Faţa ascunsă a gimnasticii americane. Abuz sexual la lotul feminin, traume fizice şi emoţionale. Antrenorii Bela şi Marta Karolyi, daţi în judecată de o fostă elevă

Faţa ascunsă a gimnasticii americane. Abuz sexual la lotul feminin, traume fizice şi emoţionale. Antrenorii Bela şi Marta Karolyi, daţi în judecată de o fostă elevă

Cotidianul Washington Post a prezentat ieri un caz tulburător, despre adevărul din spatele strălucirii gimnasticii artistice din Statele Unite ale Americii.

Faţa ascunsă a gimnasticii americane. Abuz sexual la lotul feminin, traume fizice şi emoţionale. Antrenorii Bela şi Marta Karolyi, daţi în judecată de o fostă elevă

Articolul, care preia informaţii de la ESPN (vezi aici ), prezintă cazul unei foste gimnaste de top care le-a intentat un proces celor care i-au fost alături în perioada sportului de performanţă, scrie Prosport.

Rămasă deocamdată în spatele cortinei anonimatului, gimnasta i-a dat în judecată pe fostul medic al echipei feminine a SUA, care a abuzat-o sexual, şi pe antrenorii Bela şi Marta Karolyi, care ar fi închis ochii la ceea ce s-a întâmplat. De asemenea, cei doi tehnicieni sunt acuzaţi de implementarea unui regim bazat pe abuzuri fizice şi emoţionale.

Acţiunea în instanţă a fost depusă în California, de o sportivă în vârstă de 24 de ani, care a fost membră a echipei de gimnastică a SUA din 2004 până în 2010 (de la 12 şa 18 ani). Aceasta susţine că medicul echipe, Larry Nassar, i-a introdus degetul în vagin, pe motiv că i-ar ajusta oasele! În septembrie, o altă gimnastă americană, medaliată la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, a depus o altă plângere în instanţă cu acuzaţii similare la adresa lui Nassar.

Conform celor mai recente acuzaţii, abuzul sexual a avut loc la ferma din Texas deţinută de familia Karolyi, care a servit drept cartier general de pregătire al lotului olimpic feminin al SUA începând cu 2001. Bela şi Marta Karolyi ar fi închis ochii a abuzul lui Nassar şi au instituit un ”regim de intimidare şi frică”, prin lovirea şi traumatizarea sportivelor. Acestea erau lipsite de hrană şi apă, erau umilite, spunându-li-se că sunt grase, şi erau puse să-şi dea hainele jos pentru a fi judecate de colege.

Nassar şi soţii Karolyi apar ca învinuiţi în proces, alături de federaţia de gimnastică din SUA, actualul şi fostul preşedinte ale acesteia, precum şi Galina Marinova şi Artur Akopyan, antrenorii privaţi ai gimnastei. Conform publicaţiei citate, Marta Karolyi a refuzat să comenteze.

Federaţia de gimnastică din SUA l-a concediat pe Nassar în vara anului trecut, după ce a primit plângeri privind comportamentul sexual al acestuia din timpul examenelor medicale. Acesta este investigat şi în Michigan, unde ESPN a aflat că sunt peste 30 de plângeri de agresiune sexuală depuse împotriva lui.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

3 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska