FBI spune că au de 50 de ori mai puțini hackeri decât China

FBI spune că au de 50 de ori mai puțini hackeri decât China

Directorul FBI, Christopher Wray a remarcat că „amploarea amenințării cibernetice chinezești este de neegalat”

Christopher Wray. Foto: Arhiva Adevărul

Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI) are de 50 de ori mai puțini angajați implicați în combaterea amenințărilor din spațiul cibernetic decât China, a declarat joi directorul instituției, Christopher Wray, la audierile în comisia de bugeat a Camerei Reprezentanților a Congresului SUA.

Vă voi da o idee cu ce ne confruntam. Dacă fiecare dintre „agenții cibernetici” și „analiștii de informații” FBI se concentrează exclusiv pe amenințarea cibernetică chineză și doar pe China, vor exista în continuare mai mulți chinezi hackeri decât „personalul cibernetic” al FBI cu un raport de cel puțin 50 la 1”, a argumentat Wray.

"Amploarea amenințării cibernetice chinezești este de neegalat. Programul lor de hacking este mai mare decât cel al tuturor celorlalte țări majore la un loc", a argumentat directorul FBI. „Ei [hackeri chinezi] au furat mai multe dintre datele noastre personale și corporative decât toate celelalte țări <...> la un loc.

Pe lângă amenințarea cibernetică din China, potrivit directorului FBI, Statele Unite se confruntă cu amenințări similare din partea Rusiei, Iranului și Coreei de Nord.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...