EXPLOZIV/SISTEMUL luptă cu TOATE MIJLOACELE! Un MATERIAL despre un „ASOCIAT” AMERICAN al lui Adrian Sârbu

EXPLOZIV/SISTEMUL luptă cu TOATE MIJLOACELE! Un MATERIAL despre un „ASOCIAT” AMERICAN al lui Adrian Sârbu

White Darren Terrell, care s-a remarcat recent prin iesiri pe tema coruptiei din Romania dar si prin critici la adresa procurorilor DNA, figureaza ca asociat alaturi de Adrian Sarbu in firma American Security Consultants SRL, potrivit datelor de la Registrul Comertului. Infiintata in decembrie 2013, firma are ca activitate principala "consultanta in domeniul securitatii". Darren White figureaza ca director general si administrator. Potrivit datelor de la registru, procurorii DIICOT au dispus masura sechestrului asigurator, inca din mai 2015, pe actiunile detinute de Adrian Sarbu in aceasta companie.

Actiunile detinute de Sarbu au fost poprite pentru a nu putea fi instrainate pana la concurenta sumei de "43.500.000 Euro, în vederea recuperării pagubei cauzate prin infracţiuni şi a confiscării speciale asupra părţilor sociale şi acţiunilor societăţilor comerciale la care SÂRBU ADRIAN figurează ca împuternicit, asociat sau administrator, inclusiv ale acţiunilor deţinute de aceste societăţi la celelalte societăţi la care suspectul deţine calitatea de asociat", dupa cum se arata in mentiunile de la Registrul Comertului.

In iunie 2014, Ziarul Financiar (detinut de Adrian Sarbu) publica un interviu cu Darren White, anuntand inca din titlu: "Un fost agent din celebrul Secret Service american, care l-a păzit şi pe Bill Clinton, şi-a făcut o companie de securitate în România şi a venit la ZF Live". Darren White este prezentat drept CEO al companiei Global Security Solutions, nume diferit de cel sub care este inregistrata compania la care este asociat cu Adrian Sarbu.

Potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro , Darren White nu si-ar fi incheiat mandatul, ci ar fi fost concediat, dar nu e clar din ce cauza. Site-ul politicscan.ro, care a publicat in ianuarie 2016 un amplu interviu cu Darren White, il prezinta drept "fost șef al US Secret Service – regiunea Europa de Est". In interviu, White afirma ca a lucrat pentru US Secret Service "noiembrie 2009 până în februarie 2014" si ca avut biroul la Bucuresti, in Ambasada SUA. "Dar, pentru că eram un birou regional, eram constant în cele 8 țări care înconjoară România", mai spune White.

Intr-un document publicat pe site-ul departamentului de stat intitulat Inspection of Embassy Bucharest, Romania", la lista angajatilor ambasadei figureaza Darren T. White ca US Secret Service. (vezi pagina 38). Potrivit datelor de la registrul comertului, White Darren Terrel, nascut in 1963, este cetatean american, nascut in Florida.

Coincidenta sau nu, Darren White pleaca din US Secret Service (februarie 2014) la numai doua luni dupa ce infiinteaza compania impreuna cu Adrian Sarbu (decembrie 2013). In mai 2014 isi deschide si blogul darrenwhite.com. Domeniul blogului lui Darren White figureaza ca inregistrat de o anume Roxana Grigoruta.

Adresa de mail declarata de Roxana Grigoruta este inregistrata pe domeniul alerria.ro, una din firmele din portofoliul detinut de Adrian Sarbu. De altfel, numele Roxanei Grigoruta apare in in dosarul Mediafax. Roxana Grigoruta si Sorin Dinu, cu functii de conducere in SC Mediafax Group SA, au fost arestati preventiv in decembrie 2014 sub acuzatia de evaziune fiscala si spalare de bani.

Ambasada SUA se delimiteaza de opiniile exprimate de fostul angajat

"Darren White nu mai este angajat al guvernului SUA, iar opiniile exprimate ii apartin", a declarat Ambasada SUA la Bucuresti ca urmare a unei solicitari HotNews.ro. Darren White, fost angajat al US Secret Service, a facut recent declaratii prin care pune sub semnul intrebarii activitatea DNA, iar declaratiile au fost preluate de mai multe site-uri si televiziuni.

White a acordat un interviu lui Robert Turcescu in care afirma ca are "indoieli serioase cu privire la abilitatea" sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, "de a fi neutra corecta si obiectiva".

Extrase din interviu au fost preluate si comentate la emisiunea Sinteza Zilei realizata de Mihai Gadea, la Antena 3.

Subiectul a fost preluat si de Mircea Badea, care s-a declarat "absolut convins ca acest interviu nu este un rezultat al faptului ca un om care a fost seful Secret Service in Romania timp de 5 ani se plictiseste foarte rau, nu avea ce sa faca si a zis 'hai sa apar si eu la un post de televiziune pe net al unui fost ofiter sub acoperire'".

"Imi exprim legitim aceasta speranta ca americanii isi iau mana de pe binom. Este evident ca au fost infortati in tot acest timp, nu doar de potentatii romani ai vremii, dar si de structuri externe, la randul lor foarte puternice. Sau, in primul rand, de aceste structuri foarte puternice. Si sper din suflet ca americanii si-au luat mana de pe binom. (...) Dupa parerea mea, nu putem interpreta in alta cheie ceea ce spune in aceste momente fostul sef la US Scret Service", a comentat Mircea Badea.





Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale