Fanii au crezut că regizorul „Oppenheimmer“ a detonat o bombă atomică la filmări. „E flatant că mă cred capabil de asta“

Fanii au crezut că regizorul „Oppenheimmer“ a detonat o bombă atomică la filmări. „E flatant că mă cred capabil de asta“

Unele scene din filmul regizat de Christopher Nolan au fost atât de veridice, încât au împins imaginația fanilor dincolo de absurd.

În „Oppenheimmer“ nu s-au folosit efecte speciale create pe calculator FOTO Profimedia

Pelicula „Oppenheimmer“ , cu Cillian Murphy în rolul principal, recent lansată în cinematografe, spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer (supranumit „părintele bombei atomice“ ) și a proiectului Manhattan.

Proiectul Manhattan a fost un program de cercetare secret al Statelor Unite, desfășurat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, creat cu scopul de a dezvolta prima armă nucleară. Programul a avut mai multe faze: de cercetare teoretică intensă, apoi construirea și testarea primei bombe atomice.

Pe 16 iulie 1945, în cadrul Proiectului Manhattan, a avut loc prima detonare experimentală a unei bombe nucleare, în cadrul Testului Trinity, iar aceasta este una dintre cele mai puternice scene din film.

Christopher Nolan, unul dintre cei mai valoroși regizori de la Hollywood, este cunoscut pentru faptul că preferă efectele analog, create pe platourile de filmare, în locul efectelor speciale create pe calculator (CGI - computer-generated imagery – n.r.).

De altfel, într-un interviu pentru The Hollywood Reporter, cineastul a confirmat că nu există imagini CGI în „Oppenheimmer“, dar nu a dezvăluit cum a fost realizată scena în care are loc testarea bombei atomice. Explozia din film a fost atât de reală pentru fani, încât unii dintre aceștia au venit cu ipoteza absurdă că regizorul a detonat la filmări chiar o bombă atomică.

Este flatant că oamenii mă cred capabil de așa, dar, pe de altă parte, e și puțin înfricoșător“, a declarat Nolan pentru The Hollywood Reporter.

Deși nu a explicat cum a fost realizată scena, Nolan a declarat anterior pentru Total Film că recrearea testului Trinity fără a folosi imagini generate pe computer „a fost o provocare uriașă“.

Regizorul a mai spus că echipa sa a făcut „multe experimente și a testat o mulțime de efecte analogice pentru a crea scena testului Trinity, care trebuia să pară un adevărat coșmar, într-un mod care grafica pe computer nu ar fi reușit niciodată“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?