FBI examinează laptopuri având legătură cu suspecții atentatelor din Belgia

FBI examinează laptopuri având legătură cu suspecții atentatelor din Belgia

Biroul Federal de Investigații examinează laptopuri având legătură cu suspecții atacurilor mortale de la Bruxelles comise săptămâna trecută, în timp ce anchetatorii lucrează pentru a dezlega rețeaua militantă aflată în spatele atentatelor, relatează Reuters.


Laptopurile au sosit în Statele Unite vineri și sunt acum examinate de experți FBI, a declarat marți o sursă guvernamentală americană familiară cu problema.

Wall Street Journal a informat luni că autoritățile belgiene au trimis copii ale hard disk-urilor laptopurilor. Nu este încă clar dacă tehnicienii FBI au recuperat date semnificative de pe aceste hard disk-uri trimise de belgieni, a declarat această sursă pentru Reuters.

Oficialii americani au promis sprijin pentru eforturile belgiene de pedepsire a militanților aflați în spatele atacurilor sinucigașe cu bombă din 22 martie într-o stație de metrou din Bruxelles și în aeroportul Zaventem al orașului, precum și la originea altor atacuri recente, amintește Reuters.

Sâmbătă, președintele Barack Obama a declarat că o echipă de agenți FBI îi ajută pe anchetatori pe teren în Belgia.

Potrivit oficialilor americani, agențiile de securitate și informații ale Belgiei sunt suprasolicitate de probleme politice, financiare și culturale interne, inclusiv diviziuni lingvistice între anchetatori vorbitori de limbă franceză și de flamandă.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…