Fals polițist local prins ca prostul: nu purta mască în autobuz

Fals polițist local prins ca prostul: nu purta mască în autobuz

Bărbatul nu mai era polițist local de 10 ani, dar continua să poarte uniforma. El a fost identificat după ce un clip în care apărea fără mască într-un autobuz a început să circule pe rețelele sociale.

"În urma apariţiei în mediul online a unor imagini conform cărora o persoană de sex masculin, îmbrăcată cu uniformă ce prezintă însemnele Poliţiei Locale, se afla într-un mijloc de transport în comun fără a purta mască de protecţie, încălcând astfel prevederile Legii nr. 55/2020, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări în vederea identificării persoanei în cauză şi stabilirii stării de fapt. În urma activităţilor desfăşurate, astăzi (marţi-n.r.) poliţişti din cadrul Biroului Rutier Braşov, cu sprijinul Poliţiei Locale Braşov, au identificat persoana anterior menţionată ca fiind un bărbat, în vârstă de 46 ani din localitatea Racoş", a precizat IPJ Braşov.

Conform sursei citate, bărbatul a fost identificat în timp ce se afla pe raza municipiului Braşov, purtând şi de această dată, un tricou cu însemnele oficiale ale Poliţiei Locale.

"Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză nu mai deţine calitatea de poliţist local din anul 2010, neavând astfel dreptul de a purta uniforma acestei instituţii", a mai precizat IPJ Braşov.

Bărbatul este, acum cercetat în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "uzurparea de calităţi oficiale", instrumentat sub coordonarea unităţii de parchet competente.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?