F.C. Barcelona, acuzații fără precedent. Procurorii au formulat denunț împotriva clubului: „Corupție în formă continuată”

F.C. Barcelona, acuzații fără precedent. Procurorii au formulat denunț împotriva clubului: „Corupție în formă continuată”

Parchetul Spaniol a denunțat gruparea Catalană pentru „cazul Negreira”, plăți făcute către fostul vicepreședinte al Comisiei de Arbitri spanioli.

Timp de 17 ani, între 2001 și 2018, FC Barcelona a făcut plăți de 7 milioane de euro către societatea Dasnil SL, fondată în 1995 de Enriquez Negreira, fost vicepreședinte al Comisiei de Arbitri spanioli.

Parchetul General spaniol a decis să se autosesizeze și a denunțat gruparea catalană, care este acum acuzată de corupție în afaceri în formă continuată, plățile fiind făcute pe o perioadă îndelungată.

Infracțiunea de „corupție în afaceri” este în vigoare de 13 ani și include fraudele din sport.

Vizați direct de infracțiune sunt sunt Enriquez Negreira, beneficiarul plăților și unul dintre foștii președinți ai clubului catalan, Josep Maria Bartomeu.

Ce riscă Barcelona

”Fiind încadrată în dosar ca persoană juridică, Barcelona riscă o amendă grea, potrivit Diario AS . Există și un precedent: în 2016, când Barcelona a fost judecată tot ca persoană juridică pentru nereguli fiscale la transferul lui Neymar, a primit tot o amendă, atunci în valoare de 5,5 milioane de euro. Probleme pentru Barcelona la nivel sportiv ar putea apărea dinspre UEFA și FIFA. Organizația continentală așteaptă o decizie finală și, în cazul în care Barcelona ar fi găsită vinovată, atunci ar putea fi exclusă din competițiile europene. FIFA are o putere mai mare, poate interveni peste organizațiile fotbalistice din Spania și să impună retrogradarea clubului”, scrie gsp.ro.

În dosarul de corupție au apărut detalii de acum mai bine de patru ani, când Enriquez Negreira, fost vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli, a trimis Barcelonei un document prin care solicita plata datoriilor pe jumătate de an, peste 260.000 de euro și amintea de „o relație atât de lungă, în care am avut atât de multe secrete împărtășite”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...