Familii sărace din România, tratate ca "sclavi", asamblează jucăriile pentru ouăle Kinder (presă britanică)

Familii sărace din România, tratate ca "sclavi", asamblează jucăriile pentru ouăle Kinder (presă britanică)

Familii sărace din România, printre care se numără chiar și copii de șase ani, sunt tratate ca "sclavi" și plătite cu 22 de penny (puțin peste 1 leu) pe oră pentru a asambla jucăriile din interiorul ouălor de ciocolată Kinder, acuză marți tabloidele Daily Mail și The Sun.

Sursa foto: Captură foto / Youtube

Aceste familii sărace lucrează 13 ore pe zi în casele lor pentru a asambla cu grijă micile ornamente din plastic.

Potrivit unei anchete efectuate de The Sun, un tată ai cărui copii lucrează pentru a crea aceste jucării declară că este o "muncă de sclav".

Pentru 1.000 de ouă asamblate, familia este plătită cu 20 de lei, echivalentul a doar 3,77 lire sterline, notează Daily Mail.

Produsele — fabricate pentru gigantul de cofetărie-patiserie Ferrero — sunt apoi transportate la o fabrica din Carei, în nord-vestul României, și vândute pentru 80 de penny (aproape 5 lei).

"Dacă șefii de la Ferrero ar ști ce se întâmplă în România, ar face atac de cord', a declarat pentru The Sun o sursă anonimă din interiorul companiei. "Ferrero nu primește ce a plătit și intermediarii fac o avere din munca unor oameni tratați ca sclavi", potrivit acestei surse.

Familia Jurj este implicată în acest proces, notează Daily Mail. Timea (30 de ani), Christian (41), Patrick (11), Hannah (6) — toți lucrează la asamblarea ouălor Kinder.

"Este o muncă de sclav, dar ce poți face când nu ai de ales? Când vezi felul în care trăim aici, trebuie să înțelegi visul nostru de a veni în Marea Britanie', a declarat pentru ziar Christian Jurj.

O firmă pe nume Prolegis, un subcontractor al Romexa SA, ar furniza familiei ouăle și componentele din plastic, scrie The Sun. Daniel Mureșan, manager regional la Romexa SA, a declarat ziarului că nu avea idee că munca de asamblare se face în felul acesta.

Ferrero afirmă într-un comunicat că a interzis folosirea copiilor în fabrici și a garantat muncitorilor salariul minim.

Compania susține că furnizorii Romexa și Prolegis au trecut printr-o inspecție strictă la începutul acestui an.

Ouăle de ciocolată Kinder își au originea în 1974 în Italia și sunt vândute în prezent în întreaga lume.

O serie de jucării sunt de asemenea disponibile, inclusiv puzzle-uri și personaje din desene animate, unele dintre ele pentru a fi asamblate de client.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante