Familiile victimelor tragediei feroviare din Grecia: „Nu vrem despăgubiri. E ridicol cât costă pentru ei viețile omenești“

Familiile victimelor tragediei feroviare din Grecia: „Nu vrem despăgubiri. E ridicol cât costă pentru ei viețile omenești“

Compania Hellenic Train acordă despăgubiri de 42.000 de euro familiilor celor care și-au pierdut viața în accidentul feroviar din Grecia, iar răniții încă internați primesc 10.000 de euro, potrivit TO VIMA (tovima.gr)

Accident de tren în Grecia. FOTO Profimedia

Este vorba despre victimele catastrofei din noaptea de 28 februarie, când un tren de pasageri a intrat în coliziune frontală cu un tren de marfă, la nord de oraşul Larisa, ucigând 57 de persoane, majoritatea studenţi.

Despăgubirile anunțate de companie constau în:

  • 10.000 de euro pentru răniții care sunt încă internați
  • 5.000 de euro pentru răniții care au fost externați;
  • 300 de euro pentru bagajele morților și răniților.

„Nicio despăgubire nu va înfrâna lupta noastră pentru a obține dreptate pentru familii și pentru ca toată lumea să fie trasă la răspundere", a declarat Stelios Sourlas, un avocat al victimelor.

Potrivit companiei Hellenic Train, măsura de despăgubire a victimelor „nu constituie în niciun fel o recunoaștere a răspunderii" din partea sa.

„Nu vrem banii lor. Sunt criminali"

Familiile victimelor consideră penibil acest anunț.

„Nu vrem banii lor, ei sunt criminali. Nu vrem bani de la criminali. E ridicol cât costă pentru ei viețile omenești. Le-au estimat la 42.000, nu le este rușine", spune tatăl unui tânăr mort în accidentul feroviar din Tempi, care cere ca cei care se fac vinovați de tragedie să fie pedepsiți, potrivit LIVE NEWS.

Fiul său, Dimitris, avea 26 de ani.

Indignate că vinovații se ascund, multe dintre familiile victimelor spun că nu le pasă de bani, ci de tragerea la răspundere a responsabililor accidentului.

„Din primul moment am solicitat urmărirea penală a unor personalități politice. Nu vom da înapoi pe asta.", spune și avocatul familiei Iphigeniei Mitska, o altă victimă a tragediei feroviare din Grecia.

„Să nu accepte despăgubiri"

Pentru litigii, rudele victimelor nu ar trebui să accepte banii dacă li se cere de către companie să renunțe la orice drept, spune Apostolos Lytras, pentru MEGA.

Avocata Ariadne Nuka spune că acceptarea daunelor nu exclude posibilitatea de a obține alte drepuri, mai mari, în instanță, unde despăgubirile pot fi stabilite la sume cuprinse între 300.000 și 500.000 de euro.

Amintim că Guvernul elen a anunţat, săptămâna trecută, că va despăgubi fiecare familie care a pierdut o persoană dragă în accident cu o pensie lunară de 1.600 de euro şi eliminarea datoriilor faţă de stat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?