Farul câștigă în deplasare la Ploiești. Alibec, realizează dubla și pasează decisiv la golul 3

Farul câștigă în deplasare la Ploiești. Alibec, realizează dubla și pasează decisiv la golul 3

Petrolul Ploiești a pierdut pe teren propriu, la diferență de două goluri în fața celor de la Farul Constanța, într-un meci contând pentru etapa cu numărul 11 din Liga 1.

Infrangere pe teren propriu pentru Petrolul. Foto: Arhiva Adevărul

Ploieștenii au avut prima ocazie importantă a meciului, când Irobiso ar fi putut deschide scorul printr-o lovitură cu capul, lovitură care însă, s-a dus peste poarta celor de la Farul Constanța.

Peste doar 4 minute, cei care deschid scorul sunt constănțenii, care după ce au recuperat un balon în apropierea careului ”găzarilor”, au înscris prin Alibec, ce la executat pe portarul gazdelor cu un șut din unghi.

Țicu de la ploieșteni putea restabili egalitatea în minutul 31, însă șutul său a trecut iar peste poarta apărată de Aioani.

Au trecut din nou 4 minute și, ocazia ratată a ploieștenilor s-a răzbunat: în minutul 35, Alibec a înscris pentru a doua oară, cu o execuție superbă din colțul careului.

Pe finalul primei reprize, Huja a șutat puternic de la distanță, însă Aioani a reușit să înlăture pericolul.

Golul petroliștilor a venit într-un final, în minutul 57, când ploieștenii au redus din diferență prin Gabi Tamaș, care s-a înălțat la centrarea expediată de Jair din corner și l-a învins pe Aioani cu o lovitură de cap.

Egalarea ar fi putut veni în minutul 80, când Grozav a încercat să îl învingă pe Aioani, dar balonul a nimerit plasa laterală a porții apărate de Aioani.

Cei care au dat însă, gol, din nou au fost constănțenii. Enes Sali a avansat spre poarta ploieștenilor, după o fază frumoasă construită de coechipierii săi și a reușit să îl învingă pe Vâlceanu.

În ultimele minute ale partidei, Petrolul a evoluat în zece jucători, după eliminarea lui Irobiso.

Înainte de partida de pe Stadionul Ilie Oană, gazdele erau locul 4 în Liga 1, cu 17 puncte strânse în primele 10 etape, un parcurs remarcabil pentru o nou-promovată. Ele veneau după o înfrângere în deplasare, suferită pe terenul lui Hermannstadt, scor 1-2. În cazul unei victorii cu Farul, Petrolul ar fi urcat în clasament deasupra sibienilor, care se aflau pe locul 3.

De partea cealaltă, Farul este liderul-surpriză din Liga 1, cu 21 de puncte. Elevii lui Gică Hagi sunt la egalitate de puncte cu Rapid, cu același număr de meciuri jucate, însă au un golaveraj superior (+10, față de +5). Constănțenii făceau deplasarea la Ploiești după o victorie la scor de neprezentare cu FC Argeș, 3-0.

Au evoluat echipele:

Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaş, Huja – Borţa (Pashov ’62), Dumitriu, Seto (Manzala ’46), Jair, Ţicu – Irobiso, Ivanovski (Grozav ’46). Antrenor: Nicolae Constantin.

Farul: Aioani – Benzar (Sîrbu ’65), Larie, M. Popescu (Borza ’65), Kiki – Artean, Băluţă, Grameni (Doukoure ’65) – Pitu (Sali ’72), Alibec, L. Munteanu (Casap ’76). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…