Expulzare masivă de cetățeni chinezi din Fiji, în cadrul unei operațiuni antifraudă

Expulzare masivă de cetățeni chinezi din Fiji, în cadrul unei operațiuni antifraudă

Autoritățile din insulele Fiji au expulzat 77 de cetățeni chinezi acuzați de escrocherii cărora le-au căzut victimă conaționali ai lor de pe continent, în cadrul unei campanii de operațiuni antifraudă lansate de Beijing, transmite AFP.

Aceste expulzări masive sunt urmarea unei anchete la care iau parte investigatori din Fiji și din China. Săptămâna trecută, în urma unor operațiuni similare, 143 de persoane au fost expulzate din Indonezia către China, bănuite de o fraudă de 450 milioane de dolari, iar alți peste 200 de chinezi au fost expulzați din Cambodgia, sub suspiciunea că și-au convins victimele să le trimită fotografii în care apar dezbrăcate.

Rețeaua cu baza în arhipelagul din Pacificul de sud este bănuită de implicare în circa 50 de cazuri de escrocherie prin telefon sau online, care le-au costat pe victime peste 6 milioane de yuani (750.000 de euro), a explicat poliția din Fiji, fără a preciza despre ce fraude a fost vorba.

Cei 77 au fost remiși Chinei la 4 august, se menționează într-un comunicat comun al poliției din Fiji și al Ambasadei chineze la Suva.

Potrivit agenției Xinhua, autoritățile au lansat o amplă anchetă după sinuciderea uneia din victimele acestor escrocherii, care pierduse 1,3 milioane de yuani (160.000 euro). A fost descoperită astfel o rețea specializată în pariuri online ilegale, formată din 200 de suspecți stabiliți în China, Indonezia și Fiji și care reușiseră să sustragă de la victimele lor o sumă totală de aproape 100 milioane de yuani (circa 12,6 milioane de euro).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa