Familia Rockefeller a donat 200 de milioane de dolari Muzeului de Artă Modernă din New York (MoMA)

Familia Rockefeller a donat 200 de milioane de dolari Muzeului de Artă Modernă din New York (MoMA)

Familia Rockefeller a donat 200 de milioane de dolari Muzeului de Artă Modernă din New York (MoMA), a informat marţi instituţia, citată de AFP, care precizează că este vorba despre una dintre cele mai mari sume oferite vreodată unui muzeu.

David Rockefeller, care a murit în 2017, a donat 100 de milioane de dolari pentru MoMA în 2005, împreună cu numeroase lucrări semnate de pictori celebri, precum Gauguin, Matisse, Picasso şi Cezanne.

În plus, familia a oferit deja muzeului o parte din veniturile obţinute în urma vânzării istorice, în luna mai a anului trecut, a colecţiei David şi Peggy Rockefeller, pentru suma totală de 832 milioane de dolari.

Istoria familiei Rockefeller este strâns legată de cea a MoMA, care a fost creat de mama lui David Rockefeller, Abby, soţia lui John D. Rockefeller Jr., cu sprijinul a două alte amatoare de artă din elita newyorkeză.

Chiar dacă a cheltuit o mulţime de timp şi energie pentru lansarea acestui proiect, Abby Rockefeller nu a contribuit aproape deloc financiar la acesta; soţul ei, care nu aprecia pictura modernă, a refuzat să-i dedice o parte din averea lui.

Donaţia vine într-un moment favorabil pentru MoMA, care a anunţat recent finalizarea unor lucrări de amenajare care au costat 400 de milioane de dolari.

În 2016, muzeul a primit o donaţie de 100 de milioane de dolari de la producătorul american David Geffen. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk