Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Facebook a încărcat 'până la 1,5 milioane de adrese de e-mail' ale utilizatorilor, fără consimţământul acestora

Facebook a colectat adrese de e-mail de ''până la peste 1,5 milioane'' de utilizatori noi care s-au înregistrat pe această platformă începând din 2016, fără consimţământul acestora, relatează joi Press Association.

Reţeaua de socializare a declarat că a ''încărcat în mod neintenţionat'' adresele de e-mail după ce a solicitat unor utilizatori să transmită parolele la înregistrarea pe site, ca modalitate de verificare a identităţii acestora - o practică intens criticată de experţii în domeniul securităţii.

Conform Business Insider, persoanele care şi-au introdus parolele au primit ulterior un mesaj tip pop-up prin care erau anunţate că datele lor de contact au fost încărcate pe Facebook, fără a le fi cerută mai întâi permisiunea în acest sens.

Acest incident este cel mai recent dintr-o listă din ce în ce mai mare de probleme legate de protecţia datelor private cu care se confruntă reţeaua de socializare.

Facebook a declarat că defecţiunea a fost cauzată de modificarea operată în 2016 a unei caracteristici prin care utilizatorii îşi confirmă contul şi în acelaşi timp puteau importa contactele de e-mail.

"La începutul acestei luni am întrerupt verificarea parolei prin e-mail ca opţiune de identificare prin parola de e-mail pentru cei care se înregistrau pentru prima dată pe Facebook'', a declarat o purtătoare de cuvânt.

"Când am analizat paşii parcurşi pentru verificarea conturilor am constatat că, în unele cazuri, contactele de e-mail ale persoanelor au fost încărcate în mod neintenţionat în Facebook la crearea contului. Estimăm că ar fi fost încărcate până la 1,5 milioane de adrese de e-mail ale utilizatorilor. Aceste contacte nu au fost partajate nimănui şi le ştergem'', a declarat reprezentanta Facebook.

"Am reparat problema de bază şi notificăm persoanele ale căror contacte au fost importate. De asemenea, utilizatorii pot să revadă şi să gestioneze în setări datele de contact distribuite Facebook", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Recunoaşterea de către Facebook a acestei probleme vine la scurt timp după îngrijorările exprimate de specialiştii în domeniul de securităţii la începutul acestei luni. Expertul în securitate Bennett Cyphers de la Electronic Frontier Foundation, a declarat că "acesta este un atac de tip phishing" şi a etichetat procesul drept "de-a dreptul iresponsabil".AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING USR / PLUS a câştigat Bucureștiul cu 46%! PNL s-a impus în Transilvania, PSD e pe primul loc în Moldova…

2 LIVE Primele rezultate provizorii după numărarea a 90.07% din voturi: PNL conduce, PSD pe doi, USR / PLUS pe tre…

3 OFICIAL USR / PLUS va câștiga alegerile europarlamentare! La ora 15.30: PSD-25,4%, USR / PLUS-23,6%, PNL-22,8%

4 ALERTĂ Mama primarului PSD al Constanței, dusă la poliție după ce a fost prinsă sustrăgând 5 buletine de vot!

5 Primul semnal. Rezultat alegeri europarlamentare Noua Zeelandă. Alianța USR / PLUS–64%, PNL–17%, PSD–6%

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă