Fabulosul LeBron James, moment istoric în NBA: Vedete ca Jay-Z și LL Cool J au plătit o avere să fie pe arenă

Fabulosul LeBron James, moment istoric în NBA: Vedete ca Jay-Z și LL Cool J au plătit o avere să fie pe arenă

LeBron James a devenit cel mai bun marcator din istoria ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), cu 38.390 puncte, doborând recordul legendarului Kareem Abdul-Jabbar, cu o aruncare la coş reuşită la jumătatea meciului dintre Los Angeles Lakers şi Oklahoma City Thunder (130-133), relatează AFP.

LeBron James, un baschetbalist cu adevărat uriaș

Momentul istoric a oprit răsuflarea întregii arene în care erau prezenţi aproximativ 20.000 de suporteri, între care celebrităţi precum Jay-Z, LL Cool J, John McEnroe, Magic Johnson şi mulţi alţi oameni potenţi financiar, care au plătit până la 24.000 de dolari pentru un loc la tribunele VIP ale Crypto.com Arena.

Performanţa starului de 38 de ani a impus şi o pauză pentru marcarea acestei performanţe de excepţie, el fiind cuprins de lacrimi în momentul în care familia sa şi apropiaţii au venit alături de el pentru a împărtăşi momentul, imortalizat de camere şi telefoane mobile.

"Mulţumesc familiei mele, fetei mele, celor doi băieţi ai mei, prietenilor, mamei mele, tuturor celor care au făcut parte din drumul meu în aceşti ultimi 20 de ani şi ceva", a spus LeBron James. Acesta a ţinut să le mulţumească şi fanilor lui Lakers, "unici prin felul lor", fără a-l uita însă pe Kareem Abdul-Jabbar, venit să predea ştafeta.

Kareem Abdul-Jabbar, lângă LeBron James când s-a produs momentul istoric

Kareem Abdul-Jabbar, lângă LeBron James când s-a produs momentul istoric

"Să mă aflu în prezenţa unei astfel de legende înseamnă enorm pentru mine. Este o mare lecţie de modestie. Să-l ovaţionăm pe căpitan, vă rog!", a spus LeBron James. Legendarul Kareem Abdul-Jabbar a atins pragul de 38.387 puncte în seara de 5 aprilie 1989. Inventatorul "sky hook", acel cârlig care face pagube apărărilor adverse, a stabilit recordul său în 1.560 de meciuri din sezonul regulat. La rândul său, James nu a avut nevoie decât de 1.410 meciuri.

Mesajele de felicitare s-au succedat pe ecranele gigant până la finalul meciului al cărui rezultat, practic, nu a mai contat, printre care şi cel al preşedintelui SUA, Joe Biden, şi cele ale copiilor de la şcoala pe care James a fondat-o la Akron, oraşul său natal.

LeBron James a admis, săptămâna trecută că este conştient că va doborî "unul dintre cele mai mari recorduri din sport, în general, unul dintre cele despre care se credea că nu va fi niciodată bătut". Iar faptele îi dau dreptate, în condiţiile în care recordul de puncte din NBA şi-a schimbat o singură dată proprietarul începând din 1966, când Abdul-Jabbar l-a depăşit pe Wilt Chamberlain, pe 5 aprilie 1984.

Michael Jordan, în pole-position și acum pentru titlul de G.O.A.T al baschetului

Michael Jordan, în pole-position și acum pentru titlul de G.O.A.T al baschetului

O dezbatere aprinsă: cine a fost cel mai bun baschetbalist all-time?

În dezbaterea fără sfârşit legată de cel mai bun baschetbalist din toate timpurile, totul se joacă, în prezent, pentru Michael Jordan şi LeBron James, chiar dacă Abdul-Jabbar rămâne în continuare în discuţie.

LeBron James şi Kareem Abdul-Jabbar au multe în comun, de la longevitatea carierelor lor la lupta împotriva injustiţiei rasiale. În 20 de sezoane disputate de fiecare dintre ei în NBA, cei doi au disputate câte zece finale, "'King James" cucerind şase titluri, iar "KAJ" patru. Ei au ştiut să rămână dominanţi, în ciuda trecerii timpului, Abdul-Jabbar retrăgându-se la peste 40 de ani, în timp ce LeBron este în continuare la cel mai înalt nivel, la 38 de ani. Cu multe sacrificii însă, starul lui Lakers cheltuind sute de mii de dolari anual pentru a rămâne în plină formă, înconjurat de bucătari, dieteticieni, antrenori şi masori personali.

În acest top al celor mai buni marcatori sunt prezenţi Karl Malone (36.928 puncte), Kobe Bryant (33.643 puncte), Michael Jordan (32.292), Dirk Nowitzki (31.560) sau Shaquille O'Neal (28.596).

Dar performanţa lui "King" James va fi îmbunătăţită, întrucât el mai are mulţi ani de jucat şi de a-şi îndeplini visul, acela de a-l vedea pe fiul său cel mare, Bronny, jucând în NBA, acesta având şanse să fie prezent la draftul din 2024. Pentru LeBron James, atingerea barierei de 40.000 de puncte este un obiectiv realizabil, întrucât el se află la o distanţă de doar 50 de meciuri, ceea ce s-ar putea produce din sezonul viitor.

"Acest record este un elogiu. LeBron este un extraterestru în acest plan. El a petrecut jumătate din viaţa sa în NBA. El a fost foarte puţin accidentat, el a fost constant, are o etică de muncă, dă prioritate antrenamentului, forţei, vieţii de familie", a spus fostul jucător şi antrenor Jacques Monclar, consultant pentru BeIn Sports.

Clasamentul celor mai buni marcatori din istoria NBA

1. LeBron James: 38.390 puncte

2. Kareem Abdul-Jabbar 38.387

3. Karl Malone 36.928

4. Kobe Bryant 33.643

5. Michael Jordan 32.292

6. Dirk Nowitzki 31.560

7. Wilt Chamberlain 31.419

8. Shaquille O'Neal 28.596

9. Carmelo Anthony 28.289

10. Moses Malone 27.409

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

4 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

5 Un adevăr crunt din Ucraina...