Fane Căpățână, reținut. S-a dat drept polițist și a jefuit un turist străin VIDEO

Fane Căpățână, reținut. S-a dat drept polițist și a jefuit un turist străin VIDEO

Polițiștii bucureșteni au descins, în această dimineață, la locuința interlopului Fane Căpățână care s-a erijat în polițist antidrog și i-a furat banii unui turist străin aflat în Capitală.

„În fapt, la data de 13 noiembrie a.c., Secția 26 Poliție a fost sesizată de către un bărbat, cetățean străin, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în timp ce se afla în fața unui magazin, din Sectorul 4, o persoană necunoscută, sub pretextul că este polițist, i-ar fi efectuat un control corporal, moment în care i-ar fi sustras din portofel 2.500 de lei.”, a transmis Poliția într-un comunicat de presă.

În urma verificărilor a rezultat că suspectul este Ștefan Dinu, zis Fane Căpățână, de 54 de ani, din București, cu antecedente. În mașina acestuia a fost găsit un dispozitiv tip girofar.

Bărbatul a fost reținut pentru uzurpare de calități oficiale și înșelăciune urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Ștefan Dinu, cunoscut drept Fane Căpățână, reținut de polițiști în 2005 Foto Mediafax (arhivă)

Ștefan Dinu, cunoscut ca Fane Căpățână, este o figură importantă a lumii interlope din București. Acesta a fost arestat de mai multe ori, atât pentru înșelăciune și fals de identitate, cât și pentru alte infracțiuni.

Ultima oară acesta a ajuns în închisoare în anul 2009, după ce a oprit în trafic pe Autostrada București - Pitești o mașină în care se afla o familie de belgieni. S-a dat drept polițist de la Serviciul Antidrog, a percheziționat mașina și a furat 1500 de euro din bagaje. A fost eliberat în 2013.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?