FC Botoșani părăsește Europa League, după 0-3 cu Legia Varșovia

FC Botoșani părăsește Europa League, după 0-3 cu Legia Varșovia

FC Botoșani a fost învinsă de formația poloneză Legia Varșovia cu scorul de 3-0 (2-0), joi seara, pe Stadionul Municipal din Botoșani, în manșa secundă a turului doi preliminar al Europa League la fotbal, după ce fusese învinsă și în primul joc, cu 1-0. Botoșănenii, debutanți în cupele europene, au fost eliminați din competiție după un eșec drastic pe teren propriu, care putea fi chiar mai mare.

Echipa antrenată de Leo Grozavu a evoluat sub nivelul arătat la Varșovia, gafând nepermis, în special prin fundașul Cordoș, coautor moral la primele două goluri.

Guilherme a marcat pentru vicecampioana Poloniei în minutul 7, după o contră pornită de la eroarea lui Andrei Cordoș. Legia și-a majorat avantajul în minutul 38, prin Nemanja Nikolic, dintr-un penalty acordat pentru faultul lui Florin Acsinte asupra internaționalului maghiar. Al treilea gol al oaspeților a fost marcat de Aleksandar Prijovic (83), scăpat singur cu portarul din poziție suspectă de ofsaid.

Bucovinenii au avut o perioadă bună după primul sfert de oră, cu trei ocazii în decurs de câteva minute: Raul Costin (15) a tras din marginea careului, dar mingea a trecut razant cu bara porții fostului său coechipier de la FC Vaslui, Dusan Kuciak; Hadnagy (16) a tras bine de la circa 20 de metri, dar Kuciak a deturnat în corner; portarul slovac a fost la post și la lovitură liberă de la 22 m executată de Croitoru (18), respingând în corner.

Legia a mai ratat prin Duda (32), singur cu portarul, după o nouă gafă a lui Cordoș, iar Iliev a preferat să acorde corner (36) la șutul lui Kucharczyk, care se ducea pe lângă poartă. Cordoș a greșit din nou (41), iar Guilherme a trimis în bară.

După pauză, vicecampioana Poloniei a ratat prin Zyro (47), șutul acestuia fiind apărat de Iliev.

Legia nu a mai forțat, a preferat un joc de uzură, iar FC Botoșani și-a creat câteva ocazii de gol. Martinus (58) a tras un șut periculos, reținut greu de Kuciak, apoi Acsinte (63) a trimis slab și nu l-a putut învinge pe Kuciak, Croitoru (71) a trimis în vinclul porții oaspete din afara careului, iar Vașvari (87) a tras peste poartă.

În turul al treilea preliminar, Legia va înfrunta învingătoarea dintre FK Kukesi (Albania) și FK Mladost Podgorica (Muntenegru).

FC Botoșani — Legia Varșovia 0-3 (0-2)
Au marcat: Guilherme (7), Nemanja Nikolic (38 — penalty), Aleksandar Prijovic (83).
Botoșani — Stadion Municipal
Europa League — turul II preliminar (manșa a II-a)
În prima manșă: 0-1

Au evoluat echipele:
FC Botoșani: 1. Plamen Iliev — 19. Andrei Patache (11. Quenten Martinus, 33), 5. Florin Plămadă, 3. Andrei Cordoș (10. Gabriel Vașvari, 46), 20. Florin Acsinte — 30. Raul Costin (16. Scott Robertson, 73), 17. Stelian Cucu — 7. Ciprian Brata, 8. Marius Croitoru (căpitan), 88. Radoslav Dimitrov — 80. Attila Hadnagy. Antrenor: Leo Grozavu.
Rezerve neutilizate: 12. Răzvan Pleșca — 4. George Miron, 21. Dan Roman, 23. Rashid Browne.
Legia: 12. Dusan Kuciak — 28. Lukasz Broz, 25. Jakub Rzezniczak (căpitan), 2. Michal Pazdan, 17. Tomasz Brzyski (33. Michal Zyro, 46) — 37. Dominik Furman, 3. Tomasz Jodlowiec (16. Michal Maslowski, 80) — 6. Guilherme, 8. Ondrej Duda, 18. Michal Kucharczyk — 11. Nemanja Nikolic (99. Aleksandar Prijovic, 70). Antrenor: Henning Berg.
Rezerve neutilizate: 1. Arkadiusz Malarz — 4. Igor Lewczuk, 19. Bartosz Bereszynski, 9. Marek Saganowski.

Arbitru: Alexandre Boucaut; arbitri asistenți: Jimmy Cremers, Rien Vanyzere; arbitru de rezervă: Christophe Delacour (toți din Belgia)
Delegat UEFA: Nebojsa Ivkovic (Serbia), observator UEFA pentru arbitri: Tony Asumaa (Finlanda)
Cartonașe galbene: Cordoș (32), Costin (67).

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat