EXPLOZIV/Uite un MATERIAL scris în LABORATOARELE SRI. Cică e bine, că schimbările vin de la „Unchiul Sam”!

EXPLOZIV/Uite un MATERIAL scris în LABORATOARELE SRI. Cică e bine, că schimbările vin de la „Unchiul Sam”!

Vă supunem atenției acest material scris în laboratoarele SRI și asumat de Iosif Buble, ca să vezi! Materialul a fost publicat de Știripesurse și se numește  SCENARIUL polonez aplicat la București. Cad ca popicele oameni considerați de neclintit . Mesajul e următorul: Nu vă impacientați de căderea unor capete, e Unchiul Sam, a preluat frâiele. Nu suntem noi în spate, noi doar dăm o mână de ajutor...

Materialul

La București de c.ca două săptămâni a început în ritm accelerat un vânt de schimbare a unor oameni importanți în arhitectura sistemului de putere. Au căzut pe rând procurorul general al republicii, șeful temutului serviciu de informații al Ministerului de Interne (Direcția Generală de Informații și Protecție Internă - DGIPI), șefii ANAF și potrivit informațiilor noastre vor continua să cadă ca popicele în continuare. Nu doar la centru ci și în teritoriu... 

În fapt... cine a urmărit puțin schimbările din Polonia de la sfârșitul anului trecut se prinde imediat că scenariul e aproape tras la indigo, cu specific mioritic... Singura diferență față de București e că la Varșovia a venit la putere un partid în urma unor anticipate câștigate autoritar și nu în urma unor mișcări de stradă ca la București. Posibil și de aceea schimbările să pare puțin mai  lente la noi. 

În Polonia a venit la putere partidul Lege şi Justiţie (PiS, conservator) și instant șefii serviciilor secrete - ”Şefii celor patru servicii de informaţii şi contrainformaţii din Polonia au plecat din funcţii, a anunţat joi şeful comisiei parlamentare responsabile cu supravegherea acestor instituţii, Marek Opiola, la doar trei zile de la instalarea guvernului conservator şi eurosceptic format de Partidul Lege şi Justiţie (PiS), transmite AFP”.

Au urmat apoi serviciile publice de radio și tv - ”În ciuda ameninţărilor Consiliului Europei, Polonia a luat o decizie controversată. Preşedintele polonez, Andrzej Duda, a promulgat controversata lege privind mass-media publice, în pofida criticilor venite de la Bruxelles”.

Nu a scăpat nici Tribunalul Constituțional (omologul Curții Constituționale de la noi) prin care au reușit să blocheze orice decizii care ar putea bloca noii puteri pachetul de legi pentru reforme în poliție, administrație s.a.m.d.

Parchetul a fost trecut în subordinea Ministerului Justiției.

Toate acestea au provocat scandal la Bruxelles și premierul polonez a fost audiat în Parlamentul European pentru eventuale derapaje contra statului de drept. Nu s-a întâmplat nimic. 

Evident că schimbările politice din Polonia nu suportă comparație, dar au un lucru comun. Noua putere vrea să aibă oameni fideli în funcțiile cheie. Schimbările se produc brusc prin lege și prin forța parlamentară de care dispune - Cazul Poloniei SAU prin presiuni bine coordonate și țintite asupra celor care se țin de scaun în așteptarea unor vremuri mai bune.

Poate cineva acuza Guvernul Cioloș că schimbă oameni cercetați sub acuzații grele de procurorii anticorupție? Evident că NU. E un guvern votat cu ambele mâini de PSD și PNL.

Ce va fi de acum? Un bowling vesel de tip românesc. Cert e că se cade și se cade urât.

Miza nu e atât de ordin intern politic... cât geostrategic și de remodelare a unei arhitecturi care e în plină transformare ca urmare a incapacității UE să facă față noilor realități.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...