Fanii jocului Cyberpunk 2077, ţinta atacatorilor cibernetici (Kaspersky)

Fanii jocului Cyberpunk 2077, ţinta atacatorilor cibernetici (Kaspersky)

Cyberpunk 2077 a fost cel mai aşteptat joc al anului 2020, cu opt milioane de exemplare vândute înainte de lansarea oficială, iar din acest motiv infractorii cibernetici au încercat să profite de popularitatea sa masivă pentru a lansa atacuri, informează specialiştii Kaspersky, într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.

Potrivit experţilor, au existat deja cazuri de escrocherii cibernetice care foloseau promisiunea "descărcărilor gratuite" ale jocului respectiv pentru a aduna datele personale ale utilizatorilor, iar acum există şi alţii care caută să profite financiar de pe urma acestui joc, prin răspândirea ransomware-ului (malware care criptează fişierele victimei până când este plătită o răscumpărare).

În acest sens, cercetătorii Kaspersky au descoperit un site web care pretinde să ofere o versiune beta mobilă a Cyberpunk 2077 pentru Android.

"Site-ul este conceput pentru a arăta ca şi cum descărcarea oferită provine din Magazinul oficial Google Play (dar nu este aşa) - complet cu informaţii false despre numărul de instalări şi recenzii false ale utilizatorilor. Odată ce utilizatorii descarcă aplicaţia, primesc o cerere pentru ca aplicaţia să le acceseze fişierele. Dacă acceptă această solicitare, apare o notificare neplăcută: fişierele lor au fost criptate şi vor primi cheia pentru a le decripta numai dacă transferă 500 USD în bitcoin, în decurs de 10 ore. Dacă banii nu sunt transferaţi în timp util, infractorii, care se numesc CoderWare, susţin că vor şterge definitiv fişierele furate", explică specialiştii.

Tentativa de fraudare a fanilor jocului Cyberpunk 2077 nu este prima de acest fel. În luna noiembrie a anului 2020, aceştia au oferit o versiune falsă a jocului concepută pentru Windows cu scopul de a determina utilizatorii să descarce ransomware.

Conform datelor analizate de Kaspersky, atacatorii au obţinut, până în prezent, aproximativ 8.342,50 dolari în bitcoin în "portofel" de pe urma atacurilor ce au avut ca ţintă directă amatorii jocului Cyberpunk 2077. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...