FBI preia controlul intrărilor în New York după explozia de pe podul Rainbow

FBI preia controlul intrărilor în New York după explozia de pe podul Rainbow

Poliția americană și Biroul Federal de Investigații (FBI) au preluat controlul asupra tuturor intrărilor în New York, în urma unei presupuse tentative de atac terorist pe podul Rainbow de la granița cu Canada, a anunțat guvernatorul statului New York, Kathy Hochul.

  • O explozie a avut loc pe partea americană a podului Rainbow, lângă Cascada Niagara, la granița dintre SUA și Canada. Două persoane au murit.. Biroul primăriei din orașul de graniță Niagara Falls a declarat că a avut loc „un incident care a implicat un vehicul”.
  • FBI investighează incidentul ca pe o tentativă de atac terorist. Surse pentru Fox News că o mașină cu explozibili a încercat să ajungă la punctul de control de la frontieră. Polițiștii caută un al doilea vehicul care ar putea fi legat de explozie.
  • La locul incidentului a fost găsită o valiză care poate conține un dispozitiv exploziv.
  • Ambele persoane decedate se aflau în interiorul vehiculului. Se precizează că și un polițist de frontieră a suferit răni ușoare.
  • Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a fost informat despre incident. Potrivit acesteia, reprezentanți ai agențiilor guvernamentale sunt la fața locului și gata să ofere asistență.
  • Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a fost, de asemenea, anunțat despre situație. Ottawa consideră incidentul ca fiind grav, dar încă nu va specula cu privire la posibilele cauze ale incidentului.
  • Canada și-a închis granița cu Statele Unite în zona exploziei mașinii. De asemenea, sunt închise patru puncte de trecere a frontierei: Rainbow Bridge, Whirlpool Bridge, Queenston Bridge și Peace Bridge. La locul incidentului este vizibil fum, iar în zona punctului de trecere a frontierei sunt pagube.
  • SUA au raportat că explozia de pe Rainbow Bridge nu a oprit operarea aeroporturilor. FBI-ul a preluat controlul punctelor de intrare în New York.
  • Podul Rainbow face legătura între Canada și SUA. Lungimea totală a podului, pus în funcțiune în 1941, este de aproximativ 440 m.
image

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”