Farmaciștii solicită demisia directorului Direcției Politica Medicamentului din Ministerul Sănătății

Farmaciștii solicită demisia directorului Direcției Politica Medicamentului din Ministerul Sănătății

Reprezentanții Colegiului Farmaciștilor din România au solicitat miercuri demisia directorului Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății Monica Lazăr pentru "declarații iresponsabile care afectează buna funcționare a farmaciilor", precum și pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu în supravegherea și controlul activității unităților farmaceutice.

"În urma declarațiilor făcute de reprezentanți ai Ministerului Sănătății în cadrul dezbaterii publice organizate pe 4 septembrie 2017, Colegiul Farmaciștilor din România solicită public demisia directorului Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății pentru declarații iresponsabile care afectează buna funcționare a farmaciilor, precum și pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu în supravegherea și controlul activității unităților farmaceutice. Doamna director farm. Monica Lazăr a declarat în cadrul dezbaterii publice că farmaciile actuale sunt 'o bombă', încercând să justifice modificări inoportune ale Legii Farmaciei și a Normelor metodologice de aplicare, modificări care, de altfel, au fost făcute fără a consulta pe cei pe care îi vizează direct: farmaciști", se arată într-un comunicat al Colegiului Farmaciștilor.

Totodată, farmaciștii îi cer directorului să își retragă public declarațiile făcute, care "nu fac altceva decât să decredibilizeze" activitatea unor instituții medicale.

"Mai mult, toate farmaciile care în prezent sunt operaționale pe teritoriul României au fost autorizate de direcția condusă chiar de către dna. Monica Lazăr. În condițiile în care dna director are cunoștință de existența unor farmacii pe care le consideră "o bombă", în loc să generalizeze situația asupra tuturor farmaciilor îi solicităm să facă publice aceste cazuri și să ia măsuri de urgență pentru închiderea sau conformarea lor la reglementările în vigoare, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea pacienților. Îi reamintim, de asemenea, că este responsabilitatea directă a dumneaei să supravegheze, să monitorizeze și să controleze buna organizare și funcționare a farmaciilor, iar dacă astfel de cazuri există, acest lucru este o dovadă clară a neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu", mai susțin farmaciștii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…