Fără Halep, dar cu opt români: US Open, lista jucătorilor care ne vor reprezenta la New York

Fără Halep, dar cu opt români: US Open, lista jucătorilor care ne vor reprezenta la New York

US Open 2022 a fost turneul care a marcat ultimul meci al Simonei Halep (31 de ani) în circuitul feminin, înaintea scandalului de dopaj care acum a dus-o pe „Simo“ într-o situația inimaginabilă, față de acum un an, după cum Adevărul a arătat aici.

Simona Halep a fost eliminată la US Open 2022, în turul I, pe data de 29 august

Cu o lună în urmă, a apărut o rază de speranță în cazul fostului lider WTA. Pentru că numele Simonei Halep a apărut pe lista preliminară a jucătoarelor pentru US Open 2023. Încă de atunci, Adevărul a explicat însă că acest detaliu nu înseamnă mare lucru. Ceea ce s-a și adeverit, din păcate. Pentru că deși tragerea la sorți se apropie – va avea loc, joi, de la ora 19.00, ora României – Halep apare, în continuare, pe lista de la US Open 2023, însă fără a avea drept de joc. Lângă numele româncei e trecută o steluță care confirmă indisponibilitatea Simonei: „Suspendată provizoriu“.

Așadar, în așteptarea verdictului Sport Resolutions în cazul Halep, România va fi conectată la US Open 2023 prin intermediul celor opt jucători care ne vor reprezenta în diferite probe. Și veștile sunt bune, în acest sens! Pentru că, potrivit jurnalistului freelancer, Daniel Radu , avem patru sportive acceptate direct pe tabloul principal: Sorana Cîrstea, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan și Patricia Țig. Ultima a pătruns pe tablou datorită clasamentului protejat, locul 65 WTA. Un alt amănunt, potrivit informațiilor obținute de Daniel Radu: Sorana va fi cap de serie numărul 30.

Jurnalistul freelancer a explicat mai departe că, în calificări, vor evolua Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Miriam Bulgaru, Irina Bara și Nicholas David Ionel. În proba de dublu s-au înscris perechile Irina Begu / Anhelina Kalinina (Ucraina), Gabriela Ruse / Marta Kostyuk (Ucraina), Monica Niculescu / Alexa Guarachi (Chile) și Victor Cornea / Nikola Cacic (Serbia). Ruse și Kostyuk vor fi cotate cu a 14-a șansă la câștigarea trofeului.

Meciurile din calificări debutează de marți, 22 august, iar partidele de pe tabloul principal, turul I, vor for programate între 28-30 august.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat