Expresie primită de elevi la Bacalaureat, căutată pe internet înainte de ora 10.00. Ministerul Educației verifică ce s-a întâmplat

Expresie primită de elevi la Bacalaureat, căutată pe internet înainte de ora 10.00. Ministerul Educației verifică ce s-a întâmplat

În timp ce elevii erau încă în sălile de examen, pe dexonline au apărut căutări despre rezolvarea subiectelor la Limba română. Primele intervievări au fost la ora 6, deci cu câteva ore înainte de începerea examenului propriu-zis.

Examenul de Bacalaureat a început luni, 26 iunie, la ora 9.00, și s-a terminat la ora 12.00

Subiectul I a inclus un text din cartea lui George Călinescu - „Ion Creangă. Viața și opera”“pe baza căruia absolvenții au avut de rezolvat mai multe cerințe. Subpunctul A1 le cerea elevilor să indice sensul din text al expresiei „de bună seamă“, în timp ce A5 le cerea să prezinte în 30-50 de cuvinte o trăsătură morală a lui Ion Creangă, așa cum reiese din textul dat.

Expresia „de bună seamă“ avea la prânz cele mai multe căutări pe dexonline, unele fiind înregistrate înainte de ora 10.00.

Conform paginii de Facebook a site-ului Dexonline, până la ora 12.45, această expresie a fost cea mai căutată, înregistrând 771 de accesări. „Oare ce s-o fi dat la bac? Editare ulterioară: am verificat logurile şi aproape 100 dintre căutările lui «de bună seamă» au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condiţiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!”, au scris reprezentanţii site-ului, pe pagina de Facebook.

FOTO dexonline

FOTO dexonline

Examenul scris de Limba română la Bacalaureat 2023 a început luni, 26 iunie, la ora 9.00 și s-a terminat la 12.00.

​​Baremul la română la Bac 2023 a fost publicat de Ministerul Educației la ora 15.00.

Examenul continuă marți, cu proba obligatorie a profilului.

Ministerul Educației a transmis că se fac cercetări și se verifică ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la această situație.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat