Fată de 14 ani, cumpărată de un bogătaş de 50 de ani. Mama ei, de acord cu relaţia amoroasă. Minora a fost folosită de pedofil ca o amantă cu experienţă

Fată de 14 ani, cumpărată de un bogătaş de 50 de ani. Mama ei, de acord cu relaţia amoroasă. Minora a fost folosită de pedofil ca o amantă cu experienţă

Un om de afaceri în vârstă de 50 de ani este judecat pentru act sexual cu un minor pentru că a sedus o adolescentă, cu care a avut o relaţie timp de un an. Complice al bărbatului a fost mama fetei, trimisă şi ea în judecată. Ancheta a scos la iveală că bărbatul a încercat să cucerească şi alte fete minore, inclusiv făcându-le cunoştinţă cu invitatul său, Smiley, scrie Adevărul .

Un bărbat de 50 de ani din judeţul Cluj este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 14 ani, totul petrecându-se cu acceptul şi chiar încurajarea mamei fetei.

Dosarul aflat pe rolul instanţei scoate la iveală detalii tulburătoare despre modul în care fata de 14 ani a ajuns să fie sedusă de Mihăiţă Codrianu, bărbatul cu 35 de ani mai mare, care i-a cumpărat cadouri scumpe şi chiar a închiriat un apartament pentru fată, mama sa şi cei doi fraţi ai fetei.

Două fete, minore şi ele, martore în dosar, au povestit cum bărbatul a încercat să le cucerească şi pe ele prin cadouri scumpe. În plus, fetele au povestit cum, ca să le impresioneze, Codrianu le-a făcut cunoştinţă cu cântăreţul Smiley. 

Acuzaţiile oficiale aduse bărbatului 

Prin rechizitoriul de trimitere în judecată, Mihăiţă Codrianu, arestat la finalul anului 2019, este acuzat că „în perioada ianuarie 2019 – decembrie 2019 a desfăşurat în mod constant raporturi sexuale, acte sexuale orale sau anale, cu persoana vătămată minoră T.I. (în prezent în vârstă de 15 ani), abuzând de poziţia sa recunoscută de încredere sau de autoritate asupra minorei precum şi de situaţia deosebit de vulnerabilă a acesteia ca urmare a situaţiei de dependenţă psihică şi materială“.

„Actele sexuale s-au desfăşurat în locuinţa persoanei vătămate minore cu acordul mamei persoanei vătămate, inculpata T.E.A., care a înlesnit această activitate şi a sporit autoritatea inculpatului Codrianu Mihăiţă asupra persoanei vătămate”, este acuzaţia adusă de procurori bărbatului şi mamei fetei.

Dormitorul minorei, monitorizat de anchetatori

Mărturiile strânse de procurori de la persoana vătămată, dar şi de la alte două fete, martore în dosar, arată că relaţia dintre Mihăiţă Codrianu şi fată, care avea 14 ani la vremea respectivă, a început în decembrie 2018.

Eleva de 14 ani l-a cunoscut pe bărbatul de 50 de ani prin intermediul unei colege de clasă, care ar fi avut şi ea o relaţie cu Codrianu. Ancheta a scos la iveală că pe fondul tensiunilor din familia minorei, Codrianu le-a luat pe fata de 14 ani, pe mama acesteia şi pe cei doi fraţi ai fetei, de 17 ani şi 8 ani, şi le-a închiriat un apartament în Dej, pentru care plătea 300 de euro lunar. Acolo, bărbatul mergea şi întreţinea relaţii sexuale cu minora de 14 ani, totul petrecându-se cu acordul mamei fetei.

Ancheta a fost declanşată la denunţul tatălui fetei, care, interesându-se de situaţia şcolară a minorei, a aflat că aceasta este aşteptată la şcoală de bărbatul în vârstă de 50 de ani.

Pentru a strânge probe, procurorii au montat tehnică de înregistrat în dormitorul minorei, surprinzând mai multe acte sexuale dintre Codrianu şi fată. „Din mijloacele de supraveghere tehnice instalate de organele judiciare în imobilul… rezultă că din data de 18.11.2019 până la data de 02.12.2019 inculpatul Codrianu Mihăiţă a întreţinut 14 raporturi sexuale normale, precum şi acte sexuale orale sau anale. Toate acţiunile aferente infracţiunii de act sexual cu un minor au fost săvârşite în interiorul imobilului în care locuia inculpata T.E.A., având acordul tacit al acesteia. În plus, din materialul probator rezultă că persoana vătămată a fost în diverse concedii prin România împreună cu inculpatul şi este foarte probabil ca acesta să fi întreţinut raporturi sexuale şi în afara acestui imobil“, mai arată procurorii.

„Mi-a spus că i-ar plăcea ca averea lui să rămână pe mâinile mele”

Trei fete de 14 ani, din acelaşi sat clujean cu amanta minoră a lui Codrianu, le-au povestit anchetatorilor cum a încercat omul de afaceri să le seducă oferindu-le cadouri scumpe şi promiţându-le că vor avea alături de el o viaţă fericită pentru că este bogat şi are proprietăţi în Portugalia. Totodată, arată procurorii, una din metodele de cucerire a minorelor era „prezentarea unor persoane renumite precum artistul Smiley“.

Una dintre martore a declarat că l-a cunoscut pe Codrianu în primăvara anului 2018, prin intermediul unei alte fete. Minora a declarat că în octombrie 2018 a mers cu Codrianu în Cluj pentru a-i cumpăra unei prietene un tort, iar pe drum, bărbatul i-a spus minorei că „este bogat, că are hotel şi casă în Portugalia“. Fata a mai arătat că Mihăiţă Codrianu i-a pus mâna pe picior, mângâind-o lasciv şi spunându-i că „îi va face viaţa frumoasă“. Fata a mai declarat că şi-a tras piciorul pentru a nu o mai putea mângâia. La întoarcere, Codrianu a început să îi vorbească fetei despre sex, spunându-i că lui „îi plac minorele”. Fata a mai declarat că după acest moment l-a evitat pe Codrianu, iar când a aflat că prietena ei este într-o relaţie cu bărbatul a abordat-o, iar aceasta i-a spus că „dacă se iubesc, ce contează vârsta“. De asemenea, fata a mai declarat că mama prietenei a certat-o pentru că intervine în viaţa fiicei sale.

Luată de la vaci şi dusă la întâlnire cu Smiley

O altă fată care are calitate de martor în dosar a declarat că l-a cunoscut pe Codrianu în vara anului 2017, când mergea cu vacile prin faţa casei bărbatului, iar acesta a abordat-o şi au făcut cunoştinţă. Fata a mai declarat că în acea vară, în timp ce mergea spre magazinul din sat, Codrianu a chemat-o să urce în BMW-ul său. După ce l-a chemat pe tatăl fetei să îi lucreze ceva acasă, Codrianu l-a convins pe bărbat să o lase pe fiica sa cu el în oraş. Bărbatul a acceptat, iar Codrianu s-a dus cu minora la un magazin Orange de unde i-a luat un telefon cu cartelă pe abonament, un ceas inteligent şi o husă plătind 1.750 de lei. În aceeaşi zi, bărbatul a dus-o pe fată la restaurant şi i-a propus să înceapă o relaţie cu el.

Fata a povestit că pe drumul spre casă, Codrianu a început să îi vorbească despre relaţii sexuale, despre nopţi romantice între doi parteneri, propunându-i indirect să întreţină relaţii sexuale cu el. Fata a declarat că în momentul în care bărbatul i-a pus mâna pe picior a început să zbiere, iar două zile mai târziu a mers acasă la ea cu cadouri scumpe. Minora a mai declarat că inculpatul i-a spus că „să mă gândesc bine, că e singura şansă pe care el mi-o acordă să fiu împreună cu el“.

„De asemenea, a început să îmi spună că el mă face fericită, că pot să am ce vreau pe lumea asta, tot ce îmi doresc. Mi-a spus că pleacă de tot în Portugalia şi nu se mai întoarce, că el s-a îndrăgostit de mine de un an înainte, că el ştie că eu sunt mai tânără ca el, dar i-ar plăcea ca averea lui să rămână pe mâinile mele, că şi-ar dori ca copiii lui să îmi spună mamă“, a declarat fata.

Minora a mai declarat că în anul 2018, în perioada Zilelor Dejului, Codrianu a întrebat-o dacă vrea să îl cunoască pe Smiley. Fata a mai declarat că Mihăiţă Codrianu l-a dus pe artist la ea acasă pentru a le face cunoştinţă, iar ulterior au plecat spre Dej „împreună cu artistul, dar şi cu asistenţii acestuia, unde a povestit mai multe cu artistul“. Pe pagina personală de Facebook a fetei apare poza postată de ea, din 28 iulie 2018, în care apare împreună cu Smiley.

Fata a mai declarat că în acea zi, acasă la Codrianu au fost şi alte vedete, dar acestea nu au fost la concert. Unei alte fete, tot minore, Codrianu i-a promis că o va lansa în industria muzicală, cumpărându-i chiar boxe şi microfon pentru a exersa.

Victima perfectă: accepta orice îi cerea Mihăiţă

În urma descoperirii cazului, minora a fost supusă şi unei evaluări psihologice care arată că bărbatul de 50 de ani a profitat de problemele din familia fetei, de lipsa de afecţiune din partea tatălui, creându-i minorei o dependenţă totală de el.

„Se observă că persoana vătămată accepta orice îi solicita Mihăiţă, avea nevoie de gratificarea şi atenţia constantă a acestuia, iar în lipsa acestuia sau în lipsa contactului imediat cu inculpatul avea stări de nelinişte, şi-a dezvoltat o neîncredere în forţele proprii datorită faptului că era ajutată în mod constant de către inculpat, precum şi că manifestă o preferinţă pentru prezent. Aceste elemente duc la concluzia că inculpatul se afla într-o poziţie de vădită autoritate asupra minorei, dar şi faptul că persoana vătămată este dependentă psihic de inculpat“, se arată în raportul expertului.

Fata a ajuns atât de dependentă de bărbatul cu 35 de ani mai mare încât a cerut să îl viziteze la închisoare după ce a fost arestat sau să îi scrie o scrisoare. Ea a negat cu putere relaţia lor, dar pusă în faţa probelor incontestabile a recunoscut. Acum are calitatea de parte vătămată în dosar.

Procesul lui Mihăiţă Codrianu este programat a începe la 21 septembrie, la Judecătoria Dej. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”