EXPLOZIV/SRI confirmă DECLARAȚIILE lui Cioloș! Amănunte INCENDIARE!

Informatii recente indica lansarea de amenintari la adresa unor infrastructuri de transport dintr-o tara europeana de pe cartele prepay nenominale din Romania, anunta miercuri Serviciul Roman de Informatii, intr-un comunicat. SRI precizeaza ca investigheaza, in cooperare cu institutiile din Sistemul National de Prevenire si Combatere a Terorismului si partenerii internationali, folosirea cartelelor nenominale romanesti in zone in care activeaza organizatii teroriste.

Redam integral comunicatul Serviciului Roman de Informatii:

"In legatura cu informatiile aparute in spatiul public cu referire la cartelele nenominale din Romania, Serviciul Roman de Informatii face urmatoarele precizari.

SRI investigheaza, in cooperare cu institutiile din Sistemul National de Prevenire si Combatere a Terorismului si partenerii internationali, folosirea cartelelor nenominale romanesti in zone in care activeaza organizatii teroriste.

In Romania, indivizi afiliati organizatiilor teroriste au folosit cartele pre-paid pentru comunicare in exterior. Investigatia priveste inclusiv posibilitatea utilizarii unor astfel de cartele in atentatele din Europa. De altfel, informatii recente indica lansarea de amenintari la adresa unor infrastructuri de transport dintr-o tara europeana de pe astfel de cartele.

SRI a reliefat constant necesitatea adoptarii unei legislatii privind cartelele pre-paid conforme cu normele UE." 

Romania, printre putinele tari din UE unde se pot achizitiona cartele prepay fara controale privind identitatea cumparatorului
Romania este, in acest moment, una dintre putinele tari din Uniunea Europeana in care cartelele prepay pot fi achizitionate fara controale privind identitatea cumparatorului.

Premierul Dacian Ciolos a declarat duminica, intr-un interviu la Pro Tv, ca serviciile de informatii cer mai multe instrumente care sa le permita sa monitorizeze atent situatia de securitate, aratand ca o problema este reprezentata si de actualele prevederi privind vanzarea cartelelor pre-pay.

Dacian Ciolos a afirmat ca "au fost chiar folosite in ultima vreme cartele din Romania in pregatirea unor atentate in alta parte in UE, tocmai pentru ca exista aceasta flexibilitate in Romania".


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Proasta s-a căcat în urnă! Dăncilă s-a referit la românii din diaspora folosind apelativul „ăștia”

3 ALERTĂ Proasta s-a pișat pe covor! Dăncilă a refuzat să răspundă în engleză la întrebarea unui jurnalist formu…

4 Concluzia? Iohannis-Dăncilă, scorul etapei! PSD, încă un eșec în drumul spre retrogradare!

5 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi