Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Universitatea din București, acuzată de discriminare pe bază de apartenență religioasă

Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Universitatea din București, acuzată de discriminare pe bază de apartenență religioasă

Sociologul Mircea Kivu afirmă că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Motivul? Facultatea de Teologie Ortodoxă condiționează înscrierea la examenul de admitere de prezentarea certificatului de botez și a recomandării chiriarhului.

Foto: Adevărul

”Facultatea de Teologie Ortodoxă face parte din Universitatea București, adică din învățământul public de stat. Această facultate condiționează înscrierea la examenul de admitere de prezentarea certificatului de botez și a recomandării chiriarhului - adică de apartenență activă la cultul ortodox”, a scris Mircea Kivu pe pagina sa de Facebook .

„Nu știu ce crede rectorul UB despre aceasta“, adaugă Kivu, „dar eu cred că este un caz clar de limitare a accesului la educație pe motive religioase, adică de discriminare“.

”Din acest motiv, am sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării din România . Vă țin la curent”, mai spune acesta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat