Facebook dă vina pe o ''modificare defectuoasă de configurare'' pentru pana de luni seara

Facebook dă vina pe o ''modificare defectuoasă de configurare'' pentru pana de luni seara

Reţeaua socială Facebook Inc a dat vina pe o "modificare defectuoasă de configurare" pentru pana de aproape şase ore care a împiedicat luni seara cei aproximativ 3,5 miliarde de utilizatori ai săi să acceseze serviciile Facebook, Instagram şi WhatsApp, transmite Reuters.

Într-o postare publicată luni seara pe blogul său, Facebook nu a precizat cine a efectuat modificarea de configurare şi dacă a fost vorba de o modificare planificată sau nu.

Cu toate acestea, mai mulţi angajaţi de la Facebook, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, au dezvăluit pentru Reuters că în opinia lor pana a fost creată de o greşeală internă cu privire la modul în care traficul de internet a fost direcţionat prin sistemele Facebook. În plus, eşecul instrumentelor interne de comunicare şi a altor resurse care depind de aceeaşi reţea pentru a funcţiona au agravat eroarea, au adăugat sursele.

"Vrem să clarificăm că la acest moment credem că motivul acestei probleme a fost o modificare defectuoasă de configurare", a scris Facebook pe blog.

Aceasta a fost cea mai mare problemă cu care s-a confruntat vreodată Facebook, susţine grupul de monitorizare web Downdetector. În plus, pana de luni seara a fost o nouă lovitură pentru gigantul social media după ce duminică un fost angajat al companiei a acuzat Facebook că în mod frecvent dă prioritare profitului în dauna combaterii dezinformării şi incitării la ură.

Serviciile Facebook, inclusiv Instagram, au reînceput să funcţioneze în jurul orei 5:45 pm ET (9:45 pm GMT). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...