Fără Halep la French Open: Avem lista româncelor care ne vor reprezenta, la Paris

Fără Halep la French Open: Avem lista româncelor care ne vor reprezenta, la Paris

Simona Halep (31 de ani, 26 WTA) a ratat deja Australian Open, primul Grand Slam al anului, în condițiile în care stă pe tușă de peste 7 luni, suspensdată pentru dopaj. Și, având în vedere ce a dezvăluit tatăl ei, Stere Halep, aproape sigur, fosta ocupantă a locului 1 WTA va rata și French Open (28 mai – 11 iunie).

Simona Halep a jucat ultima dată, la US Open 2022, pe data de 29 august. FOTO: Arhiva Adevărul

Simona e bine. Încă nu știm nimic. Cum așteptați dumneavoastră, așa așteptăm și noi. Nu știm ce se întâmplă. Termenul (n.r. – pentru audieri) a fost stabilit, inițial, pe 28 (n.r. – aprilie) dar, din câte am înțeles, a fost amânat pentru 30 (n.r. – aprilie). Suntem bine. Când suntem curați, mergem până-n pânzele albe“, a spus tatăl Simonei, prezent, luni seară, la meciul FCSB – Farul.

În aceste condiții, sunt șanse minime ca Halep să joace, la Roland Garros. În schimb, potrivit jurnalistului freelancer, Daniel Radu, la Paris vor fi prezente alte patru românce. Vorbim despre Irina Begu (37 WTA), Sorana Cîrstea (41 WTA), Ana Bogdan (57 WTA) și Patricia Țig (707 WTA). Ele au fost acceptate direct pe tabloul principal.

În cazul lui Țig, acest lucru a fost posibil datorită clasamentului protejat, 65 WTA, din momentul în care aceasta a suferit o accidentare care a scos-o din circuit. Potrivit Daniel Radu, la aceeași strategie va recurge și Jaqueline Cristian (180 WTA), însă pentru Wimbledon (3-16 iulie). În acest moment, Jaqueline evoluează mai mult în turneele ITF din dorința de a-și regla jocul, înainte de a reveni în circuitul WTA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...