Fata de 13 ani, însărcinată, internată din nou în centrul maternal de unde fugise

Fata de 13 ani, însărcinată, internată din nou în centrul maternal de unde fugise

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău a internat-o din nou pe fata de 13 ani într-un centru maternal, după ce poliţiştii au găsit-o la domiciliul bunicilor, în urma dispariţiei din acelaşi adăpost la începutul săptămânii trecute.

În fapt, măsura de protecţie a copilei însărcinate în trei luni a fost luată de către autorităţile statului după ce bunicii paterni la care minora a fugit nu au vrut să-şi asume responsabilitatea creşterii nepoatei lor.

"Minora a fost adusă şi găzduită din nou în Centrul Maternal Bacău întrucât niciuna din rudele minorei nu şi-a asumat responsabilitatea îngrijirii şi ocrotirii acesteia. Specialiştii instituţiei vor continua consilierea fetei în plan social, psihologic, juridic şi medical pentru a fi responsabilizată asupra situaţiei în care se află", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău, Marian Vătămănescu.

Adolescenta de 13 ani provine dintr-o familie monoparentală, însă mama a abandonat-o încă de când era mică, plecând la muncă în străinătate. După ce a fost crescută o perioadă de către o bunică şi o mătuşă, copila a ajuns în grija unui asistent maternal profesionist, dar la care nu a rezistat prea mult timp.

În consecinţă, DGASPC Bacău a decis să o interneze pe fată într-un centru de plasament pentru copii. În momentul în care medicii au constatat că este însărcinată, copila a fost mutată în Centrul Maternal Bacău, de unde a fugit la începutul săptămânii trecute.

Reprezentanţii DGASPC Bacău susţin că fata are, în general, un comportament mai rebel, neacceptând nicio autoritate şi fără a se putea adapta la vreun program. Adolescenta obişnuia să părăsească şi centrul de plasament unde era cazată înainte de a ajunge în centrul maternal.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Acest ofițer ucrainean din Donbas i-a executat pe comandanții ruși din regimentul în care a fost încorporat cu forța

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...