Extrase dintr-un discurs al lui Hitler, difuzate într-un tren din Austria. Cum a fost posibil acest lucru

Extrase dintr-un discurs al lui Hitler, difuzate într-un tren din Austria. Cum a fost posibil acest lucru

În loc de anunţurile obişnuite difuzate în trenuri, pasagerii unui tren expres din Austria au avut experienţa "neplăcută" de a fi nevoiţi să asculte extrase dintr-un discurs al lui Adolf Hitler transmise prin sistemul de adresare publică, relatează dpa, citată de Agerpres.

Adolf Hitler FOTO Shutterstock

Expresii naţional-socialiste precum "Heil Hitler" şi "Sieg Heil" i-au surprins pe pasageri, a declarat luni un purtător de cuvânt al operatorului feroviar austriac ÖBB, citat de ziarul Der Standard.

Purtătorul de cuvânt a precizat că în urma unei anchete asupra incidentului s-a stabilit că doi suspecţi au reuşit să folosească o cheie pentru a avea acces la sistemul de adresare publică şi au pus lângă microfon un telefon mobil pe care se afla înregistrarea.

"Totul a fost difuzat la un volum foarte ridicat. A fost cu adevărat neplăcut şi deranjant", a adăugat purtătorul de cuvânt. O plângere a fost depusă împotriva celor doi suspecţi, care au putut fi identificaţi cu ajutorul înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, a mai spus el. Pentru moment, nu se ştie cum cei doi au reuşit să obţină cheia, însă a fost exclus că ar fi vorba despre angajaţi ai ÖBB, a adăugat el.

"Este o cheie standard folosită în toată Europa şi există probabil câteva zeci de mii de astfel de chei", a mai spus el. Este cel de-al treilea incident de acest fel de pe linia St Pölten-Viena în câteva zile, deşi în cazurile precedente au fost difuzate doar cântece pentru copii.

S-a sinucis pe 30 aprilie 1945

Adolf Hitler rămâne unul dintre cei mai detestați oameni din istorie. Politica sa agresivă este considerată principala cauză a izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial, soldat cu pierderi omenești și financiare colosale. De numele său sunt legate numeroase crime împotriva umanității, printre care punerea în aplicare a unui plan de exterminare în masă a evreilor și altor „indezirabili”.

Pe 30 aprilie 1945, în urmă cu 78 de ani, Adolf Hitler se sinucidea alături de Eva Braun în buncărul din Berlin în care se aflau încă din luna ianuarie a acelui an. Trupele sovietice ajunseseră în Berlin, Germania era la un pas de înfrângere, iar Hitler nu voia să fie luat prizonier.

Adolf Hitler s-a împușcat , iar Eva Braun a luat o capsulă de cianură. Trupurile lor au fost scoase pe ieșirea de urgență a buncărului și arse grădina Cancelariei Reich-ului. Vestea morții lui Hitler a apărut pe prima pagină din majoritatea ziarelor vremii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu