FCSB, învinsă de Viktoria Plzen cu 2-0, în Europa League

FCSB, învinsă de Viktoria Plzen cu 2-0, în Europa League

FCSB a fost învinsă de formația cehă Viktoria Plzen cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe stadionul Struncovy Sady din Plzen, în Grupa G a Europa League la fotbal.

Vicecampioana Cehiei s-a impus prin golurile marcate de Milan Petrzela (49) și Jan Kopic (76), la capătul unui meci în care au abundat ratările, de ambele părți, mai ales în prima repriză.

FCSB, care avea nevoie de un egal pentru a-și asigura câștigarea grupei, a evoluat sub așteptări, cu numeroase erori în apărare, favorizate și de formula aliniată de antrenorul Nicolae Dică, acesta preferând să lase pe banca de rezerve titulari cerți ca Niță, Nedelcu, Gnohere, Tănase și Budescu, în timp ce Pintilii și Momcilovic nu s-au aflat în lot.

Golofca (6) a deschis seria ratărilor la Plzen, șutul său cu efect, la colțul lung, fiind respins de portar. Prima oportunitate a gazdelor a fost semnată de Petrzela (10), cu un șut în plasa laterală. Un minut mai târziu, Kolar a fost blocat de tânărul portar Vlad în situație de unu la unu.

Alibec (20) a avut o mare șansă de a deschide scorul, scăpând spre poartă, dar a șutat slab și portarul a prins.

Viktoria a avut o serie de ocazii mari de gol, dar Reznicek a ratat într-un minut (20, 21), Vlad fiind la post de fiecare dată, pentru ca apoi Kolar (23), rămas nemarcat în careu, să piardă mingea în fața porții. Reznicek (24) a nu a reușit să ajungă la mingea centrată în fața porții.

FCSB a cerut penalty în min. 27, prin Coman, împins în careu de Hejda, dar arbitrul nu a acordat nimic.

Vicecampioana Cehiei a mai avut o situație notabilă prin Limbersky (27), al cărui șut a fost prins de Vlad.

Alibec a ieșit la rampă prin două șuturi de la distanță (28, 32), al doilea, din lovitură liberă de la circa 30 de metri, fiind respins în corner de portar. Planic a avut și el o oportunitate bună, dar a reluat pe lângă poartă cu capul (33).

În min. 33 cehii au avut cea mai mare ocazie, când Enache a scos de pe linia porții reluarea lui Reznicek.

FCSB a avut prima ocazie clară după pauză, prin Alibec (48), care a tras de la 25 de metri, însă Hruska a respins salvator.

Liderul din Cehia a deschis scorul în min. 49, prin Petrzela, plecat dintr-o poziție de ofsaid, de lângă Junior Morais, după o lansare de la Hrosovsky.

Vicecampioana României a avut șansa egalării (52), din lovitură liberă, prin Bălașa, dar portarul Hruska a respins de lângă bară.

Viktoria Plzen se putea desprinde prin Kopic (53), care a scăpat singur cu Vlad, dar a tras pe lângă poartă.

FCSB a preluat apoi controlul jocului și a căutat egalarea, dar Bălașa (58) a trimis din lovitură liberă pe lângă poartă, apoi Man (61) a șutat peste poartă, iar Hruska a salvat remarcabil șutul lui Tănase (63), de la circa 25 de metri.

Viktoria a marcat al doilea gol în min. 76, prin Kopic, care a deviat cu capul șutul lui Kolar, după ce Vlad salvase senzațional reluarea aceluiași Kopic.

Până la final FCSB nu a mai reușit nimic notabil, deși a căutat măcar golul de onoare. Pentru FCSB este al doilea eșec la rând, după 0-1 cu CSM Poli Iași, în Liga I.

Viktoria a reușit prima sa victorie în fața unei echipe românești și și-a asigurat calificarea în șaisprezecimile de finală ale Europa League. Echipa cehă fusese eliminată anterior de Petrolul Ploiești (1-1 în deplasare, 1-4 acasă), de Astra Giurgiu (1-1 în deplasare, 1-2 acasă) și de FCSB (2-2 în deplasare, 1-4 acasă).

În ultima etapă a grupei, pe 7 decembrie, FCSB primește vizita formației elvețiene Lugano, iar Viktoria va juca în deplasare cu Hapoel Beer Sheva.

Viktoria Plzen — FCSB 2-0 (0-0)
Au marcat: Milan Petrzela (49), Jan Kopic (76).
Plzen, stadion Struncovy Sady
Europa League — Grupa G
În tur: 0-3

Au evoluat echipele:
Viktoria: 16. Ales Hruska — 14. Radim Reznik, 2. Lukas Hejda, 4. Roman Hubnik (căpitan), 8. David Limbersky — 7. Tomas Horava, 17. Patrik Hrosovsky — 11. Milan Petrzela (29. Diego Zivulic, 88), 26. Daniel Kolar (25. Ales Cermak, 84), 10. Jan Kopic — 37. Jakub Reznicek (23. Marek Bakos, 66). Antrenor: Pavel Vrba.
Rezerve neutilizate: 1. Matus Kozacik — 19. Jan Kovarik, 21. Tomas Hajek, 24. Milan Havel.
FCSB: 99. Daniel Vlad — 44. Gabriel Enache, 16. Bogdan Planic, 4. Mihai Bălașa (căpitan), 12. Junior Morais — 23. Ovidiu Popescu, 8. Lucian Filip (6. Dragoș Nedelcu, 46) — 22. Cătălin Golofca (10. Florin Tănase, 46), 98. Dennis Man, 17. Florinel Coman (11. Constantin Budescu, 64) — 7. Denis Alibec. Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 1. Florin Niță — 3. Ionuț Larie, 9. Harlem Gnohere, 20. William de Amorim.

Arbitru: Ivan Bebek; arbitri asistenți: Goran Pataki, Miro Grgic; arbitri adiționali: Mario Zebec, Goran Gabrilo; arbitru de rezervă: Ivica Modric (toți din Croația)
Cartonașe galbene: Man (45+1), Enache (67), Budescu (84).
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro