FBI-ul a neutralizat malware-ul folosit de FSB pentru furtul de documente secrete

FBI-ul a neutralizat malware-ul folosit de FSB pentru furtul de documente secrete

Statele Unite au anunţat marţi că au neutralizat un program spion rusesc numit "Snake" care a fost sursa a numeroase atacuri împotriva unor ţări membre NATO în ultimii 20 de ani, relatează AFP.

Foto: Shutterstock

Operaţiunea "Medusa" a scos din funcţiune acest software, care a permis serviciilor de securitate ruse (FSB) "să fure sute de documente sensibile din cel puţin 50 de ţări", atacând în special departamentele IT ale guvernelor sau mass-media, potrivit unui comunicat al Departamentul de Justiţie al SU A.

"Datorită unei operaţiuni de înaltă tehnologie, care a transformat acest malware rus împotriva lui însuşi, agenţiile americane de aplicare a legii au neutralizat unul dintre cele mai sofisticate instrumente ruseşti de spionaj cibernetic", a declarat ministrul adjunct al Justiţiei, Lisa Monaco.

Potrivit autorităţilor americane, software-ul era ghidat de la o unitate FSB numită "Turla", situată în Ryazan, Rusia, şi putea să identifice, să fure documente şi să rămână nedetectat pe o perioadă nedeterminată. Agenţii "Turla" exfiltrau aceste date folosind reţeaua mondială de computere infectate.

Victime ale acestei acţiuni de spionaj au fost, de asemenea, identificate în Belgia, Ucraina, Statele Unite sau Georgia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...