Fără precedent: Şefa TVR a refuzat să răspundă la întrebări în Parlament în scandalul „cap de porc” şi apoi a fugit de ziarişti

Fără precedent: Şefa TVR a refuzat să răspundă la întrebări în Parlament în scandalul „cap de porc” şi apoi a fugit de ziarişti

PSD a făcut scut marţi în Parlament în jurul şefei TVR, Doina Gradea, care fusese invitată în Comisia de cultură să dea explicaţii în scandalul “cap de porc”. La propunerea deputatei Diana Tuşa, majoritatea PSD-ALDE a decis ca parlamentarii să nu aibă dreptul de a-i pune întrebări lui Gradea. Parlamentarii opoziţiei au plecat din sală în semn de protest.

Gradea şi-a citit punctul de vedere de pe foaie, potrivit HotNews.ro, şi a spus că “Mi-am cerut scuze. Este o uzanță în media să își aloce porecle”. Ea l-a acuzat pe Pătraru că ar fi şantajat-o să îi prelungească contractul.

Gigel Știrbu, preşedintele Comisiei de cultură, a anunţat că îl va invita săptămâna viitoare pe Dragoș Pătraru.

Parlamentarii au acuzat PSD de atitudine “comunistă” şi “bolşevică”. “Ce au făcut colegii noştri – v-au creat un mare deserviciu. (…) Maniera prin care au folosit majoritatea în a bloca audierea dvs nu va face decât să ridice încă un semn de întrebare asupra activităţii Televiziunii Publice”, a spus Ştirbu, citat de Agerpres.

Mai mult, după ce simulacrul de audiere s-a încheiat, Doina Gradea a refuzat să le răspundă şi ziariştilor care o aşteptau pe hol, plecând rapid din Parlament.

Reamintim că Dragoş Pătraru a făcut publice înregistrări în care şefa TVR îi insultă pe reporteri, numind o angajată TVR “cap de porc”. În aceleaşi înregistrări, Gradea apare enervată de faptul că un reporter TVR a îndrăznit să îi adreseze întrebări Gabrielei Firea.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro