Facebook a prezentat noile sale instrumente de luptă împotriva manipulării politice

Facebook a prezentat noile sale instrumente de luptă împotriva manipulării politice

Reprezentanții companiei Facebook au prezentat în detaliu, luni, o serie de noi instrumente de luptă împotriva tentativelor de manipulare politică prin intermediul conținuturilor sponsorizate publicate pe această rețea de socializare. Printre noile măsuri luate de compania americană se află angajarea în acest scop a peste 1.000 de persoane și crearea unor criterii mai restrictive pentru agențiile de publicitate, informează AFP.

Respectându-și angajamentul, compania a remis luni Congresului american conținutul a aproximativ 3.000 de mesaje ("ads") publicate între 2015 și 2017 și finanțate de "o entitate rusă denumită Internet Research Agency", dintre care foarte multe, potrivit Facebook, "par să amplifice diviziunile sociale și rasiale în Statele Unite", a precizat într-un comunicat Joel Kaplan, un reprezentant al firmei americane.

Prin finanțare, este posibil ca pe rețelele de socializare și motoarele de căutare online să se țintească anumite mesaje către un anumit public, grație unor algoritmi creați în funcție de profilul utilizatorilor. Autoritățile americane anchetează o posibilă ingerență rusă în campania electorală americană din 2016, care a dus la victoria lui Donald Trump.

"Furnizăm aceste conținuturi Congresului pentru că vrem să ne achităm de responsabilitatea noastră de a-i ajuta pe anchetatori, pentru ca ei să înțeleagă mai bine ingerința rusă în sistemul politic american și să explice aceste activități publicului", au transmis reprezentanții Facebook.

Facebook a detaliat și alte măsuri pe care le va implementa pentru a monitoriza mai bine conținuturile sponsorizate. Dincolo de monitorizarea conținutului în sine, compania americană a promis că va examina mai bine și "contextul în care (conținutul) a fost finanțat și (care este) publicul vizat".

Grupul american va angaja "peste 1.000 de persoane în echipele însărcinate cu monitorizarea conținuturilor sponsorizate pe plan mondial și va investi mai mult în tehnologia mașinilor capabile să învețe, pentru a repera mai bine și a suprima conținuturile publicitare".

Facebook intenționează, de asemenea, să implementeze criterii mai restrictive pentru agențiile de publicitate. Pe lângă interdicția aferentă "conținuturilor șocante", "amenințărilor directe" și mesajelor de promovare a armelor de foc, Facebook va interzice de acum înainte și conținuturile sponsorizate care exprimă violența "într-o manieră mai subtilă".

Managerii acestei rețele de socializare doresc să ceară mai multe informații de la companiile de publicitate care doresc să publice mesaje "referitoare la alegerile naționale americane". În mod concret, "publicitarii potențiali vor trebui să confirme compania sau organizația pe care o reprezintă înainte de a putea să cumpere" un spațiu publicitar.

"Este vorba despre a face mai dificile tentativele de ingerință", au adăugat reprezentanții Facebook, aflați în vizorul Congresului american pe această temă, la fel ca managerii de la Twitter și Google.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

2 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

3 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”

4 ULTIMA ORĂ Schimbări majore la vârful armatei ruse din Ucraina

5 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!