Fără limite: de ce femeile preferă parfumurile bărbătești?

Fără limite: de ce femeile preferă parfumurile bărbătești?

Se pare că limitele de gen în lumea aromelor sunt demult depășite: parfumurile unisex căștigă popularitate, iar femeile și bărbații nu ezită să-și împrumute reciproc parfumurile. Întrebarea „ce fel de parfum masculin le place femeilor” devine din ce în ce mai ambiguă, deoarece femeile doresc să simtă mirosul nu pe alesul său, ci pe ele însele. 

Pentru a înțelege de ce femeile folosesc parfumuri masculine, trebuie să ne amintit de ce, în principiu, ne punem un parfum pe corp. La urma urmei, mirosul nu este doar o parte a imaginii, ci în primul rând un sentiment, o emoție, o stare de spirit pe care vrem să o experimentăm. Obiceiul de a alege un parfum https://makeup.ro/categorys/4517/ poate spune multe despre noi și despre caracterul nostru.

Aroma-cauză

Carl Gustav Jung spunea că în fiecare femeie trăiește un animus” (latină - „spirit” de gen masculin), care este responsabil pentru legătura rațională dintre gândurile și convingerile sale. În același timp, el susținea că în fiecare bărbat există un „anima” (latină - „suflet” de gen feminin), care îi ghidează sentimentele. Prin urmare, atracția femeilor pentru parfumurile masculine (și a bărbaților pentru cea feminină) este asociată cu căutarea unui bărbat interior (sau femeie) și crearea unui echilibru.

Anima și animus în parfumerie

Femeia din multe culturi este asociată cu o floare frumoasă iar calea ei este comparată metaforic cu perioadele de înflorire: mugur (copilărie), deschidere (adolescență), înflorire (maturitate), cădere (bătrânețe). Deși tehnologiile moderne din industria frumuseții fac posibilă întinderea acestor faze și revenirea în timp, într-un fel sau altul, aranjamentele florale mai sunt principiale pentru femei. 

Bărbatul în multe culturi este asociat cu un copac (familie). De aici vine și tradiția, care spune că un bărbat în viața sa trebuie să planteze cel puțin un copac - continuând în mod simbolic familia. Un element cheie al parfumeriei pentru bărbați sunt aromele lemnoase asociate cu masculinitatea, forța, stabilitatea și încrederea.

Pentru ca compoziția să fie mai bogată și să diferențieze unele de altele, se adaugă elemente cu note florale și lemnoase precum: tutun, piele, vetiver, ienupar, chiparos, cedru, abanos, lavandă și salvie. 

Ce spun psihologii: de ce femeile aleg parfumurile pentru bărbați?

Gândindu-se la întrebarea dată, psihologii au concluzionat următoarele motive:

Caracter dur și puternic, tip de comportament masculin. Femeia care obișnuiește să “mute” munții și să se bazeze doar pe ele în viață, aromele delicate de flori sau fructe dulci pot suna ca o bâlbâială infantilă.

Nu, o astfel de doamnă va alege un parfum îndrăzneț - și fără petale de trandafir. Sau nu? Argumentul pare îndepărtat, deoarece parfumeria pentru femei conține și parfumuri lemnoase sau de piele care sunt considerate clasic masculine. 

Amintiri plăcute. Mirosul este puternic asociat cu emoția, așa că unele femei sunt fericite să înăbușe parfumul celor dragi pentru a înveseli timpul în separare. O astfel de teorie are loc, dar cu greu poate fi numită o practică frecventă.

Dorința de a crea iluzia unui bărbat în casă. Acest argument face publicul țintă al parfumurilor masculine pentru femeile singure care nu au protecție și un umăr puternic. Așa își face apariția pe raft gelul de duș pentru bărbați, în dulap cămăși și tricouri, iar pe masa de toaletă parfumul bărbătesc. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...