FC Zurich - Steaua 0-0, în Europa League

FC Zurich - Steaua 0-0, în Europa League

Steaua București a încheiat la egalitate cu formația elvețiană FC Zurich, scor 0-0, meciul disputat joi seara, în Grupa L a competiției de fotbal Europa League, pe Stadionul Letzigrund.

Steaua a controlat tactic o întâlnire de factură modestă și a avut o posesie superioară, dar a avut puține ocazii și a fost obosită pe final. FC Zurich, lider autoritar în divizia a doua din Elveția, a arătat din nou ca o echipă disciplinată și atletică, deși a jucat mai slab decât în urmă cu două săptămâni, la București.

Steaua a demonstrat din nou că este departe de valoarea de acum câțiva ani, însă mai speră în calificare.

Începutul partidei a fost echilibrat, Steaua făcând un presing eficient, care nu i-a permis adversarului să construiască.

Gazdele și-au creat totuși o ocazie importantă în minutul 21, când mingea a ajuns cu șansă la Roberto Rodriguez, care a trimis pe lângă poartă.

După câteva zeci de secunde, Steaua a avut o ocazie de-a dreptul uriașă, însă De Amorim a trimis peste, de la circa 10 metri.

În minutul 36, Moke a tras pe centrul porții, după o pasă a lui De Amorim, iar după un minut FC Zurich a replicat prin lovitura de cap a lui Winter.

O ocazie mare a echipei elvețiene a venit în minutul 40, când Niță a salvat în fața lui Cavusevic.

FC Zurich a fost mai ofensivă în actul secund și Niță a boxat la un corner în minutul 58. Elevii lui Laurențiu Reghecampf nu au avut niciun șut pe poartă în repriza a doua.

Popa a centrat dezamăgitor în minutul 83, la una din puținele acțiuni notabile ale vicecampioanei României.

În minutul 85, Kone l-a remarcat pe Niță cu o lovitură de cap. În aproape același minut la meciului de la București, Kone marcase golul echipei elvețiene.

În penultimul minut al timpului regulamentar, Kone și Rodriguez au produs panică în apărarea stelistă. Echipa elvețiană a fost mai proaspătă și mai periculoasă în final.

Mijlocașul Mihai Pintilii, abia revenit după o accidentare, s-a aflat pe banca de rezerve.

Meciul din urmă cu două săptămâni dintre cele două echipe, de la București, s-a încheiat 1-1.

Trebuie menționat că Steaua nu a câștigat până acum niciodată în Elveția, având un bilanț de patru egaluri și două înfrângeri în meciurile disputate în această țară.

Steaua are acum 3 puncte și este pe ultimul loc, 4, în clasamentul grupei. FC Zurich, cu 5 puncte, se află pe poziția a treia.

Următorul meci al Stelei în Europa League va fi pe 24 noiembrie, pe teren propriu, împotriva lui Osmanlispor.

FC Zurich — Steaua București 0-0
Zurich, Stadionul Letzigrund
Europa League — Grupa L
În tur: 1-1

Au evoluat echipele:

FC Zurich: 1. Andris Vanins — 26. Cédric Brunner, 25. Ivan Kecojevic, 13. Alain Nef (căpitan), 41. Kay Voser (28. Nicolas Stettler, 29) — 20. Burim Kukeli — 7. Adrian Winter (4. Moussa Koné, 65), 15. Oliver Buff (27. Marco Schoenbaechler), 29. Sangoné Sarr, 34. Roberto Rodriguez — 21. Dzengis Cavusevic. Antrenor: Uli Forte.
Rezerve neutilizate: 61. Novem Baumann — 8. Antonio Marchesano, 10. Davide Chiumiento, 24. Michael Kempter.

Steaua: 1. Florin Niță — 4. Gabriel Tamaș, 21. Wilfried Moke, 13. Alin Toșca (căpitan), 15. Marko Momcilovic — 55. Alexandru Bourceanu (19. Adnan Aganovic, 63), 11. Muniru Sulley (9. Alexandru Tudorie, 85) — 77. Adrian Popa, 27. Fernando Boldrin, 29. William De Amorim — 14. Bojan Golubovic (20. Vlad Achim, 72). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 2. Gabriel Simion, 6. Mihai Pintilii, 17. Antonio Jakolis.

Arbitru: Robert Schoergenhofer; arbitri asistenți: Roland Brandner, Roland Riedel; arbitri asistenți adiționali: Rene Eisner, Dieter Muckenhammer; arbitru de rezervă: Stefan Kuehr (toți din Austria)
Delegat UEFA: Artur Azarian (Armenia), observator UEFA pentru arbitri: Christer Faellstroem (Suedia)
Cartonașe galbene: Sulley (53), Kecojevic (71)

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”