FC Viitorul, învinsă cu 4-0 și eliminată de APOEL Nicosia din preliminariile Ligii Campionilor

FC Viitorul, învinsă cu 4-0 și eliminată de APOEL Nicosia din preliminariile Ligii Campionilor

FC Viitorul Constanța a fost învinsă de formația cipriotă APOEL Nicosia cu scorul de 4-0 (0-0, 1-0), după prelungiri, miercuri seara, pe stadionul GSP din Nicosia, și a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal.

Sursa foto: fcviitorul.ro

Campioana României, care s-a impus în primul meci cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Cristian Ganea (75), din lovitură liberă, a făcut dovada lipsei sale de experiență în acest meci.

FC Viitorul a ratat ocazii mari de a tranșa calificarea, a primit un gol marcat de Carlao (54) la o fază fixă și a cedat total în prelungiri, când au mai înscris Georgios Merkis (93), Igor De Camargo (94) și George Efrem (105+1).

Sursa foto: fcviitorul.ro

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a început în forță și a ratat o mare ocazie în minutul 3, când Coman a șutat de la 23 de metri, dar mingea a fost deviată în bară de Rueda. FC Viitorul a ratat o nouă situație în min. 7, când Țîru a reluat peste poartă din 6 metri. Același Coman a avut o oportunitate mare de gol în min. 19, dar a fost blocat in extremis de Rueda.

Singura ocazie a gazdelor în prima repriză a fost o deviere a lui De Camargo (28), de lângă Țîru, dar a scos Rîmniceanu de la colțul scurt.

Sursa foto: fcviitorul.ro

Constănțenii au mai avut o ocazie până la pauză, un șut al lui Nedelcu de la distanță (34), respins de Waterman.

Repriza secundă a fost dominată de ciprioți, pe fondul undei căderi a Viitorului, iar ocaziile au început să curgă la poarta lui Rîmniceanu. Portarul Viitorului a respins în bară în min. 49, șutul la colțul scurt al lui Aloneftis, după care APOEL a deschis scorul, Carlao marcând cu capul de lângă Țîru, la cornerul executat de Aloneftis (54).

Țîru (56) a avut și el o șansă, dar a reluat cu capul pe lângă poartă.

Sursa foto: fcviitorul.ro

Rîmniceanu a respins șutul de la 18 metri al lui Ebecilio (64), Ganea a fost aproape de autogol (67), portarul Viitorului a respins lovitura liberă de la 30 de metri a lui Vander (71), Lago a șutat pe lângă din 16 metri (71), iar apoi Rîmniceanu (73) l-a blocat pe Bertoglio în careu. Rîmniceanu a ieșit greșit (73), dar Milanov (ex-FC Vaslui) a trimis pe lângă cu capul. Ebecilio (79) a tras pe lângă poartă din 16 metri, însă la ultima fază din timpul regulamentar, FC Viitorul a ratat calificarea în play-off, Herea centrând în fața porții, de unde Chițu nu a ajuns la minge.

În prelungiri, Viitorul a cedat total și a încasat două goluri rapide, fundașul Georgios Merkis marcând (93) la o ezitare în lanț a apărării constănțene, pentru ca un minut mai târziu (94), De Camargo să puncteze simplu cu capul din 6 metri.

Eric (98) a avut șansa de a readuce Viitorul în meci, dar a ratat incredibil cu poarta goală, fiind blocat de un fundaș. Al patrulea gol al gazdelor a fost semnat de Efrem (105+1), subliniind degringolada din apărarea Viitorului.

Echipa lui Hagi, care va evolua în play-off-ul Europa League, a mai avut două ocazii până la final, prin Chițu (114) și Eric (120), Waterman fiind la post de fiecare dată.

APOEL a pierdut doar unul din ultimele zece meciuri europene de pe teren propriu.

FC Viitorul a pierdut la scor (0-5) și primul său meci european jucat în deplasare.

Tragerea la sorți a meciurilor din play-off va avea loc vineri, la Nyon.

APOEL Nicosia — FC Viitorul Constanța 4-0 (0-0, 1-0), după prelungiri
Au marcat: Carlao (54), Georgios Merkis (93), Igor De Camargo (94), George Efrem (105+1).
Nicosia, Stadionul GSP: 15.000 spectatori
Liga Campionilor — turul al treilea preliminar (manșa a doua)
În prima manșă: 0-1

Au evoluat echipele:

APOEL: 99. Boy Waterman — 21. Jivko Milanov, 5. Jesus Rueda, 50. Carlao (30. Georgios Merkis, 81), 3. Roberto Lago — 10. Facundo Bertoglio, 26. Nuno Morais (căpitan), 16. Vinicius, 46. Stathis Aloneftis (6. Lorenzo Ebecilio, 55) — 77. Vander (7. George Efrem, 88), 9. Igor De Camargo. Antrenor: Georgios Donis.
Rezerve neutilizate: 78. Urko Pardo — 4. Kostakis Artymatas, 11. Nektarios Alexandrou, 14. Tommy Oar.

Sursa foto: fcviitorul.ro

FC Viitorul: 12. Victor Rîmniceanu — 21. Kevin Boli, 15. Bogdan Țîru, 4. Marius Constantin, 22. Cristian Ganea — 6. Romario Benzar (căpitan), 16. Dragoș Nedelcu (5. Sebastian Mladen, 82), 18. Dani Lopez — 25. Aurelian Chițu, 7. Florinel Coman (27. Eric De Oliveira Pereira, 96), 23. Alexandru Cicâldău (10. Ovidiu Herea, 82). Antrenor: Gheorghe Hagi.
Rezerve neutilizate: 31. Alexandru Buzbuchi — 17. Andrei Ciobanu, 19. Robert Hodorogea, 98. Adrian Dumitrescu.

Arbitru: Aleksei Eskov; arbitri asistenți: Dmitri Mosiakin, Igor Demeșko; arbitru de rezervă: Kiril Levnikov (toți din Rusia)
Observator UEFA pentru arbitri: Manuel Mejuto Gonzalez (Spania), delegat UEFA: Haris Gvozden (Bosnia)
Cartonașe galbene: Boli (30), Vinicius (44), Țîru (68), Ebecilio (88), Eric (98), Benzar (105+2), Nuno Morais (112), Herea (118), Milanov (118).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...