Gabriel Oprea.

A fost secretar de stat la Apărare în mandatul de ministru al lui Gabriel Oprea. De altfel, acesta îi datorează, în bună măsură, cariera universitară.

Ozunu a făcut parte din comisia care în 2001 i-a acordat lui Oprea titlul de profesor universitar, fară ca acesta să îndeplinească vreo condiție de legalitate.

În octombrie 2015, Ozunu a făcut parte și din comisiile de susținere a tezelor de doctorat la fiica lui Gabriel Oprea, Ana Maria Tudor, și la ginerele acestuia, Alexandru Marius Tudor. El a făcut parte și din comisiile de susținere a mai multe teze de doctorat coordonate de Gabriel Oprea la Academia de Poliție și la Academia Națională de Informații, despre care PressOne a scris în exclusivitate.

Gabriel Liviu Ispas este secretar de stat în Ministerul Educației, responsabil cu învățământul preuniversitar. A fost numit de Sorin Cîmpeanu în scurta perioadă în care acesta a fost prim-ministru interimar, după demisia lui Victor Ponta în noiembrie 2015.

Ispas este conferențiar universitar și decan suspendat la Facultatea de Drept a universității particulare "Titu Maiorescu". Este absolvent de Drept și de Teologie. Este membru în Consiliul ARACIS.

A ocupat mai multe poziții de conducere în Ministerul Educației, în mandatele miniștrilor Anton Anton, Daniel Funeriu, Liviu Pop, Ecaterina Andronescu și Remus Pricopie. A fost consilierul personal al premierului Adrian Năstase.

Este absolventul unui curs de scurtă durată la Academia Națională de Informații a SRI. În octombrie 2015 a făcut parte din comisiile de susținere a tezelor de doctorat la fiica lui Gabriel Oprea, Ana Maria Tudor, și la ginerele acestuia, Alexandru Marius Tudor.

Generalul locotenent Cătălin Ștefăniță Zisu este comandantul Comandamentului Logistic Întrunit din MApN, care are în subordine toate spitalele militare și Clubul Sportiv al Armatei "Steaua". El a doborât recordul de vârstă în Armata română, devenind general la doar 36 de ani.

Presa a relatat că Zisu și-a obținut titlul universitar în condiții suspecte, dar și că a fost implicat în schimburi de terenuri între MApN și Gigi Becali. Este cunoscut ca un apropiat al lui Gabriel Oprea.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”