EXPLOZIV

EXPLOZIV

Și-a început mandatul de primar al Slatinei prin sloganul „Mafiotii și smecherii vor merge la inchisoare” și se pare că a intuit bine, încheindu-şi cel de-al doilea mandat cu celebrul slogan „Slatina, dragostea mea!”. De asemenea sume, cum să nu o iubească? Modul în care s-a îndrăgostit poate fi însă o provocare și pentru procurorii cu experiența de-o viața.

In anul 2012, primarul Slatinei, Vâlcov Darius – Bogdan, preşedinte al Organizaţiei Judeţene a P.D.L. Olt a candidat pentru un nou mandat de primar din partea PSD , câştigând alegerile. In toamna aceluiaşi an a candidat pe un colegiu de senator de Olt, obţinând un mandat de senator şi functia de Preşedinte al Comisiei de Administraţie Publică din Senat iar în 2014 a fost promovat politic în funcţia de Ministru al Bugetului si ulterior, Ministru al Finanţelor Publice.

 AFACEREA „A.N.I.F. – SERVICII DE PAZĂ”

În perioada 2012-2014 mai multe persoane publice şi omeni de afaceri din Slatina au fost promovate în Agenţia de Îmbunătăţiri Funciare. Toţi din anturajul lui Vâlcov, fostul ministru de Finanţe urmărit penal pentru o şpagă de 2 milioane de euro.

La Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare a fost numit director general Dl. Barbu Adi Florinel care a ocupat functia de director al Administratiei Bazinale de Apa Olt (Apele Romane). Acesta este un apropiat al domnului Vilcov Darius – Bogdan si a derulat mai multe contracte de lucrari publice la Primaria Slatina prin firma PANADRIA S.R.L. Ganeasa, Judetul Olt administrata de tatal acestuia, Dl. Barbu Florea, si unde este incadrat in functia de director economic, asa cum rezulta din Declaratia de interese nr. 18.492 din 12.07.2012.  In timp ce a ocupat functia de director la Administratia Bazinala de Apa Olt si apoi de director general al A.N.I.F., firmele acestuia exploatau in regim balastiera zonele adiacente Raului Olt. De la Primaria Slatina, societatea comerciala PANADRIA S.R.L. a primit in anul 2013, in asociere cu S.C. CAFMIN S.R.L. Slatina (o alta firma „de casa” a Primariei Slatina), contractul de amenajare a CLUBULUI NAUTIC – PLAJA OLT, in valoare de 30 milioane RON cu o mare pondere de cofinantare din bugetul local. In functia de director economic al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare a fost numit Dl. Morlova Cristian, asociat al domnului Vilcov Darius – Bogdan in .S.C MILLENIUM GROUP & CO S.A. (in prezent radiata) si S.C. DAR & CRIS S.R.L. Slatina(M.O. nr. 1016/23.05.2001), in prezent radiata.

Acesta este asociat in S.C. CCSM CORTURI INDUSTRIALE S.R.L. Bucuresti si a livrat cortul de pe Dealul Gradistei din Mun. Slatina amplasat, in scopul organizarii de evenimente festive (nunti), pe terenul in suprafata de 5001 m.p. trecut din domeniul public in cel privat al Mun. Slatina si vandut catre S.C. RUPIAH S.R.L. Craiova, firma care urma sa-si schimbe sediul social in Slatina si sa semneze contractul nr. 11272/25.08.2010 in valoare de 8000 de miliarde lei vechi pentru intretinerea spatiilor verzi din Mun. Slatina.

Vanzarea s-a facut in baza contractului de vanzare – cumparare nr. 637/02.05.2007 (B.N.P. Rodica Buicescu), terenul fiind revandut catre S.C. RUBINSTEIN HOLDING S.R.L. infiintata in Slatina, Dealul Gradistei, in locatia cortului, detinuta si administrata de Dl. Ghenciu Cristian – Marian, interpus al domnului Vilcov Darius – Bogdan. Tranzactia s-a facut cu contractul de vanzare – cumparare nr. 174/22.02.2013 (BNP Constantinescu Violeta).

Terenului i-a fost schimbata categoria de folosinta in „CURTI CONSTRUCTII” cu toate ca era parte a SITULUI ROSPA 0106 VALEA OLTULUI INFERIOR – DEALUL GRADISTEI, PARCUL OLTULUI (Arie de Protectie Speciala Avifaunistica). Din analiza extraselor O.N.R.C. cu privire la situatia S.C. RUPIAH S.A. si S.C. MILLENIUM GROUP & CO S.A., acestea figureaza ca firme conexe. In vederea bunei functionari a activitatii cortului a fost infiintata la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor de la Judecatoria Slatina, Asociatia „CENTER INTER ART. CENTRUL INTERNATIONAL DE ARTA ROMANIA” din Slatina, fondatorul fiind Dl. Smarandache Gheorghe, varul lui Ghenciu Cristian – Marian, promovat in functia de Consilier al Ministrului Finantelor Publice, Dl. Vilcov Darius – Bogdan. Aceasta asociatie a fost beneficiarul sumelor alocate de Primaria Slatina pentru diverse evenimente ca Revelionul pensionarilor sau alte evenimente publice fara stabilirea unei limite minime a cotei de profit ce urmeaza sa revina U.A.T. – Mun. Slatina din asocierea respectiva.

        In functia de Sef serviciu administrativ al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare a fost numit un afin al domnului Vilcov Darius – Bogdan in persoana domnului Onica Dumitru care a ocupat functia de Director al Oficiului Pentru Protectia Consumatorului Olt si care a derulat mai multe contracte de lucrari publice cu Primaria Slatina prin firma tatalui acestuia, Dl. Onica Rudelf, administrator al S.C. MILU CONS S.R.L. Slatina. Din luna Iulie 2014, la conducerea Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare a fost numit dl. Barbu Florin – Ionut (zis Bussy) care a ocupat functia de Director al Directiei de Impozite si Taxe a Primariei Slatina, si acesta fiind un apropiat al domnului Vilcov Darius – Bogdan.

Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare a atribuit la data de 28.05.2013 contractul nr. 1.305.034 in valoare de 3.315.840 RON fara T.V.A. avand ca obiect „SERVICII DE PAZA A OBIECTIVELOR DIN CADRUL A.N.I.F., LOTUL 4”, societatii comerciale ANTEKO SECURITY S.R.L. Slatina, singurul ofertant acceptat.

De la data incheierii contractului si pana la data de 18.12.2014, au fost incheiate 12 acte aditionale prin care valoarea initiala a contractului nr. 1.305.034/28.05.2014, s-a triplat.

Societatea Comerciala ANTEKO SECURITY S.R.L. Slatina a fost inregistrata sub nr. J28/54/2012 atribuit la data de 20.03.2012 de oficiul Registrului Comertului de pe Langa Tribunalul Olt prin cesiunea partilor sociale catre Dl. Ghenciu Sorinel – Florin odata cu schimbarea sediului social al societatii din Jud. Prahova in Judetul Olt.

La data de 09.10.2013 dl Ghenciu Sorinel – Florin a cesionat toate partile sociale detinute la S.C. ANTEKO SECURITY S.R.L. domnului Obretin Florin, fostul consilier al Cabinetului Primarului Vilcov Darius – Bogdan, consilier local, membru in Consiliul de Administratie al S.C. LOCTRANS S.A., SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA SLATINA (dupa incheierea parteneriatului de finantare a spitalului in anul 2010 catre C.J. Olt – ordonatorul legal de credite, si Primaria Slatina), Asociatia de Dezvoltare Intracomunitara OLTUL si angajat al S.C. CONTIS COMPANY S.R.L. Slatina – firma de contabilitate pentru firmele aflate in relatii comerciale cu Primaria Slatina, ca S.C. RUPIAH S.A., S.C. ACETI S.R.L., S.C. IMOBILIARE CONSLOC S.R.L., S.C. LOCTRANS S.A., S.C. CAFMIN S.R.L., S.C. SALUBRIS S.A., S.C. PRIMA PIATA 2000 S.A., S.C. SLATINA INDUSTRIAL PARC S.A. sau pentru firme ca S.C. RUBINSTEIN HOLDING S.R.L., S.C. CITY HOTEL & LOUNGE S.R.L. si S.C. ANTEKO SECURITY S.R.L., detinuta si administrata de doamna Strinu Iuliana, sotia soferului domnului Vilcov Darius – Bogdan, domnul Strinu Marin.

          La scurt timp, la data de 23.10.2013, Consiliul Local Slatina adopta Hotararea nr. 48 conform careia terenul in suprafata de 954 m.p. alaturat suprafetei de 97 m.p. inchiriata de S.C. ANTEKO SECURITY S.R.L. de la Primaria Slatina in Str. T. Vladimirescu nr. 92 A, conform contractului de inchiriere nr. 7/20.12.2012, se vinde impreuna cu 3 corpuri de cladire (C1 = S+P+E, suprafata desfasurata de 873 m.p. cu 13 camere, C2 = suprafata desfasurata de 50 m.p. cu 3 incaperi si C3 = cabina poarta de 10 m.p.), pentru numai 456.014 lei. Evaluarea a fost facuta de catre P.F.A. Beznea Gheorghe, fost sef Serviciu Impozite si Taxe din cadrul Directiei Impozite si Taxe a Primariei Slatina.

Hotararea Consiliului Local ca de altfel toate hotararile adoptate de acesta au primit avizul juridic de legalitate de la secretarul Mun. Slatina Mihai Ion Idita, varul lui Vilcov Darius – Bogdan. Din anul 2012, administratorul public al Municipiului Slatina este Cismaru Constantin – Cristian, la randul sau, var al primarului Vilcov Darius – Bogdan.

Toate aspectele legate de patrimoniul U.A.T. – Mun. Slatina au fost sesizate in mod repetat Camerei de Conturi a Judetului Olt insa nu au fost verificate pana in prezent, fiica directorului Camerei de Conturi Olt, Dl. Goga Adrian, fiind angajata in functia de Consilier al Ministrului Vilcov Darius – Bogdan dupa ce fostul consilier Tonita Bianca – Cristina a fost retinuta de catre D.I.I.C.O.T. Suceava dispunandu-se inceperea urmaririi penale a acesteia in dosarul de fraude economice cu facturi fictive emise in calitate de administrator al S.C. NOA EXPRESS CONSULTING S.R.L. Slatina (CUI 29903040).

          In luna Noiembrie 2014, auditorul Camerei de Conturi Olt, Dl. Cotosman Florin care verifica o parte din aspectele sesizate inclusiv platile de aproximativ 95 milioane RON efectuate de Primaria Slatina firmei unui alt interpus al fostului primar Vilcov Darius – Bogdan, administrator al S.C. PLUS CONFORT S.R.L. Bucuresti (Dl. Ramba Andrei – Ovidiu), a fost promovat in functia de Secretar de Stat la Ministerul Mediului – Garda de Mediu iar auditorul care l-a inlocuit a intrat in concediu medical. Platile ce urmau a fi verificate erau aferente unor contracte cu acelasi obiect dar atribuite catre trei sau patru in aceeasi zi pentru a eluda prevederile Legii achizitiilor publice (O.G. 34/2006), fiind efectuate in avans, lucrarile fiind suplimentate cu valori de pana la 50% iar preturile materialelor majorate de 7-8 ori. Evidentiez astfel:

Contractul nr. 20959/27.08.2009 – reabilitare termica a blocurilor GA 1, GA 2, GA 3 – Cornisei, in valoare de 2,736,381 lei;
Contractul nr. 20960/27.08.2009 – reabilitare termica a blocurilor GA 7, GA 9, GA 10 – Cornisei, T4 – Str. Independentei, in valoare de 3.287.541 lei;
Contractul nr. 20962/27.08.2009 – reabilitare termica a blocurilor GA 4, GA 5, GA 6 – Cornisei, in valoare de 2.736.383 lei;
Contractul nr. 7497/16.03.2011 – reabilitare flux tehnologic GPP1, in valoare de 1334.975 lei;
Contractul nr. 7499/16.03.2011 – reabilitare flux tehnologic GPP5, in valoare de 1.958.716 lei;
Contractul nr. 7500/16.03.2011 – reabilitare flux tehnologic GPP6, in valoare de 1.825.075 lei;
Contractul nr. 7391/16.03.2011 – consolidare Corp C.N. Radu Greceanu, in valoare de 4.633.972 lei;
Contractul nr. 13640/18.05.2011 – reabilitare Scoala 5,7 – Cireasov, GPN in valoare de 1.810.853 lei;
Contractul nr. 26920/28.09.2011 – consolidare Scoala Nr. 1, in valoare de 648.386 lei;
Contractul nr. 2691 din 28.09.2011 – reabilitare, reparatie sarpanta si invelitoare cladirea Primariei, in valoare de 986.513 lei;
Contractul nr. 101921/18.04.2012 – reabilitare corp D.N. Greceanu in valoare de 1.761.939 lei;
Contractul nr. 12367/09.05.2012 – reabilitare si imprejmuire Scoala nr. 3, reabilitare imobil S.C. CONCIS si reabilitare GPP Eroilor, in valoare de 2.154.277 lei;
Referatele si devizele ofertei au fost semnate pentru inaintare de catre administratorul public de la acea data, Prina Minel Florin, in prezent primar, si au fost aprobate de catre primarul Vilcov Darius – Bogdan. Fata de situatia prezentata, in sarcina domnului Ramba Andrei Ovidiu se poate retine activitatea de complicitate sub forma inlesnirii prin acte materiale, constand in obtinerea in mod repetat in baza acelorasi fapte de catre S.C. PLUS CONFORT S.R.L. Bucuresti a unui numar de 7 contracte de achizitie publica prin procedura negocierii cu o singura sursa a selectiei de oferte aranjate organizata de catre Primaria Slatina, cauzand un prejudiciu de peste 11 milioane lei bugetului public al Mun. Slatina.

 Alaturi de  Obretin Florin, fost consilier al Cabinetului Primarului Vilcov Darius – Bogdan, administratorul S.C. ANTEKO SECURITY, a fost numit ca director executiv al societatii, recent – pensionatul sef al Inspectoratului Judetean de Politie Olt, comisarul de politie Voicu Ion.

          Din analiza situatiei financiare publice a S.C. ANTEKO SECURITY S.R.L. Slatina, cifra de afaceri a societatii se rezuma in mare, la incasarile de la A.N.I.F. creandu-se suspiciunea rezonabila ca societatea a fost infiintata la Slatina prin mutarea sediului social din Loc. Breaza, Jud. Prahova in anul 2012, in acest scop.

          AFACEREA „EXPLOATAREA PIEŢELOR ŞI TÂRGULUI”

        In  Slatina, fratii Ghenciu Cristian – Marian si Ghenciu Sorinel – Florin sunt interpusii fostului primar Vilcov Darius – Bogdan, beneficiari ai contractului de concesiune a Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat avand ca obiect construirea, administrarea si exploatarea pietelor agroalimentare, a bazarelor, targurilor si oboarelor prin S.C. PRIMA PIATA 2000 S.R.L. In baza Expunerii de motive nr. 17350 din 27.07.2010 a primarului Vilcov Darius – Bogdan a fost adoptata de catre Consiliul Local Slatina Hotararea nr. 177/28.07.2010 care aproba reducerea redeventei totale de la 10.000.000 RON la 7.500.000 RON, bugetul public fiind prejudiciat cu suma de 2.500.000 RON. Expunerea de motive a insemnat prezentarea unor stari de fapt si argumente neconforme cu realitatea. Invocarea faptului ca doua investitii cu suma fixa de 350.000 lei fiecare (Piata Agroalimentara Fratii Buzesti si Piata Agroalimentara Basarabi) in doi ani ar insemna o urgenta si nu pot fi suportate din bugetul local al Mun. Slatina constituie un argument netemeinic deoarece cele doua piete nu au fost prezentate in Caietul de Sarcini si in Studiul de Fundamentare la modul concret, detaliat, iar Consiliul Local Slatina dispunea de aceasta suma, o putea incasa din inchirierea spatiilor aferente pietelor sau putea accesa fonduri europene nerambursabile. Nu in ultimul rand, valoarea redeventei contractului nr. 422/07.08.2009 a fost modificata dupa un an de la incheierea contractului, Raportul de evaluare fiind insusit dupa adoptarea Proiectului de hotarare nr. 245/27.07.2010.

Incheierea contractului nr. 422/07.08.2009 de concesionare a pietelor agroalimentare si targului de saptamana din Mun. Slatina s-a facut in baza initiativei primarului Vilcov Darius – Bogdan, adoptarea hotararilor Consiliului Local Slatina avand loc cu incalcarea Legii nr. 52/2003 fara o minima consultare publica cu toate ca in cauza este vorba de o decizie vizand patrimoniul unitatii administrativ – teritoriale si bugetul local, decizie cu impact major asupra comunitatii locale si contribuabililor la bugetul local care implica o larga si temeinica consultare publica. De altfel, actul normativ (Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala) nu a fost invocat in preambulul hotararilor Consiliului Local Slatina. Pana la data de 31.12.2013, S.C. PRIMA PIATA 2000 S.A.  a incasat din exploatarea pietelor urmatoarele sume fara T.V.A. : 2009 – 715.680 RON, 2010 – 2.394.929 RON, 2011 – 2.263.185 RON, 2012 – 2.269.080 RON, 2013 – 2.279.632 RON, conform datelor oficiale ale A.N.A.F. acest aspect insemnand dovada faptului ca cele doua investitii de cate 350.000 RON pe o perioada de doi ani nu erau o problema pentru Consiliul Local Slatina iar investitia concesionarului a fost facuta din incasarile aferente chiriilor.

 AFACEREA „BANI PENTRU SĂNĂTATE”

        In anul 2010 la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor de la Judecatoria Slatina a fost infiintata Asociatia „SLATINA PE MAINI BUNE” avandu-i ca fondatori pe Ghenciu Sorinel – Florin, Visan Iulian – Ilie (asociatul din S.C. MOARA VALCELE S.R.L., devenita S.C. RUBINSTEIN HOLDING S.R.L. Slatina), Chiosan Bogdan (imputernicitul sa intocmeasca toate actele si sa faca toate inregistrarile la Registrul Comertului pentru toate firmele din anturajul primarului Vilcov Darius – Bogdan ca: S.C. ACETI, S.C. RUPIAH, S.C. IMOBILIARE CONSLOC, S.C. BEST SALE S.R.L., S.C. ANTEKO SECURITY S.R.L. si toate asociatiile infiintate), Barbulescu Andra – Loredana (sotia deputatului Barbulescu Daniel – Ionut) si Rotaru Ioan (tatal doamnei Barbulescu – administrator tehnic al S.C. HIDROSERV Slatina cu care S.C. ANTEKO SECURITY si S.C. ACETI S.R.L. au derulat mai multe contracte de prestari servicii si lucrari publice). Pana in anul 2014, mama deputatului Barbulescu Daniel a ocupat functia de director al Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Olt.

        Catre aceasta asociatie, toate institutiile deconcentrate cu directori numiti politic de catre Dl. Vilcov Darius – Bogdan au platit cota – parte din impozitul datorat statului fara ca asociatia sa deruleze vreun proiect de utilitate publica si fara nici un angajat.

        Dupa semnarea parteneriatului de administrare si finantare a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina dintre reprezentantul legal al Consiliului Judetean Olt (ordonatorul legal de credite), Dl. Stanescu Paul si cel al Consiliului Local Slatina, Dl. Vilcov Darius – Bogdan, in anul 2010, Asociatia SLATINA PE MAINI BUNE s-a implicat in actiunea de auditare a Spitalului Judetean Slatina urmare a solicitarii unui sprijin financiar la marile unitati economice din Mun. Slatina de catre semnatarii parteneriatului.

        Astfel, la data de 14.12.2010, S.C. ALRO S.A. Slatina platea in contul Asociatiei SLATINA PE MAINI BUNE deschis la BCR Slatina suma de 171.716 RON cu titlu de sponsorizare.

        La data de 04.02.2011, S.C. PIRELLI TYRES ROMANIA Slatina platea in acelasi cont din B.C.R. Slatina suma de 213.006,50 RON conform contractului de sponsorizare din data de 01.02.2011.

        La data de 06.02.2011 din contul in EURO al Asociatiei „SLATINA PE MAINI BUNE” deschis la BCR Slatina se plateste suma de 109.580 EURO catre S.C. IMSAS S.R.L., Via Mussi nr. 4, Milano, Italia cu dispozitia de plata nr. 110207 S.F. 0085886/06.02.2011 – Voucher nr. 20110207/67154553, specificatia platii find „SPONSORSHIP CONTRACT 03/01.03.2011”. Practic, aceasta sponsorizeaza mai departe firma italiana IMSAS S.R.L. din Milano.

        Societatea IMSAS S.R.L. (INTERNATIONAL MEDICAL SYSTEM & SERVICE) cu sediul in Milano – Italia, Via G. Mussi Nr. 4 si un birou in New York, S.U.A., 57 Lexington Street, fiind specializata in „Servicii medicale de calitate cu utilizarea de tehnologii avansate sofisticate” nu putea avea vreo legatura cu auditarea Spitalului Judetean Slatina dar avea legatura cu un doctor si un functionar administrativ din spitalul NIGUARDA – Milano care s-au deplasat in Slatina, s-au cazat la Hotelul Bulevard (S.C. BULEVARD PRESTIGE S.R.L. administrata de sotia directorului executiv al S.C. ALRO S.A.) si s-au prezentat la Spitalul Judetean Slatina prezentadu-se drept auditori desemnati de presedintele C.J. Olt, Paul Stanescu si primarul Mun. Slatina, Darius – Bogdan Vilcov.

        Conform specificatiilor din factura VDF73027008 decontata de Primaria Slatina pentru telefoanele primarului Vilcov Darius – Bogdan in perioada Octombrie – Noiembrie 2010 rezulta si vizita acestuia in Italia, nemotivata in baza unui interes public.

        Pretinsa auditare nu a adus nici un beneficiu Spitalului Judetean Slatina, aspectele prezentate facand obiectul spalarii de bani.

 AFACEREA „PRIVATIZAREA ACETI”

        De numele lui Ghenciu Cristian – Marian se leaga si privatizarea frauduloasa a S.C. ACETI S.R.L. (fosta I.G.O. – Regie a Primariei Slatina) detinuta in procent de 100% de S.C. RUPIAH S.A. concesionarul serviciului de intretinere a spatiilor verzi din Mun. Slatina pentru suma de 8000 de miliarde lei. Conform Deciziei nr. 1/29.07.2013 a asociatului unic al S.C. ACETI S.R.L. respectiv S.C. RUPIAH S.A., decizie publicata in Monitorul Oficial al Romaniei Partea a IVa, Nr. 4044/5.VIII.2013, „asociatul unic S.C. RUPIAH S.A. va cesiona un numar de 14.880 de parti sociale, reprezentand 25% din capitalul social al S.C. ACETI S.R.L. catre GHENCIU CRISTIAN – MARIAN”.

        Astfel, Ghenciu Cristian – Marian a ajuns sa detina 25% din patrimoniul fostei Regii a Primariei devenita mare dezvoltator imobiliar dupa privatizare si cu un salt urias de la 1 milion lei cifra de afaceri in anul privatizarii (fiind adusa cu rea credinta in aceasta situatie) la aproximativ 20 milioane lei la sfarsitul anului 2013 ca urmare a contractelor de lucrari publice incheiate cu S.C. COMPANIA DE APA OLT S.A. manageriata de  Langa Bogdan – Gratian, varul primarului Vilcov Darius – Bogdan si cu S.C. HIDROSERV S.A. Slatina. Procentul de 75% insa este detinut de Dna Bobicu Rita – Geanina, fost director al Directiei Administrarea Domeniului Public si Privat care a avizat Studiile de fundamentare si documentatiile de atribuire prin Colectivul de coordonare din subordinea sa, aceasta fiind un interpus al primarului Vilcov Darius – Bogdan.

        Consider ca saltul spectaculos al fratilor Ghenciu care carau cativa saci de faina la piata cu o furgoneta, de la Moara Valcele sau asigurau serviciul de pompa la o statie de benzina este de-a dreptul suspect, suspiciunea ca acestia sunt interpusii primarului Vilcov Darius – Bogdan fiind apreciata ca rezonabila.

        Conducerea S.C. COMPANIA DE APA OLT S.A. unde Consiliul Local Slatina este actionar majoritar, este asigurata de Langa Bogdan – Gratian, director, varul domnului Vilcov Darius – Bogdan, si de Strinu Iuliana, sotia soferului Vilcov Darius – Bogdan, director economic pana la data de 30.06.2014. Acestia s-au remarcat prin plata sumei de 146.986 lei reprezentand servicii juridice din care suma de 69.900 lei reprezinta plati duble pentru aceleasi servicii juridice si peste valoarea angajamentului legal catre S.C.P.A. Ciobanu si Asociatii si Cabinet Individual de Avocat Ciobanu Irina Alexandra din Slatina in perioada 2012 – 2014 si suma de 475.592,68 lei pentru achizitionarea si plata nelegala de Servicii juridice prin nerespectarea prevederilor legale, catre S.C.A. Predoi si Asociatii Bucuresti (C.F. 23922344), valoarea fiind dublata pana la data prezentului denunt.

          Conducerea S.C. HIDROSERV S.A. Slatina a fost asigurata pana in anul 2012 de catre Chitea Marian Dumitru, fost subprefect de Olt, asociat si administrator al S.C. FUTURE TECHNOLOGY CONSULTING 2000 S.R.L. (in prezent radiata) alaturi  Vilcov Roxana Mihaela, sora lui Vilcov. In prezent acesta este cercetat de D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova pentru tranzactiile financiare cu Sandu Anghel (Bercea Mondial). In perioada 2012 – 2014, conducerea S.C. HIDROSERV S.A. Slatina a fost asigurata de Vlad Nicolae – Bogdan, un apropiat al lui Vilcov.

          Pentru obiectivul de investitii „Reabilitare si extindere retele publice de alimentare cu apa si canalizare in Mun. Slatina”, S.C. COMPANIA DE APA OLT S.A. a atribuit contractele nr. 8544/27.06.2011 si nr. 6982/21.05.2012 consortiului format din S.C. HIDROSERV S.A. Slatina – S.C. OLT PROIECT S.R.L. Slatina si S.C. Bazaltul S.R.L. Slatina fiind prejudiciata cu suma de 3923.124 lei din care suma de 1038.088 lei aferenta contractului de lucrari nr. 6982/21.05.2012 si suma de 2.885.036 lei aferenta contractului de lucrari nr. 8544/27.06.2011.

          Prin modul cum a fost prezentata oferta, modul de evaluare a acesteia, introducerea in contract a unor clauze neconforme cu oferta si subcontractarea lucrarilor in baza acestor clauze, subcontractarea lucrarilor inainte de solicitarea si de obtinerea acordului achizitorului, catre S.C. ACETI S.R.L. in care Ghenciu Cristian – Marian, interpus al lui Vilcov Darius – Bogdan detine 14.880 parti sociale in valoare de 267.840 lei, fara ca aceasta sa participe la o procedura de atribuire a contractului si fara nominalizarea acesteia ca subcontractant in cadrul procedurii de atribuire au fost incalcate prevederile O.U.G. 34/2006 si H.G. 925/19.07.2006.

          Prejudiciul de 3.923.124 lei a constat in plati nelegale prin acceptarea la plata a unor situatii de lucrari cuprinzand categorii de lucrari care nu au fost executate de catre S.C. ACETI S.R.L., erori de calcul la stabilirea valorii lucrarilor executate, stabilirea valorii estimate a contractului de achizitie publica cu nerespectarea prevederilor legale referitoare la justificarea preturilor unitare din punct de vedere al sursei care a stat la baza alegerii acestora. Contractul nr. 6982/21.05.2012 a fost modificat printr-un numar de cinci acte aditionale prin care s-a modificat valoarea initiala si termenul de executie, valoarea finala a contractului fiind de 11.631.452,55 lei + TVA din care 7.468.926,89 lei + TVA a fost subcontractata S.C. ACETI S.R.L. cu contractul nr. 94/20.08.2012. Lucrarile nu sunt finalizate nici pana la aceasta data cu toate ca au fost platite, aspectul strazilor prin neaducerea acestora la starea initiala dupa lucrarile de spargere stradala aducand un mare disconfort cetatenilor Mun. Slatina, punand chiar in pericol siguranta circulatiei (Ex: strada Oituz). Diferenta de 3.100.290 lei + T.V.A. a fost subcontractata S.C. GRUP PRIMACONS S.R.L. Slatina, administrata de Dl. Baltoi Octavian, a carui fiica este asociata cu fiul sefului S.R.I. Olt in S.C. KOLISTAR 77 S.R.L. Slatina, beneficiara a contractului de vanzare – cumparare a suprafetei de 33.706,23 m.p. de la Primaria Slatina, la pretul de 2,16 euro/m.p. si cu posibilitatea achitarii contravalorii in 3 ani, pe acest teren urmand a fi infiintata o baza sportiva (sala de sport, teren de fotbal, teren de tenis de camp, piscina, vestiare). Atat dl. Voinea Marius cat si fiul acestuia nu pot justifica din veniturile proprii contravaloarea terenului si nici a investitiilor.

          In urma acestei asocieri, S.C. GRUP PRIMACONS S.R.L. Slatina a fost societatea castigatoare a mai multor contracte de lucrari publice atat la Primaria Slatina (Ex.: o alta parcare etajata) cat si la C.J. Olt (Ex.: Bursa de cereale Corabia – investitie inutila, aflata in degradare).

Şi aceste fapte au fost verificate de catre auditorul Camerei de Conturi Olt, Dl. Cotosman Florin (Raportul de Control nr. 1990 / 20.12.2013 si Raportul de Control din 22 Octombrie 2014) care a fost promovat in functia de Secretar de Stat, Garda de Mediu, in timp ce verifica mai multe nereguli la Primaria Slatina, la Ministerul Mediului pentru a nu mai verifica si alte fapte al grupului  organizat constituit de Vilcov Darius – Bogdan.

 In anul 2014, directorul S.C. HIDROSERV S.A. Slatina, Vlad Nicolae – Bogdan,a fost inlocuit de la conducerea societatii si a fost angajat la Primaria Slatina. La data de 28.04.2014, Ghenciu Cristian – Marian a cesionat cele 14.880 parti sociale detinute la S.C. ACETI S.R.L. (Hotararea nr. 1 din 28.04.2014 – Monitorul Oficial Partea a IVa Nr. 4862/19.VIII.2014) catre S.C. RUPIAH S.A. Slatina care devine unic asociat al S.C. ACETI S.R.L.

Cine este defapt S.C. ACETI S.R.L. (fosta S.A.) ?

Fosta Regie a Primariei Slatina, infiintata prin Hotararea nr. 33/1998 a Consiliului Local Slatina prin reorganizarea Regiei Autonome de Gospodarie Comunala si Locativa Slatina urmare a prevederilor O.U.G. nr. 30/1997, aprobata si modificata prin Legea nr. 207/1997, cu un potential patrimonial si de dezvoltare a cunoscut o descrestere a veniturilor pana in anul 2009, inainte de pretinsa privatizare la 1.075.164 lei dupa care acestea au crescut progresiv pana la 19.010.588 lei in anul 2013 ca urmare a contractelor de lucrari publice incheiate cu Primaria Slatina sau ca subcontractant al S.C. HIDROSERV S.A. Slatina care i-a asigurat utilajele. Înainte de privatizare, conform Hotararii nr. 5 din data de 08.04.2009 a A.G.A. a S.C. ACETI S.A. s-a aprobat diminuarea capitalului social al societatii de la 646.758 lei la 606.366 lei, cu suma de 40.392 lei, reprezentand contravaloarea cladirilor Corp A si Corp C instrainate catre S.C. COMPANIA DE APA OLT S.A., capitalul social diminuandu-se cu 2.244 actiuni, valoarea nominala a actiunii fiind de 18 lei. Doua corpuri de cladire au fost evaluate la numai de 40.392 lei, evaluare neconforma cu realitatea din piata imobiliara. A ramas terenul aferent cladirilor care nu mai putea avea valoare de piata decat impreuna cu cladirile dispuse pe acesta. In urma diminuarii in acest mod a capitalului social, la data de 29.12.2009 a fost incheiat contractul de vanzare – cumparare nr. 18943/2009, pretul stabilit fiind de 603.979,20 lei. Pentru ca S.C. COMPANIA DE APA OLT S.A. functioneaza in aceeasi locatie cu S.C. ACETI, aceasta fiind practic desprinsa din S.C. ACETI prin majorarea capitalului social prin aport in natura (anul 2007) s-a considerat ca aceste aspecte pot trece neobservate.

Conform Hotararii nr. 8 din 23.10.2009 a A.G.A. a S.C. ACETI S.A. inainte de privatizare s-a hotarat majorarea capitalului social de la 606.366 lei la 1.071.360 lei reprezentand aport in natura, respectiv terenul intravilan aferent cladirilor vandute S.C. COMPANIA DE APA OLT S.A. cu 40.392 lei, in suprafata de 4785 m.p. in valoare de 465.000 lei, reprezentand 25833 actiuni cu valoarea nominala de 18 lei / actiune.

Hotararea a fost publicata de Monitorul Oficial Partea a IVa , Nr. 5719 / 05.11.2009 ca Hotararea ca Hotararea nr. 7/29.09.2009 si nu Hotararea Nr. 8 / 23.10.2009 cum a fost declarata la Oficiul Registrului Comertului de pe Langa Tribunalul Olt fara documente legale in sustinere.

Concret, doua corpuri de cladire au fost evaluate la 40.392 lei respectiv 2.244 actiuni si instrainate iar terenul aferent acestora care include si terenul de sub cladiri in suprafata de 4.785 m.p. a fost evaluat la 465.000 lei, respectiv 25.833 actiuni. Conform Extrasului Cartii Funciare nr. 52147 a S.C. COMPANIA DE APA OLT S.A., aceasta detine suprafata de 2797 m.p. dintr-un total de 8799 m.p. teren ce apartine Mun. Slatina. Acesta are notata Incheierea de respingere nr. 8911/09.04.2010 cu privire la dezmembrarea imobilului in vederea majorarii capitalului social. Conform Extrasului Cartii Funciare nr. 52149 a S.C. ACETI S.A. aceasta detine suprafata de 4287 m.p. din totalul de 8799 m.p. teren ce apartine Mun. Slatina. Aceasta are notata Incheierea de respingere nr. 8911/09.04.2010. La data de 11.05.2010 a fost incheiat actul notarial nr. 1151 (B.N.P. VERONICA CONSTANTINESCU) , dupa data finalizarii privatizarii S.C. ACETI in vederea diminuarii capitalului social prin preluarea constructiilor C16, C12 si 69,67% din C15. Aceasta cerere a fost respinsa de O.C.P.I. Olt motivat de faptul ca imobilele C16, C12 si 69,67% din C15 nu fac obiectul indicatorului cadastral nr. 52.149. Aceste aspecte vin in sustinerea faptului ca pretinsa privatizare nu a avut un fundament real.

          Aceasta evaluare poate constitui o referinta in stabilirea prejudiciului cauzat ca urmare a vanzarii altor terenuri din patrimoniul U.A.T. – Mun. Slatina, la preturi subevaluate de catre evaluatorul P.F.A. Beznea Gheorghe, fost sef serviciu Impozite si Taxe in cadrul Directiei Impozite si Taxe a Primariei Slatina in sensul ca atunci cand a existat un interes al primarului, inclusiv terenul de sub cladiri a fost pus in valoare. Practic evaluarile au fost facute in functie de interese, scopul final fiind acela ca S.C. ACETI sa absoarba S.C. COMPANIA DE APA OLT S.A. dupa iesirea rand pe rand din asociere a celorlalti asociati.

          Dupa privatizarea S.C. ACETI S.A. si preluarea sa de catre S.C. RUPIAH S.A., a incetat si mandatul de administrator al S.C. ACETI S.A. al domnului Bobicu Florinel, sotul doamnei Bobicu Rita – Geanina care in calitatea sa de director al Directiei Administrarea Domeniului Public si Privat a intocmit si avizat prin colectivul de coordonare din subordinea sa documentatia de privatizare devenind ulterior proprietarul S.C. ACETI prin S.C. RUPIAH S.A. Veniturile doamnei Bobicu Rita – Geanina si ale sotului acesteia nu justifica achizitia actiunilor S.C. RUPIAH S.A. si S.C. ACETI, aceasta neavand decat rolul de interpus al primarului Vilcov Darius – Bogdan.

           AFACEREA „SPATIILE VERZI”

Cine este defapt, S.C. RUPIAH S.A. (fosta S.R.L.) ?
S.C. RUPIAH S.R.L. a fost infiintata in anul 2005 la Craiova de catre

Geambasu Daniela domiciliata in Craiova, Str. Calea Bucuresti nr. 44, bloc P5, Sc. 1, Ap. 60 cu CNP 2820503181109, aceasta avand calitatea de asociat unic si administrator, Sediul social a fost declarat in Craiova, Str. Imparatul Traian nr. 151, Jud. Dolj iar obiectul principal de activitate conform CAEN 505 a fost „comert cu amanuntul cu carburanti pentru autovehicule”, exercitiul financiar al anului 2005 fiind ZERO iar cel al anului 2006, fiind de asemenea, ZERO.

Nr. Reg. Comertului atribuit a fost J16/1113/2005 si C.U.I. 17614714 (Monitorul Oficial Partea a IVa Nr. 2152/06.VII.2005).

Conform Monitorului Oficial Partea a IVa nr. 235/22.01.2007, se publica Actul aditional conform caruia Geambasu Daniela iese din societate si cesioneaza partile sociale către  Dolan Ana – Marinela domiciliata in satul Prapor Nr. 328, comuna Amarastii de Jos, Judetul Dolj cu CNP 2731213280010, reprezentata de  Geambasu Aurica prin imputernicire a partilor sociale catre Geambasu Aurica, acesta devenind si administrator al societatii cu sediul social la domiciliul acestuia, din Str. Imparatul Traian nr. 175, Craiova, Judetul Dolj si cu obiectul de activitate schimbat conform CAEN 014 – „activitati de servicii anexe agriculturii: gradinarit peisagistic (arhitectura peisagistica)”.

Atat Geambasu Aurica cat si  Dolan Ana – Marinela au fost asociati in alte societati comerciale, astfel:

Geambasu Aurica a fost asociat cu  Vigu Miron in S.C. SIGNOR PREST SERV S.R.L. Baldovinesti, Jud. Olt cu Vigu Miron in prezent, decedat, starea firmei fiind „Faliment”;
 Dolan Ana – Marinela este asociata cu soţia lui Vigu Miron,  Vigu Florentina – Loredana, in S.C. ROBDELI STAR S.R.L. Baldovinesti, Jud. Olt, firma fiind in functiune.
Vigu Miron, asociat unic si administrator al S.C. SIGNOR CONSTRUCT S.R.L. Baldovinesti, Jud. Olt a fost unul din subantreprenorii angajati de contractantul S.C. DRAGLINA OLMEC S.R.L. Craiova in asociere cu Asociatia Crestina Catolica – Ortodoxa a omului de afaceri Dinel Staicu din Craiova pentru constructia denumita „PARCARE ETAJATA IN ZONA SPITALULUI JUDETEAN SLATINA” – CONTRACT NR. 12642 / 12.06.2007 incheiat cu Primaria Slatina, in valoare de 5.117.888,25 RON.

 La data de 05.02.2007, S.C. RUPIAH S.R.L. Craiova a cumparat de la Priăria Slatina, suprafata de 5000 m.p. situata in Dealul Gradistei, cu Nr. Cadastral vechi 4459 (nr. Nou 52936), conform contractului de vanzare – cumparare nr. 637 (BNP Rodica Buicescu) suprafata de teren pe care urma sa o vanda in anul 2013 catre S.C. RUBINSTEIN HOLDING S.R.L. Slatina detinuta si administrata de  Ghenciu Cristian – Marian conform contractului de vanzare – cumparare nr. 174/22.02.2013 (BNP Constantinescu Violeta).

          In anul 2009, asociatul unic, Dolan Ana – Marinela dupa ce isi schimba domiciliul in Orasul Bals, Jud. Olt cedeaza 75% din partile sociale ale S.C. RUPIAH S.R.L. catre Ramba Andrei – Ovidiu, ramanand cu 25% din partile sociale totale.

Conform aceleiasi Decizii cu nr. 2/26.08.2009, se revoca administratorul Geambasu Aurica si se numeste  Gusatu Anca – Ionita (CNP 2830305284631) urmand ca sediul social al societatii sa fie schimbat la domiciliul acesteia din Str. Eugen Ionescu nr. 3, bloc 3, sc A, et. 4, ap. 17, Judetul Olt. Pentru inregistrarea modificarilor la O.R.C. de pe langa Tribunalul Olt a fost Dl. Chiosan Bogdan (CNP 1820907280869). La data de 28.09.2009 asociatii Ramba Andrei – Ovidiu si Dolan Ana – Marinela, hotarasc (Hotararea nr. 1) schimbarea obiectului principal de activitate in CAEN 8129 – „alte activitati de curatenie n.c.a”. La data de 10.12.2009 conform Hotararii nr. 2 se retrage din societate doamna Dolan Ana – Marinela cesionand partile sociale (25%) catre  Serban Leonard – Adrian (CNP 1740811463055) administrator ramanand in continuare Gusatu Anca – Ionita. Sub acest actionariat, S.C. RUPIAH S.R.L. dobandeste actiunile S.C. ACETI S.A. care se transforma in S.R.L., conform contractului de vanzare – cumparare de actiuni nr. 18.943 / 29.12.2009 (Monitorul Oficial Partea a IVaNr. 637/04.02.2010).

Pentru a nu se prezenta la licitatia de privatizare a S.C. ACETI cu cifra de afaceri ZERO, S.C. RUPIAH S.R.L. a derulat cateva tranzactii fictive in regim dus – intors cu S.C. SIGNOR CONSTRUCT S.R.L. Baldovinesti, astfel: in semestrul I 2008 are livrari catre S.C. SIGNOR CONSTRUCT S.R.L. in valoare de 42.500 RON iar in semestrul II 2008, livrari de 35.000 RON, achizitiile de la S.C. SIGNOR CONSTRUCT S.R.L. fiind de 77.000 RON. In anul 2009, S.C. RUPIAH S.R.L. a avut livrari catre S.C. SIGNOR CONSTRUCT S.R.L. de 18.000 RON in semestrul I si 122.887 RON in semestrul II iar achizitiile au fost de 65.700 RON. Conform Hotararii nr. 4/30.04.2010, S.C. RUPIAH S.R.L. incheie un contract de comodat cu S.C. ACETI, cu toate ca o detinea in totalitate in vederea mutarii sediului social in Str. Artileriei Nr. 2 chiar daca cele doua corpuri de cladire fusesera instrainate catre S.C. COMPANIA DE APA OLT S.A.

La data de 02.06.2010, conform Hotararii nr. 2, cei doi asociati, Ramba Andrei – Ovidiu si Serban Leonard – Adrian hotarasc schimbarea obiectului de activitate din Cod CAEN 8192 – „alte activitati de curatenie n.c.a.” in Cod CAEN 8130 – „activitati de intretinere peisagistica” intrezarind incheierea contractului nr. 11272/25.08.2010 de intretinere a spatiilor verzi in Mun. Slatina, in valoare de 8000 de miliarde lei vechi.

La data de 04.08.2010, conform hotararii nr. 2, se numeste in functia de administrator al societatii, in locul doamnei Gusatu Anca – Ionita, domnul Mocanu Marian – Alexandru (CNP 1830209450012) care va semna in numele S.C. RUPIAH S.R.L. contractul nr. 11272/25.08.2010 pentru intretinerea spatiilor verzi in Mun. Slatina.

Mocanu Marian – Alexandru este asociat cu Ramba Christian – Virgil (fratele lui Ramba Andrei – Ovidiu) in S.C. IMAC FAN S.R.L. Slatina unde are si calitatea de administrator. Aceasta calitate o mai detine si in S.C. MKS STILL GRAND SERV S.R.L. Piatra – Olt, Judetul Olt si in S.C. SGV DEVELOPMENT S.R.L. Slatina. La data de 11.10.2010, dupa semnarea contractului de concesionare a spatiilor verzi in Mun. Slatina, conform Hotararii nr. 9, asociatii Ramba Andrei – Ovidiu si Serban Leonard – Adrian hotarasc schimbarea sediului social din Str. Artileriei nr. 2, et. 1, Biroul Maistri Ape in sera de flori a Primariei, recent concesionata.

La data de 24.11.2010, conform Hotararii nr. 12 asociatii Ramba Andrei – Ovidiu si Serban Leonard – Adrian hotarasc extinderea obiectului secundar de activitate cu Cod CAEN 2561 – „Tratarea si acoperirea metalelor”. La data de 22.02.2011, asociatul unic al S.C. ACETI S.R.L., S.C. RUPIAH S.R.L. hotaraste Conform Deciziei Nr. 1 revocarea administratorului Mocanu Marian – Alexandru si numirea noului administrator, Rosoga Romeo – Cristian (CNP 1801025284580) si schimbarea obiectului principal de activitate in Cod CAEN 4221 – „lucrari de constructie a proiectelor utilitare pentru fluide”.

 La data de 27.07.2011, conform Hotararii nr. 1, asociatii Ramba Andrei – Ovidiu si Serban Leonard – Alexandru hotarasc cesiunea partilor sociale detinute de Serban Leonard – Alexandru catre Dl. Melinte Alexandru domiciliat in Craiova, Str. Calea Bucuresti nr. 44, bloc P5, scara 1, ap. 48, si CNP 1770520163269, acesta urmand sa detina 25% din partile sociale ale S.C. RUPIAH S.R.L.

Analizand adresele domnului Melinte Alexandru si a doamnei Geambasu Daniela, fondatorul S.C. RUPIAH S.R.L., se constata ca acestia locuiesc la aceeasi adresa, fiind vecini de apartamente (nr. 60 si nr. 48).

          Dl. Melinte Alexandru, fost director al S.C. R.C.S. – R.D.S. Craiova este asociat si administrator in S.C. VH ELECTRONIC S.R.L. Craiova alaturi de Dascalu Hari Cristian, fiul deputatului Dascalu Constantin. Firma a obtinut contractul de reabilitare a Centrului Istoric din Mun. Slatina in asociere cu alte doua firme.

Are calitatea de asociat in S.C. CITY BAR S.R.L. Craiova alaturi de Prioteasa Sebastian Ionut, fiul presedintelui C.J. Dolj, Ion Prioteasa si in S.C. PRO SOLUTIONS S.R.L. Craiova (Cinematograful 3D din Supermarketul AUCHAN CRAIOVITA – fost REAL infiintat cu fonduri europene).

          S.C. VH ELECTRONIC S.R.L. este conectata la firmele fiilor fostului Ministru Radu Berceanu, S.C. OTO ENGINEERING S.R.L. Bucuresti, S.C. STAGE ONE S.R.L. Craiova si VABER INVEST GROUP S.R.L. Bucuresti.

          Acesta a avut un rol determinant in accesarea fondurilor europene pentru reabilitarea spatiilor verzi in Mun. Slatina in valoare de aproximativ 12 milioane euro, solicitantul fiind Consiliul Local Slatina prin Primar iar beneficiarul fiind tocmai concesionarul S.C. RUPIAH S.A. care, conform clauzelor contractului de concesiune nr. 11272/25.08.2010 avea obligatia sa reabiliteze si sa doteze spatiile verzi pe cheltuiala sa. Primarul Mun. Slatina, Dl. Vilcov Darius – Bogdan, nu a declarat si nu a prezentat A.D.R. Sud – Vest Oltenia si nici M.D.R.A.P. in calitate de Autoritate de Management pentru P.O.R. contractul de concesionare a spatiilor verzi din Mun. Slatina si faptul ca gestiunea acestui serviciu a fost delegata pentru 30 de ani cu posibilitatea prelungirii pentru inca 15 ani. Unele lucrari au fost platite de doua ori, avand in vedere reabilitarea si modernizarea spatiilor verzi atat din fonduri proprii ale Mun. Slatina cat si din finantare europeana cum ar fi Contractul cu Codul SMIS 6763 „Reabilitare spatii verzi, alei de acces rutier si pietonal, mobilier urban Str. Cireasov, Prelungirea Tunari, A.I. Cuza” in sensul ca spatiile verzi aferente strazii A.I. Cuza mai fusesera reabilitate in perioada 2008 – 2010 din bugetul public al Mun. Slatina cu executantul lucrarilor, S.C. CAFMIN S.R.L. asa cum au fost specificate in Extrasele de defalcare a soldului pentru contul 401. Nici acest aspect nu a fost adus la cunostinta A.D.R. Sud – Vest Oltenia care l-a trecut ca neobservat cu ocazia vizitelor precontractuale la fata locului asa cum nu a observat ca suprafata de 7.400 m.p. din zona podului Saracesti arata dupa reabilitare tot ca inainte, adica pajiste (camp).

          La data de 12.03.2012 (Hotararea nr. 1), S.C. RUPIAH S.R.L. infiinteaza un punct de lucru pe Dealul Gradistei. La data de 18.04.2012 (Hotararea nr. 4), se hotaraste revocarea administratorului Mocanu Marian – Alexandru si numirea directorului executiv al societatii a doamnei Bobicu Rita – Geanina in functia de administrator. Mocanu Marian – Alexandru primeste misiunea de a infiinta S.C. S.G.V. DEVELOPMENT S.R.L. Slatina care preia cu contract de la Fundatia Judeteana pentru Tineret Olt, Complexul de alimentatie publica: Restaurant, Discoteca, Hotel – dotate corespunzator. Fundatia Judeteana pentru Tineret Olt este inscrisa cu CAEN fara scop patrimonial „Activitati ale altor organizatii n.c.a.” si il are ca vicepresedinte al Consiliului de conducere pe Dl. Stanescu Marius aflat in relatie de rudenie cu presedintele C.J. Olt Stanescu Paul. Cladirea va fi tranformata in Complexul de lux Hotel – Restaurant de patru stele „CITY HOTEL” Nu s-a efectuat nici o receptie cu privire la investitii si nu a fost clarificat regimul juridic al terenului aferent cladirii, inclusiv al celui de sub cladire in vederea efectuarii documentatiei cadastrale si a evaluarii acestuia impreuna cu cladirea modernizata pentru a fi declarate la Directia Impozite si Taxe a Primariei Slatina, investitia fiind de interes privat si nu public.

In locatia Complexului hotelier se infiinteaza la 23.02.2012 S.C. SEVENTH HEAVEN RESORT S.R.L. ce avea ca scop administrarea cortului de pe Dealul Gradistei prin interpusul Gheorghe Laurentiu Adrian care, de fapt are calitatea de simplu angajat. Dupa finalizarea lucrarilor, la 12.06.2013 se infiinteaza S.C. CITY HOTEL & LOUNGE S.R.L. in aceeasi locatie cu firma de contabilitate S.C. CONTIS COMPANY CONSULTING a doamnei Strinu Iuliana, sotia soferului lui Vilcov.

S.C. CITY HOTEL & LOUNGE S.R.L. este detinuta si administrata de Barbu Dorina – Cristiana care de fapt, are calitatea de angajat.In perioada 2012 – 2013, la Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Traditionale „Doina Oltului” aflat in subordinea Consiliului Judetean Olt si in relatii de colaborare cu Fundatia Judeteana pentru Tineret Olt se platea nelegal suma de 63.298,28 lei catre S.C. PARASECT S.R.L. Slatina (CUI 16699240) pentru Servicii de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, preturile fiind de 13 ori mai mari decat media lor in piata iar suprafetele inscrise in situatiile de lucrari neavand legatura cu realitatea. In aceeasi perioada, Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Traditionale „Doina Oltului” a achizitionat nejustificat prin 13 facturi (9 facturi aferente anului 2013 si 4 facturi aferente anului 2012) in valoare totala de 117.906 lei cantitati foarte mari de materiale de constructii din care exemplific prin insumarea cantitatilor din acelasi tip de material inscrise in mai multe facturi urmatoarele:

Ciment – 620 saci;
Plasa sudata – 83 buc;
Table tip tigla – 396 m.p.;
Tabla cutata – 288 buc;
Cherestea – 6,2 m.c.;
Adeziv polistiren – 320 saci;
Polistiren expandat – 405 m.p. + 40 baxuri;
Polistiren extrudat – 90 m.p. + 53 pachete;
C.A. – 21 m.c.;
Vata minerala – 33 suluri;
Teava – 100 buc;
Profile CD si UD – 284 m.l.;
Rigips – 108 buc;
Plasa gard – 2.562 kg;
 La această dată au fost intocmite formalitatile de preluare a intregii afaceri Complex hotelier CITY HOTEL de catre Dl. Ghenciu Cristian – Marian, interpus al domnului Vilcov Darius – Bogdan.

La data de 26.06.2012, conform Hotararii nr. 1, S.C. RUPIAH S.R.L. s-a transformat in S.C. RUPIAH S.A., avandu-i ca actionari pe Ramba Andrei – Ovidiu cu 75% din actiuni si Melinte Alexandru cu 25% din actiuni. La data de 04.02.2012, conform Hotararii nr. 2, Ramba Andrei – Ovidiu cedeaza nr. Total de actiuni detinute (75%) catre  Bobicu Rita – Geanina (fosta Natazohn – consilier local), fostul director al Directiei Administrarea Domeniului Public si Privat care prin colectivul de coordonare din subordine a avizat documentatia de concesionare a spatiilor verzi din Mun. Slatina si de privatizare a S.C. ACETI. Toate hotararile Consiliului Local Slatina cu privire la aspectele sesizate, au primit avizul juridic de legalitate din partea secretarului Primăriei Slatina Mihai Ion Idita, varul primarului Vilcov Darius – Bogdan.

Din comisia de cenzori a S.C. RUPIAH, care asigura controlul gestiunii societatii, face parte Obretin Florin, fostul consilier al Cabinetului Primarului Vilcov Darius – Bogdan, administrator si proprietar al S.C. ANTEKO SECURITY S.R.L. Slatina. La data de 28.04.2014, conform Hotararii nr. 1,  Ghenciu Cristian – Marian cesioneaza cele 14.880 parti sociale in S.C. ACETI catre asociatul ramas unic, RUPIAH S.A. detinuta si administrata de  Bobicu Rita – Geanina (75%) care este interpusul primarului Vilcov Darius – Bogdan.

Veniturile acesteia impreuna cu ale sotului nu justifica saltul urias de la un simplu consilier local si functionar administrativ la derularea unui contract de 200 milioane euro pentru intretinerea spatiilor verzi si la detinerea patrimoniului S.C. ACETI S.R.L. cu contracte in derulare de zeci de milioane de euro pentru lucrari publice. Contractul nr. 11272/25.08.2010 pentru intretinerea spatiilor verzi, imbraca de fapt forma unui contract de prestari servicii si nu de concesiune prin delegarea gestiunii, nejustificandu-se incasarea unei redevente modice de 51.000 lei anual in conditiile in care utilizatorul final este Primaria Slatina, fara cuantificarea unei valori anuale a contractului, lasandu-se posibilitatea incasarii valorii acestuia intr-un termen mai mic decat cel prevazut in contract, respectiv 30 de ani. Nu au fost prezentate 3 oferte ale operatorilor licentiati, fiind admisa o singura firma fara licenta de operator, fara experienta similara, cu obiectul de activitate schimbat inainte de data licitatiei si fara angajati calificati.O astfel de firma prin crearea confuziei intre prevederile O.U.G. 34/2006, H.G. 71/2007 si Legea nr. 51/2006 a ajuns de la o cifra de afaceri de 298.887 lei inainte de semnarea contractului de concesiune la o cifra de afaceri de 12.255.532 lei la nivelul anului 2013 prin situatii de lucrari neconforme cu realitatea la preturi aberante in conditii de monopol, aproximativ doua treimi din suma incasata pana in prezent insemnand de fapt prejudiciu. La valoarea acestui prejudiciu se adauga si valoarea prejudiciului cauzat ca urmare a nepreluarii personalului conform clauzei din contract si a platii salariilor acestuia de catre Primaria Slatina pana la preluarea efectiva.

 AFACEREA „LOCUINTE PENTRU GRUPUL INFRACTIONAL”

 Vilcov Darius – Bogdan a creat un  adevărat centru de comanda al grupului infractional organizat constituit, majoritatea membrilor primind direct sau prin persoane interpuse cate un apartament nou in blocul V23 din Str. Ec. Teodoroiu cu posibilitatea achitarii contravalorii acestuia pe termen lung. In anul 2006, din Dispozitia primarului Vilcov Darius – Bogdan, Consiliul Local Slatina a aprobat compensarea impozitelor si taxelor locale datorate de un agent economic local (Fabrica de Tevi – S.C. TMK ARTROM S.A.) cu un bloc de locuinte nefinalizat aflat la nivel structura de cadre.

          In hotararea Consiliului Local Slatina avizata juridic de legalitate de secretarul Mihai – Ion Idita, nu s-a specificat in preambul daca pentru compensare a existat avizul Ministerului Finantelor dar a fost invocat interesul public prin crearea de facilitati tinerilor fara locuinta din Mun. Slatina asa cum rezulta din Expunerea de motive a primarului Vilcov Darius – Bogdan.

          Valoarea investitiei din bugetul local pentru finalizarea si modernizarea blocului de locuinte V23 din Str. Ec. Teodoroiu, Slatina si valoarea compensata cu agentul economic, nu au justificat vanzarea apartamentelor in rate catre urmatoarele persoane fizice si juridice:

C. ENEROPROD S.R.L. (ap. 3), administratorul postului de televiziune locala OLT TV, detinuta de varul domnului Vilcov Darius – Bogdan, Cismaru Constantin – Cristian, devenit administrator public al Mun. Slatina incepand cu anul 2012.
     In acest apartament a locuit Dl. Vilcov Darius – Bogdan pana la plecarea sa in Bucuresti, mai intai ca senator si apoi ca ministru. In prezent, apartamentul este locuit de Langa Bogdan – Gratian, directorul S.C. COMPANIA DE APA OLT, var al domnului Vilcov Darius – Bogdan.

 Societatea comerciala ENEROPROD S.R.L. Slatina, detinatoare a Postului de televiziune locala OLT TV manageriat de doamna Barbulescu Andra Loredana a beneficiat de contracte pentru reclama si publicitate din partea Primariei Slatina atat direct cat si prin firme interpuse ca S.C. SALUBRIS S.A., concesionarul serviciului de salubritate in Mun. Slatina (26.117 RON + TVA in 2010 si 36.132 RON + TVA in 2011) si S.C. PLUS CONFORT S.R.L. Bucuresti, beneficiar al mai multor contracte de lucrari publice in Mun. Slatina, in valoare totala de 950 milioane RON (70.000 RON + TVA in 2011 in aceeasi perioada in care a facturat catre Primaria Slatina suma de 8.745.408 RON + TVA). De la o cifra de afaceri de 15.314 RON in anul 2005, S.C. ENEROPROD S.R.L. (OLT TV) a ajuns la 1.190.897 RON in 2013, existand suspiciunea rezonabila ca postul de televiziune locala OLT TV ii apartine de fapt, domnului Vilcov Darius Bogdan prin interpusi. Pentru fapte similare, primarul Mun. Rm. Valcea a fost trimis in judecata.

Popa Marius – Cristinel, fiul consilierului local Popa Vasile, presedintele Comisiei de Solutionare a contestatiilor impotriva licitatiei pentru vanzarea pachetului de actiuni a S.C. ACETI S.A.
Acesta este interpus deoarece la aceasta adresa (ap. 7) locuieste efectiv fostul administrator public, in prezent primar, Dl. Prina Minel – Florin.

In baza de date a Bancii Transilvania din Slatina pentru contul RO06BTRLRONMFRTOL2508702 sotia acestuia, Dna Prina Marinela – Mina, director al Serviciului de Ambulanta Olt a comunicat adresa Str. Ec. Teodoroiu nr. 2, Bl. V23, Sc. A, Et. 2, Ap. 7, Slatina, Judetul Olt.

Logigan Elvis – Ovidiu (CNP 1771121060022) administrator al S.C. PLUS CONFORT TRADING S.R.L. Bucuresti care ii are ca asociati pe fratii Ramba Andrei – Ovidiu si Ramba Christian – Virgil si a fost asociat in S.C. PLUS CONFORT S.R.L. Acesta este asociat al S.C. CAMARA VERDE S.R.L. Bucuresti alaturi de S.C. PLUS CONFORT S.R.L. a fratilor Ramba administrata de Ramba Andrei – Ovidiu. La aceasta adresa a fost declarat ulterior infiintarii sediul S.C. CONTIS COMPANY CONSULTING S.R.L. detinuta si administrata de sotia soferului domnului Vilcov Darius – Bogdan, Iuliana Strinu – director economic al S.C. COMPANIA DE APA OLT S.A.
Vlad Nicolae – Bogdan, directorul S.C. HIDROSERV S.A. Slatina, in prezent angajat al Primariei Slatina. In acest apartament locuieste si Gusatu Anca – Ionita, administrator al S.C. RUPIAH S.R.L. din perioada privatizarii S.C. ACETI.
Strinu Ilie, fratele soferului domnului Vilcov Darius – Bogdan. La aceasta adresa a fost declarat al doilea sediu social al S.C. CONTIS COMPANY CONSULTING S.R.L. care asigura contabilitatea tuturor firmelor aflate in relatii comerciale cu Primaria Slatina, aflate sub controlul domnului Vilcov Darius – Bogdan.
Basescu Robert – Marius, varul doamnei Andra Loredana Barbulescu (sotia deputatului Daniel Barbulescu), aceasta ocupand functia de director al postului local de televiziune OLT TV si fondator al Asociatiei „SLATINA PE MAINI BUNE”.
Basescu Robert – Marius este asociat unic si administrator al S.C. BEST SALE S.R.L. Slatina, semnatara a contractului de asociere in participatiune cu U.A.T. – Mun. Slatina pentru administrarea CENTRULUI CULTURAL „EUGEN IONESCU” (fost cinematograf local „23 August” si apoi „Alutus”) modernizat din bugetul local cu peste 3 milioane euro cu S.C. CAFMIN S.R.L. Slatina, suma alocata initial fiind majorata de peste 3 ori. Este vorba de o asociere in participatiune fara nici un fel de participare la investitii a S.C. BEST SALE S.R.L. si fara ca U.A.T. – Mun. Slatina sa beneficieze de o cota parte din profitul rezultat din exploatarea spatiilor din Centrul Cultural „Eugen Ionescu”.

Matei Valeriu, fost viceprimar al Mun. Slatina care l-a predat doamnei Strinu Iuliana.
Onica Dumitru, afin al domnului Vilcov Darius – Bogdan, fost director al OPC Olt, fost sef Serviciu Administrativ al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare si beneficiar al mai multor contracte de lucrari publice cu Primaria Slatina prin firma tatalui, S.C. MILU CONS S.R.L. Slatina.
In acest mod au fost create facilitati de achizitionare a unei locuinte tinerilor din Mun. Slatina, de catre primarul Vilcov Darius – Bogdan.

AFACEREA „JAFUL IMOBILIAR”
          In prezent Primăria Slatina este executata silit pentru suma de 11.498.575,60 lei din care 7.333.529,39 lei cu titlu de pretentii (reprezentand 7.175.556,99 lei) la care se adauga dobanda legala 3.989.179 lei, 98090,54 lei cheltuieli de executare conform Dosarului nr. 646/E/2013 – B.E.J. Dragomir Doru Marius Slatina, suma ce urmeaza a fi actualizata ulterior, datorita deciziilor administrative ale primarului Vilcov Darius – Bogdan cu privire la vanzarea unor terenuri ce au apartinut domeniului public al Mun. Slatina.

Din 2013, de la data intocmirii Dosarului de executare 646/E/2013 si pana in prezent suma depaseste 5 milioane de euro, creditorul fiind S.C. K.F.D. APHRODITE S.R.L. administrata initial de cetateanul cipriot Kannas Charalambos care in anul 2007, dupa semnarea contractului de vanzare – cumparare nr. 1031/08.06.2007 pentru suprafata de 55.002,85 m.p., cedeaza partile sociale catre S.C. CANTIK SERVICES LIMITED, inregistrata in Insulele Virgine Britanice la data de 26 Aprilie 2007 cu nr. 140125, Bison Court, P.O. Box 3460 Road Town, Tortolla, reprezentata de cetateanul cipriot Savva Stylianos. Acesta cedeaza mai departe 5 parti sociale catre          S.C. ARIS CONSULT INVEST S.R.L. (CUI RO14995363, J40/1263/2002), reprezentata de cetateanul roman de origine libaneza El Lakis Najib care devine administrator in locul lui Kannas Charalambos. Asociatul lui El Lakis Najib in S.C. ARIS CONSULT INVEST S.R.L. este omul de afaceri Bilteanu Dragos George, in prezent retinut in stare de arest in alta cauza. Cetateanul roman de origine libaneza El Lakis Najib are si calitatea de administrator al S.C. BIOFARM S.A. (CUI RO341563, J40/199/1991), alaturi de Bilteanu Dragos George si Hrebenciuc Andrei, retinut in stare de arest in alta cauza.

Cetateanul cipriot Kannas Charalambos a fost asociat cu deputatul Barbulescu Daniel – Ionut in S.C. APHRODITE ENTERPRISE S.R.L. si cu sotia deputatului, Dna Barbulescu Andra – Loredana in S.C. ANTHEA GROUP S.R.L., S.C. KARYNIA ENTERPRISE S.R.L., S.C. KANNAS REAL ESTATE AGENCY S.R.L. si S.C. A&A GROUP S.R.L.

          Din initiativa primarului Vilcov Darius – Bogdan, in anul 2006, suprafata de 80.039,35 m.p. care compunea Parcul Oltului situata in zona Aleea Oltului (Parc), pe DN7 a fost trecuta din domeniul public in cel privat al Mun. Slatina, a fost dezmembrata in doua loturi si i-a fost schimbata categoria de folosinta din „PARC” in „CURTI CONSTRUCTII”, contrar prevederilor art. 71 din O.U.G. 195/2005 modificata prin O.U.G. 114/2007 conform carora „schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi este interzisa”. Hotararile Consiliului Local Slatina nr. 210/26.09.2006 si nr. 264 / 22.11.2006 au primit aviz juridic de legalitate de la secretarul  Ion Idita.

          Nu in ultimul rand, Parcul Oltului este parte componenta a „SITULUI ROSPA 0106 VALEA OLTULUI INFERIOR – PARCUL OLTULUI – DEALUL GRADISTEI …” instituit prin H.G. 1284/2007 ca urmare a Notei de Fundamentare care a cuprins detaliile la Ariile de protectie avifaunistica in cadrul Uniunii Europene prin proiectul „NATURA 2000”.

          In Cartile Funciare intocmite pentru cele doua loturi rezultate dupa dezmembrare, atat suprafata de 55002,83 m.p. cat si cea de 25.036,52 m.p. sunt descrise ca „teren intravilan” situat in Slatina, Str. Aleea Oltului (Parc) pe DN7 iar la categoria de folosinta este inscris, IN CONTRADICTORIU, „CURTI CONSTRUCTII”. Suprafata de 55.003 m.p. cu Nr. Cadastral 4304/1 a fost inscrisa in Cartea Funciara nr. 53728 a Mun. Slatina iar suprafata de 25.037 m.p. cu Nr. Cadastral 4304/2 a fost inscrisa in Cartea Funciara nr. 55346 a Mun. Slatina.

          Suprafata de 55.002,83 m.p. a fost vanduta cumparatorului S.C. K.F.D. APHRODITE S.R.L. conform contractului de vanzare – cumparare nr. 1031/8 Iunie 2007 (B.N.P. Veronica Constantinescu).

          Conform art. 4.1 din contractul nr. 1031/08.06.2007, U.A.T. – Mun. Slatina s-a obligat „sa realizeze, inainte de data la care cumparatorul S.C. K.F.D. APHRODITE S.R.L. va solicita autorizatia de construire” urmatoarele documente:

U.Z. pentru zona interesata prin care sa se aprobe schimbarea de destinatie a zonei actuale „zona parc, complex sportiv, recreere” in „zona pentru servicii si constructii comerciale”.
Aprobarea Directiei Agricole privind schimbarea destinatiei „teren arabil intravilan” in „teren pentru constructii intravilan”.
Certificat de Urbanism Informativ
Aceste angajamente nu au fost respectate de catre vanzator, avand cunostinta ca legea nu permitea acest lucru iar cumparatorul S.C. APHRODITE S.R.L. a declarat rezolutionat contractul, adresandu-se instantei de judecata printr-o actiune in pretentii.

          Dupa 3 ani de la declararea rezolutiunii contractului nr. 1031/08 Iunie 2007 de catre K.F.D. APHRODITE S.R.L., U.A.T. – Municipiul Slatina, prin primarul Vilcov Darius – Bogdan a solicitat instantei, Tribunalul Olt, modificarea in parte a Avizului de mediu nr. 1/30.08.2011 emis de Agentia pentru Protectia Mediului Olt cu respectarea prevederilor legale la emiterea acestuia.

Instanta a analizat numai faptul ca terenul fusese declarat cu categoria de folosinta „CURTI CONSTRUCTII” iar la Raportul de expertiza topografica depus la dosar de U.A.T. – Mun. Slatina la data de 18.09.2012, Agentia pentru Protectia Mediului Olt reprezentata legal de Steomlega Dorel numit politic de seful sau de partid , Vilcov Darius – Bogdan, fost director al S.C. IMOBILIARE CONSLOC S.R.L., nu a facut obiectiuni. In apararea interesului public in cauza (Dosarul nr. 717/104/2012 al Tribunalului Olt), Agentia pentru Protectia Mediului Olt nu a invocat faptul ca cele doua suprafete de teren ce compun Parcul Oltului apartin SITULUI ROSPA 0106 VALEA OLTULUI INFERIOR – PARCUL OLTULUI – DEALUL GRADISTEI administrat de custodele S.C. COMPANIA DE SERVICII SI CONSULTANTA S.A. Bucuresti ca urmare a incheierii Conventiei de custodie nr. 191/14.07.2012 cu Ministerul Mediului si Padurilor – Directia Biodiversitatii,custode cu actiona



Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”