FC Barcelona a câştigat Cupa Spaniei pentru a 30-a oară

FC Barcelona a câştigat Cupa Spaniei pentru a 30-a oară

Echipa FC Barcelona a câştigat Cupa Spaniei la fotbal pentru a 30-a oară în istoria sa, învingând cu scorul de 5-0 (3-0) formaţia FC Sevilla, în finala disputată sâmbătă seara pe stadionul Metropolitano din Madrid.

Catalanii au dominat cu autoritate prima repriză a întâlnirii, pe parcursul căreia au marcat de trei ori, prin uruguayanul Luis Suarez (min.14 şi 40) şi argentinianul Lionel Messi, care a punctat la rândul său în minutul 31.

După pauză, Barca şi-a mărit avantajul prin Andres Iniesta (min.52), căpitanul grupării "blaugrana" fructificând o pasă impecabilă a lui Messi (co-autor şi la cel de-al doilea gol al lui Suarez).

Brazilianul Philippe Coutinho a înscris al cincilea gol al catalanilor, în minutul 69, când a transformat o lovitură de la 11 m, după un henţ în careu comis de Clement Lenglet, fundaşul central al andaluzilor.

Ajunsă anul acesta la cea de-a 116-a ediţie, Copa del Rey este cea mai veche competiţie din fotbalul spaniol, fiind înfiinţată în 1903.

După FC Barcelona, care a cucerit trofeul pentru al patrulea an consecutiv, echipa cu cele mai multe succese în Cupa Spaniei este Athletic Bilbao (23), urmată de Real Madrid (19) şi Atletico Madrid (10).
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...