Familia lui Bogdan Gigină cere daune în valoare de 3 milioane de euro (surse)

Familia lui Bogdan Gigină cere daune în valoare de 3 milioane de euro (surse)

Familia lui Bogdan Gigină s-a constituit parte civilă în dosarul instrumentat de DNA în cazul morții polițistului, în care este acuzat și fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, cerând daune de trei milioane de euro, au declarat miercuri pentru AGERPRES surse judiciare.

Miercuri, la DNA, au fost audiați atât Gabriel Oprea , cât și Petre Mazilu , patronul firmei care a săpat groapa în care a căzut polițistul.

În acest dosar, procurorii arată că, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19,00, agentul de poliție Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulație în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecință a unui traumatism cranio-cerebral și facial cu fractura craniană, leziuni care i-au cauzat decesul.

La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire a ministrului Oprea, au arătat procurorii.

''Acest dispozitiv, asigurat de Brigada de Poliție Rutieră din cadrul DGPMB, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină) și un echipaj format dintr-un ofițer și un agent de poliție aflați într-un autoturism de poliție rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Gabriel Oprea. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea se deplasa către locuința sa situată în cartierul Cotroceni", potrivit procurorilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA