Expulzare masivă de cetățeni chinezi din Fiji, în cadrul unei operațiuni antifraudă

Autoritățile din insulele Fiji au expulzat 77 de cetățeni chinezi acuzați de escrocherii cărora le-au căzut victimă conaționali ai lor de pe continent, în cadrul unei campanii de operațiuni antifraudă lansate de Beijing, transmite AFP.

Aceste expulzări masive sunt urmarea unei anchete la care iau parte investigatori din Fiji și din China. Săptămâna trecută, în urma unor operațiuni similare, 143 de persoane au fost expulzate din Indonezia către China, bănuite de o fraudă de 450 milioane de dolari, iar alți peste 200 de chinezi au fost expulzați din Cambodgia, sub suspiciunea că și-au convins victimele să le trimită fotografii în care apar dezbrăcate.

Rețeaua cu baza în arhipelagul din Pacificul de sud este bănuită de implicare în circa 50 de cazuri de escrocherie prin telefon sau online, care le-au costat pe victime peste 6 milioane de yuani (750.000 de euro), a explicat poliția din Fiji, fără a preciza despre ce fraude a fost vorba.

Cei 77 au fost remiși Chinei la 4 august, se menționează într-un comunicat comun al poliției din Fiji și al Ambasadei chineze la Suva.

Potrivit agenției Xinhua, autoritățile au lansat o amplă anchetă după sinuciderea uneia din victimele acestor escrocherii, care pierduse 1,3 milioane de yuani (160.000 euro). A fost descoperită astfel o rețea specializată în pariuri online ilegale, formată din 200 de suspecți stabiliți în China, Indonezia și Fiji și care reușiseră să sustragă de la victimele lor o sumă totală de aproape 100 milioane de yuani (circa 12,6 milioane de euro).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

4 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

5 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj